31/5/18

Αρνείται μια ονομασία «erga omnes» ο Ιβάνοφ - Μαξίμου: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αρνείται μία λύση για το Σκοπιανό υπό τον όρο του «erga omnes» (σ.σ ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων, τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό της χώρας).
Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της ΠΓΔΜ, «η θέση του Προέδρου Ιβάνοφ βασίζεται σε αρχές και συγχρόνως είναι συνεπής με τις θέσεις όλων των προηγούμενων Προέδρων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Αυτή η θέση είναι ότι ο Πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται λύση στο ζήτημα της ονομασίας για όλες τις χρήσεις ή erga omnes» αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Γραφείο του.
Μάλιστα, σχετική ανάρτηση ανέβηκε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:
Мојот став е принципиелен, а воедно и конзистентен со ставовите на сите досегашни претседатели на Република Македонија - не прифаќам решение за прашањето за името за севкупна употреба или ерга омнес!
2,4 χιλ.
195
318
Στον απόηχο της τοποθέτησης Ιβάνοφ το γραφείο Τύπου του Ελληνα πρωθυπουργού αναφέρει ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντοτε σαφής και καθαρή: Προϋπόθεση για τη λύση και την ένταξη της πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων, που προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση».
Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καλεί τη ΝΔ και τον κ. Κ. Μητσοτάκη να επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα σε δύσκολα εθνικά θέματα εν μέσω διαπραγματεύσεων. «Η ΝΔ δε χρειάζεται να βιάζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Θα κατανοήσει σύντομα, εφόσον υπάρξει συμφωνία, πως θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για κάποιο επιχείρημα, προκειμένου να μην την υποστηρίξει», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει: «Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για απάλειψη του όρου "Μακεδονία" από την ονομασία της Εκκλησίας των βορείων γειτόνων μας.
Επομένως, καλό είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε δύσκολα εθνικά θέματα και εν μέσω διαπραγματεύσεων να επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα».
Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη Νέα Υόρκη και τις Βρυξέλλες.
Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Εαν αυτο το κρατος αποδεχθει τα συνορα οπως ειναι σημερα, δεν υπαρχει και λογος να υφισταται. Διοτι βρησκεται εκτος της μακεδονιας. Ο αλυτρωτισμος ειναι ζωτικης σημασιας για αυτο το κρατος. Μονο ετσι θα μπορει να λεει οτι εχει σχεση με την μακεδονια. Τα παιδια τους μαθαινουν στο σχολειο οτι το κρατος τους φτανει μεχρι την λαρισα. Επισης λενε οτι δεν ειναι σλαβοι, αλλα απογονοι των μακεδονων. Αρα στα εδαφη της παιονιας και της δαρδανιας δεν μπορει να συνεχισει να υπαρχει κρατος με τον ορο μακεδονια. Η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη εχει νικηθει κατα κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία "

    Never believe anything in politics until it has been officially denied.

    Otto von Bismarck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανως, οι προδοτες μας θα τα δωσουν ολα. Και θα ειναι και μεγαλη νικη, οπως ειπε ο ανοητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι ανοητος κ.Στεφανε...Εσενα κι εμενα θεωρει ανοητους.Και αυτο δεν θα το ανεχτουμε αλλο...Θα τον παρει και θα τον σηκωσει...κι αυτον και την παρεα του των ....Φλωρων....και τον αλλον τον Κρητικο απ τα Σουρμενα...με την δικη του....που κοιταει αληθωρα...εκ γενετης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.