31/5/18

Στις ΗΠΑ ο τούρκος πρεσβευτής για να ετοιμάσει την επίσκεψη Τσαβούσογλου

Επιστρέφει μετά την ανάκλησή του

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από την ανάκλησή του για διαβουλεύσεις πριν από δύο εβδομάδες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στη διαφιλονικούμενη Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με αξιωματούχο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.
Ο Σερντάρ Κιλίτς ανακλήθηκε στην Άγκυρα εν μέσω μιας διαμάχης με το Ισραήλ και την Ουάσινγκτον σχετικά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα της Γάζας νωρίτερα αυτό τον μήνα.
Η Τουρκία, που είναι ένας από τους πιο έντονους επικριτές της αντίδρασης του Ισραήλ στις διαδηλώσεις στη Γάζα και της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ, ανακάλεσε επίσης τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ και κάλεσε μια έκτακτη σύνοδο των ισλαμικών κρατών.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον στις 4 Ιουνίου, δήλωσε την Πέμπτη πως ο Κιλίτς θα επιστρέψει για να κάνει τις ετοιμασίες για την επίσκεψη.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τον οποίο θα συζητήσουν έναν οδικό χάρτη για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, από την οποία η Τουρκία θέλει να εκδιωχθεί η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.
βημα

1 σχόλιο:

  1. Ταϋγέτη.

    Ὄχι ποὺ θὰ τὰ χαλάγανε,Ἀμερικανοί,γενικῶς Δυτικοὶ καὶ Ἰσραὴλ μὲ τοὺς Τούρκους!!!!!

    Θὰ βοηθοῦσαν δῆθεν τὴν Ἑλλάδα.

    Καλὸ ἀνεκδοτο.

    Μόνοι καὶ δυνατοὶ·Εἴμαστε ἀνάδελφοι,Θεῖο Δῶρο αὐτό γιὰ ὅσους καταλαβαίνουν.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.