27/5/18

Τουρκία προς ΗΠΑ: Αν δεν μας δώσετε τα F-35, εκτός από τους S-400 θα πάρουμε από τους Ρώσους και τα υπερσύγχρονα Su-57

Σύμφωνα με την τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ, που απηχεί και προβάλλει φιλοκυβερηντικές θέσεις, μετά την  απόφαση της βουλής των ΗΠΑ να προτείνει το πάγωμα της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την παραγγελία των ρωσικών υπερσύγχρονων αεροσκαφών πέμπτης γενιάς SU-57, ενώ γίνεται λόγος και για άμεση παραγγελία SU-35, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στον πόλεμο στη Συρία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα SU-35 θα έχουν αποκλειστικά τουρκικό λογισμικό, για να ελέγχεται η λειτουργία τους εξ ολοκλήρου από την Τουρκία.
Τούρκοι τεχνικοί εξετάζουν τις δυο περιπτώσεις, τα SU-57 και τα SU-35 (φώτο), για να προτείνουν αναλόγως στην κυβέρνηση το αεροσκάφος που θα ζητήσει από τη Ρωσία.


11 σχόλια:

  1. Μακάρι να αγοράζανε Ρώσικα αεροπλάνα οι Τούρκοι, αλλά δεν το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους «φιλους» και γείτονες μας Τούρκους.Η Τουρκία Χωρις δημοκρατία, οπως η Ελλαδική που είναι γνήσια και ατόφια, και έχει όλων των ειδών της ελευθερίες, για όλους, εκτος των Εθνικιστών , η Τουρκία καταφέρνει να ευημερεί, είναι μέσα στους G20 και κατάφερε να έχει μια ισχυρή αμυντική και επιθετική βιομηχανία. Όλα αυτα όταν επι χούντας η Ελλάδα είχε το πλεονέκτημα σε όλα αυτα... Και μετα κάποιοι καμονονται και ψάχνουν να βρουν μεταφυσικά την γνήσια δημοκρατία ακομη.... Έλεος από την στρέβλωση και την ιδεοληψία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί χούντας χάσαμε τη μισή Κύπρο

      Διαγραφή
    2. Επί δημοκρατίας τη χάσαμε! Η Κύπρος κείται μακράν, είπε ο Καραμανλής στον 2ο Αττίλα. Στον 1ο Αττίλα οι Τούρκοι είχαν μόλις ένα προγεφύρωμα στην Κερύνεια.Ενώ ο πράγματι μαλάκας Ιωαννίδης διέταξε αντεπίθεση, οι δημοκράτες στρατηγοί του τον έριξαν και γράψανε στ'αρχ...τους την Κύπρο, χάριν της Δημοκρατίας που απολαμβάνεις Σήμερα!

      Διαγραφή
  3. Να συμπληρώσω ότι επι δημοκρατίας γκριζάριστικε το Αιγαίο, τα Ιμια, εκδιώχθηκαν οι Βορειοηπειρώτες από τις πατρογονικές τους εστίες, πωλείται η Μακεδονία κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ιταλια τη λενε Καμορα,στην Αμερικη μαφια,στην Ελλαδα κυβερνηση!

      Διαγραφή
  4. Δεν έχει να κάνει με το πολίτευμα της χώρας η στρατιωτική παρακμή της χώρας. Η Ελλάδα είναι από τις πλέον γηρασμένες χώρες παγκοσμίως, με πολύ κακές προοπτικές. Επίσης, η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε μόνιμη βαθιά ύφεση χωρίς ελπίδα πραγματικής ανάκαμψης στα επόμενα χρόνια. Αυτά βέβαια δεν είναι τα μόνα μας προβλήματα, αλλά από μόνα τους αποτελούνε ισχυρές ενδείξεις για την κατρακτύλα που θα εμβαθύνει στα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι, τότε θα πέταγαν και τα λεφτά τους..διπλή ζημιά.
    Οποιος πήρε ρωσικά αεροπλάνα ούτε να τα ξαναδεί δεν θέλει..
    Πού τέτοια τύχη για την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοτε.....δεν πρεπει να ανησυχουν στην Αμερικη....αφου ειναι τοσο αχρηστα.....Οτι ωρα θελουν κερδιζουν τον πολεμο περπατωντας....Ομως ανησυχουν..γιατι δεν ρωτησαν εσενα που ...ξερεις.Παντως η Αιγυπτος ξαναπηρε παρ ολο που ειχε Φ-16...και η Κινα....κλπ....

      Διαγραφή
  6. "Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα SU-35 θα έχουν αποκλειστικά τουρκικό λογισμικό, για να ελέγχεται η λειτουργία τους εξ ολοκλήρου από την Τουρκία".

    1) Ποιος θα είναι ο χρόνος παράδοσης των αεροσκαφών?
    2) Πόσο θα κοστίσει η ανάπτυξη του εγχώριου λογισμικού?
    3) Ποια όπλα θα απαιτηθεί να πιστοποιηθούν και ποιο το κόστος πιστοποίησης?
    4) Τι όπλα θα φέρει κι αν θα χρησιμοποιήσουν και τουρκικά όπλα πόσο θα κοστίσει η ανάπτυξη τους και πόσο θα αποδώσουν ικανοποιητικά?
    5) Οι εγκαταστάσεις των καταφυγίων μπορούν να δεχθούν αεροσκάφη με τις συγκεκριμένες διαστάσεις? Κι αν χρειαστούν μετατροπές στις εγκαταστάσεις πόσο θα κοστίσουν?
    6) Οι Ρώσοι θα τους δώσουν άδεια κατασκευής συγκεκριμένων ανταλλακτικών των μαχητικών αεροσκαφών?
    7) Το μεγαλύτερο μέρος της Τουρκικής αεροπορίας θα αποτελείται από αεροσκάφη δυτικής κατασκευής ακόμα κι αν σήμερα(όχι αύριο) αγοράσουν 40 ρωσικά μαχητικά. Αν επεκταθεί το εμπάργκο ποιες θα είναι οι διαθεσιμότητες της Τουρκικής αεροπορίας?


    Ας πάρουν. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Για κάθε μέτρο υπάρχει το αντίμετρο. "Μαγικά" όπλα δεν υπάρχουν. Άνθρωποι φτιάχνουν όλα τα όπλα.
    Όσο δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα και χειροτερεύουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ τόσο καλύτερα για όλα τα κράτη της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό το εκλογικό επικοινωνιακό «παραμύθι», που (στα φανερά!) έχει... μέγα πατριώτη Σουλτάνο και πάντα κακούς Αμερκάνους!

    Όλο «παγώνει» και «ξε-παγώνει» η παράδοση των F-35· δλδ κάτι σαν «το πεπόνι παγώνει, ενώ το παγώνι δεν πεπόνει»... χαχαχα!!! Άλλο που δεν θέλει ο Σουλτάνος, ιδίως τώρα και λίγο πριν τις εκλογές του 2018· πολλαπλά γαρ τα οφέλη, με τέτοια στοχευμένη δημιουργία αντιαμερικανικών αντανακλαστικών στο τουρκικό εκλογικό σώμα (ίσως, αρχής γενομένης) από το 2011:

    Στις 11 Μαρτίου 2011, στο «2011 SXSW (South by Southwest) Festival», στο Ώστιν του Τέξας (σε απόσταση μόλις 303 χλμ. με το αυτοκίνητο από το Fort Worth, όπου και οι εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aeronautics), η αμερικανο-γαλλική ταινία θρίλερ επιστημονικής φαντασίας "Source Code" («Πηγαίος Κώδικας») είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της. [ https://www.sxsw.com/ ]

    Δεκατρείς (13) μέρες μετά, δλδ...

    Στις 24 Μαρτίου 2011, η Τουρκία (*) ανακοίνωσε ότι αν και θα ήθελε να τοποθετήσει - στην Lockheed Martin - παραγγελία για 100 «αόρατα» (στα αντίπαλα ραντάρ) μαχητικά Α/Φ (5ης γενιάς, Lightning II) πολλαπλού ρόλου, έκδοσης F-35A (συμβατικής από-προσγείωσης), δυστυχώς, η όλη υπόθεση είναι πλέον σε εκκρεμότητα, λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης των Αμερικανών να δώσουν στους Τούρκους πρόσβαση στους «πηγαίους κώδικες» του λογισμικού του Α/Φ. Μάλιστα ο Υπουργός Άμυνας (**) Mehmet Vecdi Gönül δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την (τουρκική) πρόσβαση στους «πηγαίους κώδικες» του F-35, συμπεριλαμβανομένων και των κωδικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον (τουρκικό) έλεγχο του αεροσκάφους εξ αποστάσεως, δεν απέδωσαν «ικανοποιητικά αποτελέσματα» και ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες... η Τουρκία δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί το εν λόγω αεροσκάφος.

    [ ΠΗΓΗ: www.todayszaman.com = Sultan Tayyip Bey, "We Said Our GoodByes" ]... πάει την έκλεισε κι αυτήν... τσ τσ τσ!

    Οπότε, μετά από «7 χρόνια φαγούρας», σκάει προεκλογική μύτη (180527) και η φιλοκυβερνητική Yeni Safak: «...τότε θα πάμε για τα Sukhoi Su-57, που είναι οι πιο
    κοντινοί «ανταγωνιστές» των F-35»... καλόοο!!!

    (*) επίδοξος εταίρος (συμμετοχή «επιπέδου 3») της κοινοπραξίας Lightning II, με «προίκα» (όχι σε Νέες Τουρκικές Λίρες, αλλά σε) 195 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, [αρχική σχεδίαση για F-35A: 14 σε άμεση παραγγελία, με επέκταση μέχρι και 120 συνολικά Α/Φ (***)]

    (**) ΥΠΑΜ: 18/11/2002 – 06/07/2011 (κυβερνήσεις Gül και Erdoğan), 03/07/2015 – 17/11/2015 (κυβέρνηση Davutoğlu)

    (***) Η Τ.Η.Κ. (Τουρκική Πολεμική Αεροπορία) ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - Η Τουρκία προτίθεται να παραλάβει 100 αεροσκάφη της έκδοσης F-35A (συμβατικής από-προσγείωσης), ενώ επιθυμεί να αποκτήσει επιπλέον 16 μονάδες F-35B βραχείας από-προσνείωσης, για το υπό ναυπήγηση «μίνι αεροπλανοφόρο» (πρακτικά LHD / Landing Helicopter Dock - με επικλινές κατάστρωμα).

    ΠΗΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.