28/5/18

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε, η οριστική συμφωνία στους πρωθυπουργούς

  • Ο Νίκος Κοτζιάς (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Λίγη μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ ότι η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς έκανε δήλωση στο ίδιο μήκος κύματος με τον Σκοπιανό αξιωματούχο. Από τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι δύο υπουργοί ολοκλήρωσαν ό,τι είχαν αναλάβει από τους δύο πρωθυπουργούς και πλέον η σκυτάλη για οριστική συμφωνία περνά στα χέρια Τσίπρα-Ζάεφ.
Η δήλωση του Ν. Κοτζιά είναι η ακόλουθη: «Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών –τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

4 σχόλια:

  1. 1)Αλ. Τσίπρας: Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε στη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    https://www.youtube.com/watch?v=ePHg-xNNdFA

    2)Μπουτάρης "Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, είναι τρεις Μακεδονίες"

    https://www.youtube.com/watch?v=8f16AttMVcY

    "Ενωμένη Μακεδονία
    Από τη Βικιπαίδεια
    Οι ρίζες του όρου ξεκινούν το 1910. Μια από τις κύριες πλατφόρμες της Πρώτης Βαλκανικής Κομμουνιστικής Συνέλευσης το 1910 ήταν η λύση του Μακεδονικού Ζητήματος. Ο Γκεόργκι Ντίμιτρωφ το 1915 έγραψε ότι η δημιουργία μιας Μακεδονίας η οποία διαιρέθηκε σε τρία τμήματα επρόκειτο να ενωθεί ξανά με ίσα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας Βαλκανικής Δημοκρατικής Ομοσπονδίας."

    3)"Ένας χάρτης τυπωμένος από Σλαβομακεδόνες εθνικιστές το 1993. Απεικονίζει τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο διαιρεμένο μεταξύ της ΠΓΔΜ, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας με συρματόπλεγμα."

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/3/37/Macedonia_barbed_wire.jpg

    "Παρόλο που οι εδαφικές διεκδικήσεις διαφέρει από εθνικιστή σε εθνικιστή, οι περισσότεροι Σλαβομακεδόνες θεωρούν ότι τους ανήκουν οι εξής περιοχές από αυτές τις χώρες:
    Τη Μακεδονία του Βαρδάρη (Вардарска Македонија) - η ΠΓΔΜ.
    Tη Μακεδονία του Αιγαίου (Егејска Македонија) - οι τρεις μακεδονικές περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας.
    Τη Μακεδονία του Πιρίν (Пиринска Македонија) - το Διαμέρισμα Μπλαγκόεβγκραντ της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας.
    Τη Μάλα Πρέσπα και το Γκόλο Μπάρντο (Мала Преспа и Голо Брдо) - μια περιοχή της νοτιοανατολικής Αλβανίας η οποία συμπίπτει περίπου τον Νομό Πόγραδετς και τον Νομό Ντεβόλ (αυτές οι περιοχές μερικές φορές θεωρούνται τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου).
    Την Γκόρα και το Πρόχορ Πτσίνσκι (Гора и Прохор Пчински) - στην νοτιοανατολική Σερβία (η Γκόρα είναι τμήμα του Κοσσυφοπεδίου) (αυτές οι περιοχές μερικές φορές θεωρούνται τμήμα της Μακεδονίας του Βαρδάρη)."

    4)Κοτζιάς: Τα Σκόπια είναι σαν μια ωραία κυρία με το επίθετο Μακεδονία

    https://www.youtube.com/watch?v=wzKZ8usqFok

    5)The Bulgravia project.
    The top secret Bulgravia plot was uncovered in Greece in 1995.
    ... in 1995, Greek officials collected thousands of pages worth of classified information, as well as computers and 55 floppy disks. Among these documents were several pages, along with a very explicit map, describing Project Bulgravia.

    http://balkanist.net/scientologys-balkan-holy-land/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχαιοελληνική φυσιογνωμία στην φωτό...Απο τον Περικλή κατευθείαν η καταγωγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακουσα οτι ειναι ...μισοελληνας...μανα...ανατολικογερμανιδα. ...Οπως λεμε μισο ...ροδακινο.....μισο μουσμουλο....αμφιβαλω αν εχει κουκουτσι το υβριδιο...( μηπως αυτοι που το ψηφισαν εχουν ??)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.