28/5/18

Με αδίκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει σε επιστολή του ο Πάολο Σαβόνα

A picture made available on 27 May 2018 shows Italian economist Paolo Savona as he takes a walk in Villa Borghese public park in Rome, Italy, 25 May 2018. Riccardo Antimiani
Στην προβολή «βέτο» από μέρους του προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας σε ότι αφορά την υπουργοποίησή του, αναφέρεται ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα, σε επιστολή του που δημοσιεύει η διαδικτυακή πύλη του περιοδικού milanofinanza.it
«Υπέστην σοβαρή αδικία από τον κύριο θεσμό της χώρας, με άσκηση δριμείας κριτικής σε υποθετικές μου προθέσεις, σχετικά με έξοδο από το ευρώ, και όχι βάσει των ιδεών που πρεσβεύω και επανέλαβα σε πρόσφατο ανακοινωθέν μου, το οποίο κατακρίθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, χωρίς καν να παρουσιάσουν το περιεχόμενό του», υπογραμμίζει ο Σαβόνα.
«Μαζί με την αλληλεγγύη που μου εξέφρασε όποιος με γνωρίζει και δεν παραποιεί την σκέψη μου, με παρηγόρησαν ιδιαίτερα οι τοποθετήσεις των Ζαν Πωλ Φιτουσί στην εφημερίδα Il Mattino, και του Βόλφγκανγκ Μίνχαου στους Financial Times», προσθέτει ο καθηγητής.

Υπογραμμίζει, δε, ότι ο Φιτουσί κατάλαβε ότι δεν θα έθετε ποτέ υπό αμφισβήτηση το Ευρώ, αλλά θα ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει απαντήσεις στα αιτήματα αλλαγής που προέρχονται από το εσωτερικό των χωρών μελών και ότι «αυτό θα έπρεπε να γίνει βάσει στρατηγικής διαπραγμάτευσης που προκύπτει από την θεωρία παιγνίων».

Όσο για τον Μίνχαου, ο Σαβόνα τονίζει ότι κατανόησε πως «η Γερμανία δεν επιτρέπει στο ευρώ να γίνει, όπως το δολάριο, κύριο σκέλος της εξωτερικής πολιτικής» και ότι «το ευρώ οικοδομήθηκε με λάθος τρόπο, λόγω της μυωπίας των Γερμανών».

Ο Πάολο Σαβόνα, τέλος, αναφέρει ότι στην επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο, στα τέλη Ιουνίου, η χώρα δεν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί όπως θα έπρεπε από τον νέο εντολοδόχο, τεχνοκράτη πρωθυπουργό Κάρλο Κοταρέλι, «ενώ η κυβέρνηση του Τζουσέπε Κόντε, θα μπορούσε να βασιστεί στην στήριξη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν»

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν οι ευρωπαϊστές είναι εκείνοι που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το τέλος της ΕΕ, ή εκείνοι οι οποίοι, σαν και εμένα, ζητούν την μεταρρύθμισή της, για να σωθούν οι στόχοι που είχε θέσει η ίδια η Ένωση», καταλήγει ο Ιταλός καθηγητής και οικονομολόγος.

28/05/2018 19:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία
hellasjournal

1 σχόλιο:

  1. «Υπέστην σοβαρή αδικία από τον κύριο θεσμό της χώρας, με άσκηση δριμείας κριτικής σε υποθετικές μου προθέσεις, σχετικά με έξοδο από το ευρώ, και όχι βάσει των ιδεών που πρεσβεύω και επανέλαβα σε πρόσφατο ανακοινωθέν μου, το οποίο κατακρίθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, χωρίς καν να παρουσιάσουν το περιεχόμενό του»...
    Ας πρόσεχε ο κος Πάολο τι και πως το έλεγε στο παρελθόν... Μπορεί και να έχει 1000 δίκια ο άνθρωπος αλλά έχει δημιουργήσει σαφή εικόνα!!! Αν π.χ. σήμερα ο κος Λαφαζάνης πει ότι το ευρώ είναι ευλογία, θα του δώσει κανένας σημασία ή θα τον πιστέψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.