28/5/18

Η «διπολική» προσέγγιση ως προς το δημόσιο


Τι μάθαμε από την κρίση; Εννέα χρόνια τώρα βολοδέρνουμε με λίγα βήματα μπρος και περισσότερα πίσω, σε μια περιπέτεια που δεν φαίνεται να τελειώνει εύκολα. Η κρίση ταρακούνησε γερά και έβαλε σε αμφισβήτηση το μοντέλο της ζωής όπως το είχε δομήσει στο μυαλό του και το βίωσε στην εποχή της «ανάπτυξης» και των αφειδών κρατικών παροχών, ο νεοέλληνας.
Στην πρόσφατη έρευνα της ΔιαΝΕΟσις – επαναλαμβάνεται ετήσια τα τρία τελευταία χρόνια –, έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση στο ερώτημα που αφορά την επιλογή του είδους της εργασίας, αναφορικά με τις απολαβές και την εργασιακή ασφάλεια.
Το 65,5% των ερωτηθέντων, δηλαδή 2 στους 3, δηλώνουν πως θα προτιμούσαν μια δουλειά με μέτριο μισθό και μικρές προοπτικές εξέλιξης αλλά με σταθερότητα, ενώ μόνο το 33,6% επιλέγει μια δουλειά με υψηλές αποδοχές, μεγάλες προοπτικές εξέλιξης αλλά με έλλειψη εργασιακής ασφάλειας. Το ποσοστό αυτό παραμένει σχεδόν αμετάβλητο στις διαδοχικές μετρήσεις από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι και σήμερα.

Για τη συνέχεια liberal





5 σχόλια:

  1. Μπς και περναει απο το μυαλο σας αν το 33% των ριψοκινδυνων σκοπευει να αναπαραχθει???? Εσις κα καθηγητρια που γραψατε το αρθρο εχετε καιρο να ασχοληθειτε με τιποτα αλλο εκτος της καρριερας σας (και το σκυλο σας)?????? Και τι θα γινει αν σας κλωτσησουν απο την καλοπληρωμενη θεση σας και εχετε κακα 3αρι παιδακια να θρεψετε να σπουδασετε κλπ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα τὸ ἄρθρο, παίζουν μὲ τὸν πόνο τῶν ἀνθρώπων μὲ στατιστικές!
    Φτιάξτε τὸ κράτος, διότι σὲ λίγο οὔτε μισθοὺς δημοσίων ὑπαλλήλων καὶ συντάξεις δὲν θὰ μπορῆ νὰ πληρώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μέρα αυτή (τότε πού οὔτε μισθοὺς δημοσίων ὑπαλλήλων καὶ συντάξεις δὲν θὰ μπορῆ νὰ πληρώση) ίσως και να είναι η σύγχρονη 25η Μαρτίου μας...

      Διαγραφή
  3. Μ'αρεσει που οι νεοφιλλελε πετάνε κειθε κακεινθε στους άλλους απαξιωτικα την "βρισια" ... ιδεοληψια.
    Ναι κατηγορούν τους άλλους για ιδεοληψια και δογματισμο, λες και οι ίδιοι δεν διακατεχονται από συνδρομα, συμπλεγματα και ιδεολογικά και πολιτικά πρότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κ. Έφη Μπάσδρα μας γράφει ότι 2 στους 3 Ελληνες πιστεύουν ότι η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο δημόσιος τομέας θα βελτιωθεί αν καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
    Η κ. Έφη Μπασδρά ξέχασε να μας πει την πυγή αυτής της είδησης. Γιατί άραγε;
    Η κ. Έφη Μπασδρά δηλώνει καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Αθηνών Από όσα μας είναι γνωστά οι καθηγητές στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας είναι μόνιμοι και αμείβονται ως δημόσιοι υπάλληλοι.
    Προτείνω στην κ. Εφη Μπασδρά να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει την μονιμότητα της προκειμένου να βελτιωθεί(σύμφωνα με αυτά που γράφει) η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η ίδια στο δημόσιο πανεπιστήμιο Αθηνών.
    Andpik. Και άλλες φορές σχολίασα αρνητικά αναρτήσεις σου που υμνολογούν τον νεοφιλελευθερισμό με έωλα επιχειρήματα.
    Αυτό το άρθρο σε εμένα προκάλεσε ένα ειρωνικό χαμόγελο.
    Δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς νεοφιλελεύθερα άρθρα που έχουν μια κάποια σοβαροφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.