29/5/18

Γιάννης Κορδάτος - Κωνσταντινούπολη: άλωση ή παράδοση;


Ο Γιάννης Κορδάτος ανατρέχοντας σ’ όλες τις ιστορικές πηγές γράφει στην ιστορία του (εδώ περιληπτικά):
Λίγο πριν το πάρσιμο της Πόλης από το σουλτάνο Μωάμεθ Β’ τον Πορθητή στο Βυζάντιο υπήρχε μεγάλο μίσος ανάμεσα στους ενωτικούς και τους ανθενωτικούς. Οι μεν ενωτικοί με το βασιλιά Κωνσταντίνο Παλαιολόγο κυρίως από ανάγκη, καθώς έβλεπαν το μεγάλο κίνδυνο από τους Τούρκους, ήθελαν την ένωση με τη Δυτική εκκλησία (με τον πάπα) ή δε ανθενωτικοί, με πολιτικό αρχηγό το Δούκα Νοταρά και θρησκευτικό τον Γενάδιο Σχολάριο (αμέσως μετά την άλωση ο σουλτάνος τον έκανε πατριάρχη)  δεν ήθελαν καν ν’ ακούσουν για ένωση των εκκλησιών. Το μίσος ήταν μεγάλο σε βαθμό που οι ανθενωτικοί, που τους ακολουθούσε η πλειοψηφία του λαού ένεκα του μίσους που έτρεφε κατά των δυτικών λόγω και των σταυροφοριών, έλεγαν: «Κρειττότερον βασιλεύσαι εν μέση Πόλει φακιόλιον Τούρκων παρά καλύπτρα λατινικήν»!
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος βλέποντας το μεγάλο κίνδυνο για να κολακευτεί ο Πάπας που είχε στείλει μια μικρή βοήθεια με 200 πολεμιστές διέταξε να γίνει στην Αγιά Σοφιά στις 12 Δεκέμβρη του 1452 η ενωτική λειτουργία στην οποία μνημονεύτηκε ο Πάπας.

Για τη συνέχεια oklooun

20 σχόλια:

  1. Μόλις δεκατρία χρόνια μετά την ανακατάληψη της Πόλης από τους Βυζαντινούς, ανακηρύχθηκε, το 1274, η Ένωση των Εκκλησιών στη Σύνοδο της Λυών. Σχεδόν 200 χρόνια πριν την Άλωση, ο Πάπας μνημονευόταν στις λειτουργίες στην Αγία Σοφία. Ο λαός δεν την αποδέχτηκε, πράγμα φυσικό μια που του ζητήθηκε να ενωθεί με τους κατακτητές του! Οι Παλαιολόγοι όμως, παρέμειναν Ενωτικοί μέχρι τέλους. Επιπλέον, όλη η εμπορική δραστηριότητα του κράτους είχε παραδοθεί στους Δυτικούς, κύρια τους Βενετσιάνους και τους Γενοβέζους, μέσω των περίφημων «Διομολογήσεων» (Capitulations). Η ερμηνεία της λέξης είναι «συνθηκολόγηση» (Επί λέξει: απαρίθμηση κεφαλαίων συνθήκης). Οι Έλληνες ιστορικοί έπλασαν την παραπλανητική «μετάφραση» για εσωτερική χρήση. Αυτές οι Συνθήκες παρείχαν πλήρη ασυδοσία, ετεροδικία και φορολογική ατέλεια στους Δυτικούς.
    Κανένας δεν μας έχει εξηγήσει μέχρι σήμερα - ούτε ο κύριος Κορδάτος - τι άλλου είδους «Ένωση» απαιτούσαν οι Δυτικοί. Αυτό που ήθελαν δεν ήταν οικονομικά και στρατιωτικά πλεονεκτήματα, γιατί τα είχαν απλόχερα. Ήθελαν την πνευματική υποταγή των Ελλήνων. Γιατί η "Ιστορία" δεν τους χαρακτηρίζει ΑΥΤΟΥΣ φανατικούς θρησκόληπτους;
    Και μόλις 20 χρόνια πριν την Άλωση, στην Μεταρρυθμιστική Σύνοδο της Βασιλείας (1431 – 49) που αμφισβητούσε ευθέως «την κεφαλή και τα άκρα» της Εκκλησίας τον Πάπα, λόγω της αγανάκτησης των Δυτικών ιερωμένων με τις υπερβάσεις του Παπισμού, οι φανατικότεροι Ανθενωτικοί, σαν τον Μάρκο Εφέσου, ουσιαστικά στήριξαν τον Παπισμό που κατέρρεε. Μέγα λάθος των Παλαιολόγων και ήταν αυτό που ουσιαστικά οδήγησε στην Άλωση.
    Οι Έλληνες είχαν ήδη υποστεί την Δυτική κατοχή και γνώριζαν πως ήταν πολύ βαρύτερη από την Τουρκική. Η φράση «καλύτερα οι Τούρκοι παρά οι Παπικοί» δεν ήταν προδοτική, ούτε επιβλήθηκε από τις ανώτερες τάξεις. Ήταν πικρή εμπειρία. Ο Λουκάς Νοταράς, που θεωρείται ο «πατέρας» της (λαθεμένα) έκφραζε την κοινή πεποίθηση. Και όμως, κανείς ιστορικός, όσο και αν προσπάθησε, δεν ανακάλυψε κάποια προδοτική του ενέργεια. Ο Νοταράς και ο γιος του, πολέμησαν και εκτελέστηκαν από το Μεχμέτ. Ο «προδότης» Σχολάριος κρύβονταν, μέχρι που τον ανακάλυψε ο Σουλτάνος και τον έκανε Πατριάρχη, γιατί τον χρειαζόταν. Η αντίδραση του λαού στην Ένωση είχε πολιτικά και οικονομικά αίτια, και δεν οφείλονταν ούτε σε προδοσία ούτε σε θρησκευτικό φανατισμό.
    Και να μην συζητήσουμε για τον αφορισμό των Ρώσων (!!!) από τους Ενωτικούς το 1448, των μόνων που θα μπορούσαν να συνδράμουν την Αυτοκρατορία, γιατί δεν δέχθηκαν την Ένωση. Των Ρώσων εναντίον των οποίων είχε κάνει σταυροφορία ο Πάπας το 1241.Ας μας πει πάλι ο κύριος Κορδάτος για θρησκευτικό φανατισμό.
    Τελικά, σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ, «Η Ένωση αυτή (των Εκκλησιών) που πληρώθηκε τόσο ακριβά, δεν έδωσε καμιά θετική βοήθεια στο Βυζάντιο. Όλη αυτή η ‘ενωτική κωμωδία΄ χρειάζονταν στον Παπισμό μόνο για να στερώσει τη θέση του. Παρά τη συνεννόηση των ιεραρχών, η Ένωση με την Καθολική Εκκλησία αποδοκιμάζεται από το λαό του Βυζαντίου και αποτυχαίνει πέρα για πέρα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. The plans remain the same even today. EU seeks our cultural extinction. No Matter how much we give them or pay them, they will not stop.

      Διαγραφή
  2. "Ο μεγάλος δούκας ο Νοταράς, ο αρχηγός των ανθενωτικών, βρέθηκε «σώος και αβλαβής». Το ίδιο και ο Γεννάδιος Σχολάριος βρέθηκε στην Ανδριανούπολη ..."

    Τι να παριμένεις από μία χώρα που ακόμα μνημονεύει και προσκυνά τους προδότες της?

    Η συνέχεια αυτών των τσαμπουκαλεμένων ανθενωτικών Ελληναράδων είναι οι πολλοί λαικιστές ηγέτες και δημοσιογράφοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί αγαπητέ δεν ήταν ελληναράδες αλλά ρωμιοί,τιμημένη ρωμιοσύνη κ.λ.π.Αυτό είναι και το κλειδί του γρίφου.

      Διαγραφή
    2. Οσο για τον Κορδάτο...καληνύχτα.

      Διαγραφή
    3. Πάντως μπράβο μας.Αν και στα πρόθυρα του αφανισμού έχουμε το κουράγιο για βυζαντινές συζητήσεις επί συζητήσεων,...,τελικά το πατριαρχείο έκοβε το χρήμα;ο πάππας ήθελε να κόψει χρήμα;οι ρώσοι μπορούσαν να το σώσουν;Τι υποστηρίζαν οι ενωτικοί και τί οι ανθενωτικοί;Πόσοι καλόγεροι ήταν μέσα στην Πόλη και πόσοι πολεμιστές,γιατί οι παναγία αυτή τη φορά δεν άκουσε τις προσευχές τους,γίνονταν θαύματα τις μέρες της πολιορκίας,...,...,.

      Διαγραφή
  3. Η ανταμοιβή του Μωάμεθ...

    Στην Ελλάδα λοιπόν έχει επιβιώσει μέσω της εκκλησιαστικής παράδοσης μια αντιπάθεια για τη Δύση και ό,τι δυτικό από την εποχή του σχίσματος και της 4ης σταυροφορίας που κατέλαβε και λήστεψε την Κωνσταντινούπολη.

    Στο ρεύμα αυτό ήρθε και προστέθηκε εσχάτως και η ψευδομορφική πλέον έλξη προς την Ρωσία, λόγω της προτεραίας συνήθειας που είχε δημιουργήσει η δορυφοροποίηση της ελληνικής αριστεράς στην «σοβιετία» τον περασμένο αιώνα. Αλλά και προσδοκία του Μόσχοβου στην Τουρκοκρατία...

    Την περίοδο της πτώσης της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστό πως η αντιδυτική και ανθενωτική πτέρυγα που ήταν και ισχυρότερη τα υπολείμματα της πάλε ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας προτιμούσε φέσι τούρκικο παρά τιάρα παπική...

    Αυτό το πνεύμα εκφράστηκε και με τον ισχνό αριθμό των υπερασπιστών της Πόλης κατά την πολιορκεία από τον Μωάμεθ, αλλά και τις προστριβές μεταξύ ένθερμων και των λιγότερων ένθερμων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας.

    Μια από τις προστριβές αυτές ήταν μεταξύ του Μέγα Δούκα Λουκά Νοταρά που εκτελούσε χρέη πρωθυπουργευόντος και του Ιουστιανιανή.

    Ενώ τον αυτοκράτορα, οι Οθωμανοί τον αναγνώρισαν στο σωρό των πτωμάτων των υπερασπιστών από τα κόκκινα σανδάλια, ο Νοταράς εθεάθη λίγες μέρες μετά την άλωση να ξεναγεί το Μωάμεθ στα αξιοθέατα της νέας του κατάκτησης.

    Κατά τας γραφάς ο Νοταράς κάλεσε στο αρχοντικό του τον σουλτάνο να του κάνει το τραπέζι. Η γιορτή όμως πήρε αναπάντεχη τροπή όταν ο Μωάμεθ ζήτησε από το Νοταρά, να του δώσει το τρίτο του γιο για το χαρέμι του...

    Όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, ο Μωάμεθ, αποκεφάλισε τον ίδιο και όλους τους γιούς του...

    Φαντάζομαι πως ο δύσμοιρος Νοταράς, θα ήταν από τη μερίδα εκείνων των βυζαντινών, που χαρακτήριζαν, τους ενωτικούς και ουμανιστές σαν «γερμανοτσολιάδες» της εποχής. Ο Λουκάς Νοταράς κατά ιστορικούς φέρεται να ήταν αυτός που είχε διατυπώσει την φράση περί τούρκικου φεσιού και τιάρας παπικής...

    Κώστας Στούπας - capital

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίσος, διχασμος, "προφητείες" που προεξοφλουσαν το κισμετ, η κακιά μας ή μοίρα μαζί με μπόλικη βλακεια απετρεψαν το λαό να υπερασπιστεί με σθενος την Πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί η διάλυση της άμυνας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δικαιολογία για το ότι ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έμεινε με 5 χιλιάδες άνδρες (εκ των οποίων οι 700 ήταν Γενοβέζοι μέσα στα πλαίσια της μικρής βοήθειας από τους Δυτικούς) να υπερασπιστεί την Πόλη απέναντι σε 100 χιλιάδες τουρκομογγόλους. Όταν μιλάμε για θέματα άμυνας, αντιμετώπισης εχθρικών επιχειρήσεων και υπεράσπισης της πατρίδας δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

    Τιμή στους τελευταίους υπερασπιστές της Πόλης, αιωνία τους η μνήμη.

    Εν τω μεταξύ για όσους ενδιαφέρουν και τα πιο θρησκευτικά θέματα, σήμερα εορτάζεται η μνήμη της Οσίας Υπομονής ή αλλιώς της κατά κόσμον Έλενας Δραγάζη, της μάνας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου η οποία ήταν σερβικής καταγωγής και μετά τον θάνατο του άνδρα της έζησε ως μοναχή για 25 χρόνια και πέθανε 3 χρόνια πριν την Άλωση. Τα λείψανα της σώζονται στην Ιερά Μονή Οσίου Ποταπίου στην Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμμένετε στην μπολσεβίκικη ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Είναι λάθος και οι ανθενωτικοί και οι ενωτικοί ψευδοιστορική και στην Ελλάδα διδάσκουν απάτες και οι δύο.

    Οι ανθενωτικοί αγνοούν ότι μέχρι και λίγο πριν το 1453 οι ιδεολογικοί τους ήρωες όπως ο Σχολάριος έκοβαν γλώσσες, πόδια και χέρια Ελλήνων πολυθεϊστών, όμως μαρτυρούν οι ίδιες οι επιστολές του ψυχικά διαταραγμένου Σχολάριου. Οι ανθενωτικοί επίσης αγνοούν ότι οι Δυτικοί μας έκαναν τις ίδιες γενοκτονίες που μας έκαναν και οι Τούρκοι, και ότι το Ισλάμ σε αντίθεση με τη Δύση δεν ειχε το ίδιο ενδιαφέρον για τον κλασικό πολιτισμό.

    Οι ενωτικοί αγνοούν ότι οι Δυτικοί έκαναν σε βάρος τους λαού μας τεράστιες γενοκτονίες όπως και οι Τούρκοι, και ότι έκαψαν και αποδεκάτισαν το 1204 την πρωτεύουσα της Ευρώπης που χωρούσε και τις δέκα μεγαλύτερες τότε πόλεις της Ευρώπης μαζί. Οι ενωτικοί αγνοούν ότι τόσο οι Δυτικοί όσο και Μουσουλμάνοι αγόραζαν και πουλούσαν εκατομμύρια Έλληνες δούλους για αιώνες. Οι ενωτικοί αγνοούν μια σειρά από στοιχεία που φανερώνουν ότι τότε οι σταυροφόροι δεν είχαν διαφορά από τους ισλαμιστές τζιχαντιστές και ότι τους είχαν τρελάνει οι παπάδες τους να σφάξουν τους άπιστους Έλληνες.

    Αν δεν ξεκολλήσουμε από το βόθρο της ιστορικής αμάθειας και μείνουμε ανθενωτικοί και ενωτικοί, δεξιοί και αριστεροί, βασιλικοί και βενιζελικοί, μονοθεϊστές και πολυθεϊστές, εκεί μέσα στις διχαστικές ιστορικές ακαθαρσίες που βγάζει ο κάθε αμαθείς εγκέφαλος θα τελειώσουμε ως λαός.

    Μόνο με την σοβαρή μελέτη της ιστορίας και την ανάπτυξη μιας νέας ιδεολογίας που θα μας ενώνει όλους θα αποκτήσουμε αυτοσεβασμό, αλληλοσεβασμό, θα σταθούμε στα πόδια μας και ξαναφτιάξουμε αυτοκρατορίες.

    Η ιστορία όπως την έφτιαξαν τα παιδιά του Πάπα που ήταν πάντα δούλος Γερμανών ή Γάλλων, είναι λάθος. Η ιστορία των παιδιών του Πατριάρχη που ήταν πάντα δούλος του Σουλτάνου είναι πάλι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια, η μόνη εχέφρων προσέγγιση του θέματος.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, υπήρξα και ανεθνωτικός και ενωτικός, και αριστερός και δεξιός, και Ορθόδοξος και ολυθεϊστής. Τα ψάχνω όλα μια ζωή και έπρεπε να ξεσταβωθώ στη μελέτη και να μπω στην τρίτη ηλικία για να δω κάποιο φως και να αγαπήσω όλους τους συμπατριώτες μας όλων των ιδεολογιών και απόψεων.

      Διαγραφή
  8. Για ποιο λόγο να δημοσιεύονται σε μια σοβαρή ιστοσελίδα προδοτικά άρθρα. Η "ένωση" με τον αντίχριστο και αιρετικό "παπα" είναι εθνική προδοσία. Ενότητα υπάρχει μόνο "εν Αληθεία". Το ότι σύρθηκε ο Παλαιολόγος σε αυτήν δεν την ξεπλένει. Ο Νοταράς είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας της εποχής. Δικαιώθηκε . Όπου κυριάρχησαν οι δυτικοί (Σικελία - Κάτω Ιταλία που τότε ήταν Ελληνικές) δεν έγινε επανάσταση και ο ελληνισμός σχεδόν έχει εξαφανιστεί. Αντιθέτως οι βάρβαροι τούρκοι τραυμάτισαν αλλά δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό στα μέρη που κατέκτησαν και έτσι κάθε 2-3 χρόνια γινόταν επανάσταση. Οι λακέδες της δύσης σήμερα ψεύδονται προσπαθώντας να βγάλουν προδότη τον Λουκά Νοταρά. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι οι προδότες που αλλοιώνουν την ιστορία μας σκόπιμα για να επιβάλλουν και σήμερα τις "ενωτικές" ιδέες τους. Είναι πολλά τα λεφτά στη δύση και τα ζηλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν η χωρα σου είναι σε πόλεμο δεν πας με το μέρος του εχθρού την ώρα της μάχης. Ο Νοταράς αρνήθηκε να στείλεi κανόνια από άλλα σημεία των τοιχών στο μέρος όπου έγινε η επίθεση. Άνθρωποι σαν τον Νοταρά έκαναν τους Έλληνες Τούρκους. Τα περισσότερα τζιχάντια και γκρίζοι λύκοι σήμερα είναι Έλληνες που έγιναν μουσουλμάνοι και ξέχασαν και τη γλώσσα τους. Φάτε συμμαχία με το Ισλάμ, φάτε και με τη Δυση όσοι δεν μπορείτε να ενώσετε το λαό μας με τη σοφία σας.

      Η Ορθοδοξία που έφτιαξε το Ισλάμ για τους Έλληνες μετά από 400 χρόνια πλύσης εγκεφάλου και ισλαμικής καθοδήγησης των παπάδων μας διδάσκει παθητισμό, διδάσκει δουλικότητα και αγάπη προς τον Τούρκο.

      Η Ορθοδοξία πρέπει να συνέλθει και να βρει την αλήθεια στη διδασκαλία του Παρτιάρχη Αυτορειανού. Αρκετά με τον πνευματικό μαζοχισμό και τις ουράνειες νίκες. Τη γη η Ορθοδοξία την έχει παραδόσει στον Σατανά, και πρέπει να την πάρει πίσω αν θέλει να έχει μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Το σχολιο του Γιωργου Σιδηρουντιου, παραπανω περιεχει τα πλειστα, περι των αποψεων ενωτικων και ανθενωτικων δειχνοιντας οτι το πλαισιο αυτο ειναι λανθασμενο.
      Σημασια εχουν τα Ελληνικα συμφεροντα κια οχι οι διαιρεσεις.

      --------------------------

      Για τη Σικελια και Ν Ιταλια, οσο υπηρχε ισχυρη εξουσια στην Κ/ΛΗ αντεχαν, η επανασταση του Σικελινου Εσπερινου τελη 13ου αιωνα το δειχνει, ενω και τους επομενους αιωνες ο Πετραρχης συμβουλευε οποιον δυτικο ηθελε να μαθει Ελληνικα να παει στη Ν . Ιταλια. Σωζονται και σημερα καποιες πολεις και κοινοτητες που μιλουν Ελληνικες διαλεκτους στο Νοτο της Ιταλιας, οπως και σωζωνται και στον Ποντο, και στις 2 περιπτωσεις εχοντας απωλεσει την ορθοδοξη χριστιανικη ταυτοτητα. Ενω στην Ιταλια γνωριζαν τα περι Ελληνικης καταγωγης τους συνεχεια, στον Ποντο μολις προσφατα αρχισαν να το ανακαλυπτουν.

      Ο Λουκας Νοταρας ηταν συχρονως πρεσβης της Βενετιας, και ειχε πολλα χρηματα του σε Βενετους χρηματιστες , ετσι ωστε οταν η κορη του εκανε αργοτερα φιλανθρωπικο εργο υπερ των Ελληνων στη Βενετια, αλλα και οταν μαζι μετον πρωην καθολικο κριτη ('βυζαντινο' δικαστικο αξιωματουχο) Φρανγκουλη Σερβοπουλο και με τον Βησσαριωνα ο οποιος οργανωσε το σχεδιο να δημιουργηθει μια νεα Ρωμαικη/'Βυζαντινη' πρωτευουσα στην Ιταλια, με προσφυγες απο το 'βΥΖΑΝΤΙΟ' αρχικα (ως πολος ελξης και αλλων στη συνεχεια), στην Βορειο Ιταλια, σε περιοχη της Σιεννα, που συνορευε με Φλωρεντια, στο καστρο του Montauto, οπου κοντα υπηρχε ποταμος που εκεινη την εποχη μεχρι εκεινο το σημειο περιπου ηταν πλωτος. Δυστυχως ο Βησσαριων πεθανε, η Αννα το προσπαθησε για μερικα χρονια, πηρε την αδεια τελικα απο την πολιτεια της Σιεννα, αλλα πεθανε και ο Φρανγκουλης και εμεινε μονη, μη προχωροντας δυστυχως το σχεδιο, τα εγγραφα του οποιου εχου διασωθει. Η Αννα στη Βενετια εφτιαξε τυπογραφειο στη βενετια για να σωθει τα κειμενα της Ελληνικης κληρονομιας.

      Η επιλογη του Βησαριωνος θα εδινε νεα πνοη, ο Βησσαρίωνας συνέλαβε μια πραγματικά όραματικη ιδέα: η δημιουργία ένος ελληνικου κράτους στην Τοσκάνη με πρόσφυγες από υποδουλωμένη Ελλάδα.
      Το σχέδιο προέβλεπε την οικοδόμηση ενός οικισμού, με την άδεια των αρχων της Σιεννα , στο Κάστρο Montauto και ότι η Άννα Νόταρα, κόρη του Λουκά, ( Μεγάλου Δούκα της Κωνσταντινούπολης), θα κάλυπτε τη μεταφορά και το κόστος εγκατάστασης των οικογενειών των προσφύγων, των οποίων ο αριθμός αρχικά ήταν περιορίζεται σε εκατό οικογενειες. σελ 104 http://www.europa-zentrum-wuerzburg.de/unterseiten/Band12-Maltezou.pdf

      Η περιοχη του καστρου του Montauto στη Siena : http://www.realpointitaly.com/propertyimages/itu12721/itu12721-main.jpg

      Οποιος επιθυμει περισσοτερες λεπτομερειες-, για το παραπανω στο βιβλιο της ΜΑΛΤΕΖΟΥ Α. ΧΡΥΣΑ, ΑΝΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑ ΝΟΤΑΡΑ.

      Το συμπερασμα ηταν οτι χωρις Εθνικους ηγετες και καποια οικονομικη βαση, δεν γινεται να οργανωθει τιποτα.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Παύλο, και ηγετικές προσωπικότητες έχουμε αρκετές, και χρήματα μπορούν αυτές οι προσωπικότητες να βρουν. Αυτό όμως που δεν έχουμε είναι το ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ για να βρούμε το δρόμο μας, δηλαδή δεν έχουμε πάρει μαθήματα από την σε βάθος μελέτη και ανάλυση της απίστευτης ιστορίας μας.

      Σχετικά με τα μετά της πτώσης, μεγάλος αριθμός Ελλήνων για πολλά χρόνια έκανε τα πάντα για να αναστηθούμε ως λαός, αυτή είναι όμως μια ακόμα άγνωστη ιστορία που δεν μας διδάσκουν.




      Διαγραφή
  9. Να πάρουμε δεδομένο ότι ο Κορδάτος είναι αριστερός. Επίσης να πάρουμε δεδομένο ότι η Πόλη αλώθηκε και καταστράφηκε από τους Λατίνους τον 13ο αι. Πολύ αργότερα δώθηκε στον Πορθητή για να συνεχίσουμε να έχουμε Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.