3/4/19

Από την ΕΡΤ στη ΔΕΠΑ ένας Πετσίτης δρόμος και οι αποκαλύψεις του bankingnews

Το πολυπλόκαμο κύκλωμα γύρω από τον Πετσίτη και ο κομβικός ρόλος του Ντίνου Ντέρη
Ένα απίστευτο κύκλωμα φέρνουν στην επιφάνεια οι έρευνες των κυπριακών αρχών για την υπόθεση του Μανόλη Πετσίτη επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του bankingnews που δείχνουν το πολυπλόκαμο των συναλλαγών. 
Ειδικότερα η κυπριακή ARTMER LTD που φέρεται να έχει εμβάσει χρήματα προς τον κ. Πετσιτη εμφανίζεται να έχει διαχειριστή τη Fine Life Services LTD, οντότητα που σύμφωνα με τον έλεγχο των κυπριακών Αρχών ανήκει στη δικηγορική εταιρεία Fine Life Group LTD του γνωστού Κύπριου δικηγόρου Φώτου Πιττάτζη, ο οποίος είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Νικολέττα Καρρά.
Κυπριακές πηγές αναφέρουν πως ο Πιττάτζης δεν είναι ο πραγματικός δικαιούχος της ARTMER LTD αλλά ως πραγματικός δικαιούχος εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Ντέρης, ιδιοκτήτης της TAF SPORTS MARKETING AE, ο οποίος το 2016 και το 2017 είχε  καταβάλλει αμοιβές  60.000 ευρώ τον Πετσίτη.
Ο κ. Ντέρης όμως όλως συμπτωματικά είναι προμηθευτής της ΕΡΤ και μάλιστα σε πολλά επίπεδα και με απευθείας αναθέσεις αλλά αυτό ίσως είναι το λιγότερο αν κάποιος δει το πάζλ των συμπτώσεων και των σχέσεων.
Ειδικότερα όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews το Μάρτιο  του 2018, η εταιρεία  CHOOSE Α.Ε με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιωάννη Δέτση αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση το λογαριασμό επικοινωνίας  της ΔΕΠΑ 
Ένα μήνα μετά, ειδικός σύμβουλος στη ΔΕΠΑ με αρμοδιότητα την πληροφορική αναλαμβάνει ο Δρ. Αναστάσιος Δροσόπουλος. 
Ο κ. Ιωάννης Δέτσης  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CHOOSE που τον έχουν ενάγει αρκετοί από τους πρώην πελάτες του έχει κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα με τον κ. Δροσόπουλο, Σύμβουλο της διοίκησης της ΔΕΠΑ που είναι διαχειριστής και εταίρος της εταιρείας SOLIDDOP Ο.Ε., εταιρία η οποία δραστηριοποιείται σε συστήματα πληροφορικής.
Επίσης ο Δρ. Δροσόπουλος είναι και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας CHOOSE A.E. που έχει αναλάβει την επικοινωνιακή στρατηγική της ΔΕΠΑ Α.Ε.
Ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της CHOOSE είναι ο κ. Νικήτας Χουντής ενώ παράλληλα εμφανίζεται να παρέχει  τις καλές του υπηρεσίες για λογαριασμό του Ντίνου Ντέρη στην ΤΑF Sports  άλλοτε εκπροσωπώντας την εταιρία και άλλοτε ως εργαζόμενος σε αυτήν.  
Το γεγονός βέβαια ότι εκπροσωπεί την TAF αν τι άλλο έχει το... ενδιαφέρον του καθώς δεν είναι σύνηθες στελέχη άλλων εταιριών να εκπροσωπούν εταιρίες υποτίθεται άλλων συμφερόντων 
Η εταιρία CHOOSE αλλά και η SOLIDOP κινείται στο δρόμο των απευθείας αναθέσεων ενώ έχουν υψηλές επιδόσεις στα έργα του δημοσίου. 
Από την άλλη πλευρά η ΔΕΠΑ συνεχίζει να πατάσσει τη διαφθορά. Σιγά σιγά και στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της εταιρίας διάφοροι εξωτερικοί σύμβουλοι έχουν ήδη αναλάβει δράση. Η CHOOSE έχει αναλάβει  να σχεδιάσει την επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας.   
Διαμορφώνονται νέα web sites για τη ΔΕΠΑ και τις θυγατρικές της και τα έργα οδηγούνται  στους ίδιους συμβούλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το web site της ΔΕΔΑ που ανήκει στη ΔΕΠΑ.
Η ΔΕΔΑ Α.Ε. δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016.  
Τον Αύγουστο του 2018 μετά από διαγωνισμό για το web site της εταιρίας στον οποίο συμμετείχε μόνη της η CHOOSE -με πρόεδρο και διευθύνοντα τον Ιωάννη Δέτση που έχει ως αντιπρόεδρο το Νικήτα Χουντή που δουλεύει στην Τaf του Ντίνου Ντέρη και που έχει ως μέλος τον κ. Δροσόπουλο που μαζί με τον κ. Δέτση έχουν την Solidop αναλαμβάνει το έργο με αρχικό κόστος 38.000 ευρώ. 
Οι δε δουλειές στη ΔΕΠΑ, σε αυτήν  την εταιρία που μάλλον φαίνεται πως συνεχίζει να υποφέρει από αρρυθμίες συνεχίζονται και η κυβέρνηση ουδέν γνωρίζει περί Πετσίτη.
Όπως ίσως δεν γνωρίζει ότι οι Ελβετικές αρχές διερευνούν την υπόθεση χρηματισμού του γενικού γραμματέα της FIFA καθώς βρέθηκαν χρήματα που είχαν κατατεθεί από τον κ. Ντέρη στους λογαριασμούς του. 
Η κατηγορία είναι πως προνομιακά ο κ. Ντέρης έναντι χρηματισμού πήρε τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στη συνέχεια επιχείρησε να τα πουλήσει στην ΕΡΤ . 
Δεν πρόλαβε όμως καθώς ξέσπασε το σκάνδαλο με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να διαπραγματευτεί τελικά απευθείας με τη FIFA για τα δικαιώματα. 
Το εντυπωσιακό όμως είναι πως η ΕΡΤ ακόμα και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να αγοράζει από την TAF Sports τηλεοπτικά δικαιώματα στίβου και άλλων αθλημάτων αλλά και να συνεργάζεται και σε άλλες εργασίες που αναθέτει σε τρίτους με την εταιρία του κ. Ντέρη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.