3/4/19

Ποιοι πήγαν για business στα Σκόπια - Η λίστα των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην αποστολή και το Φόρουμ

Περισσότεροι από 140 εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, εταιριών και φορέων του επιχειρείν συμμετείχαν στην πρώτη ελληνική αποστολή κορυφαίου επιπέδου στα Σκόπια, λαμβάνοντας μέρος στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. 
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στο Φόρουμ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που καταγράφεται, προσθέτοντας ότι αυτό επιβεβαιώνει τη δίψα που υπήρχε στις δύο χώρες «να έρθουμε πιο κοντά, η μια να βοηθήσει την άλλη, να αξιοποιήσει η μια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της άλλης».
Οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν την δυνατότητα, κατά τις επαφές τους στο πλαίσιο του Φόρουμ να διαμορφώσουν μιά πρώτη εικόνα για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγει η νέα εποχή των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Στην ελληνική αποστολή εκπροσωπήθηκαν οι περισσότεροι επιχειρηματικοί κλάδοι όπως: βιομηχανία, κατασκευές, ενέργεια, δομικά υλικά, νέες τεχνολογίες, τρόφιμα και ποτά, ένδυση, μεταφορές, τουρισμός.
Αρκετά ήταν τα βαριά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, που ταξίδευσαν στα Σκόπια στην ιστορικής σημασίας επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Μεταξύ αυτών οι Ευάγγελος Μυτιληναίος, Δημήτρης Κούτρας, Γεώργιος Περιστέρης, Γεώργιος Μυλωνάς, Μιχάλης Στασινόπουλος και Δημήτρης Κοντομηνάς.
Ενδεικτικά, η εκπροσώπηση μερικών από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας ήταν η εξής:
Mytilineos Group: ο Πρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος και από τις Διεθνείς Επενδύσεις οι Κωνσταντίνος Μπίκας και Ευάγγελος Καμάρης 
ΕΛΠΕ: ο Γιάννης Αψούρης Πρόεδρος της  ELPET BALKANIKI SA
INTRACOM CONSTRUCTIONS SA: ο Πρόεδρος Δημήτρης Κούτρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Πέτρος Σουρέτης και οι Δημήτρης Παππάς και Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος
GEK TERNA Group: ο Πρόεδρος Γεώργιος Περιστέρης και ο Ευστάθιος Νάτσης
Motor Oil Hellas: Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού 
Sidenor S.A.: ο Νικόλαος Μάριου Γενικός Διευθυντής και οι Μιχάλης Κωνσταντινίδης και Αντώνιος Κοντολέων 
Alumil S.A.: ο Πρόεδρος Γεώργιος Μυλωνάς 
TITAN: ο Κωνσταντίνος Δερμεζής Εκτελεστικός Διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης
ELVALHALCOR SA (ΒΙΟΧΑΛΚΟ): το μέλος της διοίκησης Μιχάλης Στασινόπουλος
ΔΕΣΦΑ: ο Nicola Battilana Διευθύνων Σύμβουλος
ΔΕΗ: ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μανώλης Παναγιωτάκης και ο Δημήτρης Τζαννίνης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
ASPROFOS Engineering S.A.: ο Διευθύνων Σύμβουλος Πέτρος Παπασωτηρίου και  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλειος Κουνέλης 
Alpha Digital S.A.: ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοντομηνάς
Dimera Group: ο Διευθύνων Σύμβουλος Αρτούρ Νταβιντιάν
Apivita: ο Πρόεδρος  Νικόλαος Κουτσιανάς    
DOUROS S.A.: ο Γενικός Διευθυντής Θεόδωρος Δούρος 
Επίσης, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν και οι ακόλουθοι:
Στέφανος Οκταποδάς  Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΗΕ,
Άγγελος Ιατρίδης Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Estate/Ktima Alpha,
Κωνσταντίνος Μαλαματίνας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της E. MALAMATINAS & SON S.A., 
Γεώργιος Κολλιόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Paviplast S.A. και Στέλιος Τσιβγινίδης Γενικός Διευθυντής της ίδιας εταιρίας,
 Ιωάννης Μαυρουδής  Διευθύνων Σύμβουλος της  GAIA EPICHEIREIN SA,
Αναστάσιος Γράψας Διευθύνων Σύμβουλος της GYPSODOMIKI SA,
Σταύρος Μπέγκας Πρόεδρος της BEGAS AGRO SA,
Βασίλειος Μεγαλοβασίλης Πρόεδρος της Sfagia Almopias S.A.,
Ιωάννης Κουφουδάκης Διευθύνων Σύμβουλος της Neuropublic,
Γεώργιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της PROMETHEUS GAS S.A,
Γεώργιος Λούκος Εμπορικός Διευθυντής Edil Hellas ATEBE, Promethan S.A.,
Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής της GEOTECH SA,
Γεώργιος Χρήστου Διευθυντής Ανάπτυξης της METRON ENERGY APPLICATIONS SA. 
Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/poioi-pigan-gia-business-sta-skopia

16 σχόλια:

  1. Ευκαιριες....αλλου....εδω δεν......Νιωθουμε μεγαλη χαρα που θα πλουτισουν κι αλλο...θα τρωμε μαζι αστακο...Μακεδονια και ..τριχες...Αστακο ναι...αξιζει να πεθανεις για αστακο...Θα πας χωρτατος...Διοτι θα πας ....φυγειν αδυνατον...και μετραει αυτο οπου θα ..πας.Εχουν ζυγαρια εκει και αστακομετρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Vladimir Lenin quotes

    “A lie told often enough becomes the truth.”

    “Give me just one generation of youth, and I'll transform the whole world.”

    “The best way to control the opposition is to lead it ourselves.”

    “The way to crush the bourgeoisie is to grind them between the millstones of taxation and inflation.”

    “There are no morals in politics; the is only expedience. A scoundrel may be of use because he is a scoundrel”

    “Whenever the cause of the people is entrusted to professors, it is lost.”

    “The Capitalists will sell us the rope with which we will hang them.”

    “The revolution does not need historians.”

    “Trust is good, control is better.”

    “Socialism means keeping account of everything. You will have socialism if you take stock of every piece of iron and cloth.”

    “What a waste that we lost Mussolini. He is a first-rate man who would have led our party to power in Italy. [Addressing to a delegation of Italian socialists in Moscow after Mussolini's March on Rome in 1922]”
    ― Vladimir Ilich Lenin

    https://www.goodreads.com/author/quotes/104630.Vladimir_Lenin?page=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτη αμα σου πω τι ειπε ο Πλατωνας..ο Αριστοτελης ...ο Ηρακλειτος...κι εκατονταδες σαν αυτους προγονοι...θα θυμηθεις ισως οτι ο Λενιν...ειναι σαν να μην λες ....τιποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη,
      Τα αποφθέγματα του Λένιν είναι μάλλον τα πλέον κατάλληλα, για το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), δηλαδή για το πρώην Κ.Κ. Εσωτερικού και ουσιαστικά σημερινού Κ.Κ. Βρυξελλών.
      Ο σκοπός τους είναι προφανώς η 'διάλυση' της Ελλάδος έκ των έσω, στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης, (που στο 'βάθος' σημαίνει κατάργηση των Εθνών, των θρησκειών και της οικογένειας, δια την διευκόλυνση της δημιουργίας ενός παγκόσμιου κράτους, μίας παγκόσμιας δικτατορίας).
      Θλιβερό δεν είναι ότι ενώ πουλήθηκε η Μακεδονία, να υπάρχουν συνεργάτες του άθεου εθνομηδενιστικού καθεστώτος αξιόλογοι (και μή) "καπιταλιστές" επιχειρηματίες?

      Διαγραφή
  4. Νενικηκαμεν αδελφια...στο πλαισο της συμφωνιας της λιμνης θα παρασχουμε στ γειτωνο χωρα Τεχνογνωσια στην Υγεια και στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..!!!,Ενω παραλληλα 100 επιχειρηματιες συνοδευσαν το προθυπουργο στα Σκοπια...ειπα και γω γινεται ""ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ""να προδωσει τη Μακεδονια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ apolitical ραγιας,

      Μην μπερδεύεις το «Αλέξανδρος» με το «Αλέξιος». Το μεν πρώτο «Αλέξανδρος» είναι απόλυτα Ελληνοπρεπές και παραπέμπει συνειρμικά στον Μέγιστο των Ελλήνων, το δε δεύτερο «Αλέξιος» είναι μία εφεύρεση των θρησκόληπτων ταλιμπάν του Βυζαντίου που ήταν αλλεργικοί στους «εθνικούς». Ο μεν πρώτος ο «Αλέξανδρος» έφτασε μέχρι τις Ινδίες και τα’ όνομά του υμνείται μέχρι σήμερα, ο δε δεύτερος ο «Αλέξιος» ήταν ένας τράγος που πήρε τα βουνά επειδή είδε οράματα με ανύπαρκτους θεούς κι αγγέλους.

      Διαγραφή
    2. @ Pointman

      Τελικά, πώς είναι το κύριο όνομά του, Αλέξανδρος ή Αλέξιος. Δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά. Μην κρίνεις από το Αλέξης, διότι αυτό χρησιμοποιείται και για τούς δύο.

      Διαγραφή
    3. @ Nativist,

      Έχω την εντύπωση πως το «Αλέξης» είναι το χαϊδευτικό του «Αλέξιος», ενώ το χαϊδευτικό του «Αλέξανδρος» είναι το «Αλέκος». Βάσει αυτού, εικάζω πως ο πρωθυπουργάρας της καρδιάς μας είναι «Αλέξιος» και όχι «Αλέξανδρος».

      Παρ΄ όλα αυτά με τον πεφωτισμένο Νομπελίστα που ‘χουμε μπλέξει, αυτόν που γλύφει τον αυτοκόλλητο φάκελο, που οριζοντιώνεται στις γραμμές των οριζόντων, που δεν έχει αποφασίσει ποια είναι η Μυτιλήνη και ποια η Λέσβος και που ονόμασε το παιδί του «Ερνέστο» δεν βγάζεις άκρη! Μπορεί τελικά να αποδειχτεί πως το «Αλέξης» προέρχεται από το «Χαράλαμπος» που επιλέχτηκε κατόπιν δημοψηφίσματος και κέρδισε με ποσοστό 61%.

      Γκοου μπακ μαντάμ Μέρκελ

      Διαγραφή
    4. @ Pointman

      1) Το επίσημο όνομα τού πρωθυπουργού είναι Τσίπρας Παύλου Αλέξιος, όπως αναγράφεται στην Βουλή.

      2) Το Αλέξης χρησιμοποιείται και για το Αλέξανδρος. Παράδειγμα ο αδικοχαμένος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που μετά θάνατον, άρχισαν να τον αποκαλούν και Αλέξη. Άλλωστε, έχω και γνωστούς, που είναι Αλεξανδροι και τούς φωνάζουν Αλέξηδες (είναι κάπως μοντέρνο.

      Διαγραφή
  5. Νενικηκαμεν αδελφια...στο πλαισο της συμφωνιας της λιμνης θα παρασχουμε στ γειτωνο χωρα Τεχνογνωσια στην Υγεια και στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..!!!,Ενω παραλληλα 100 επιχειρηματιες συνοδευσαν το προθυπουργο στα Σκοπια...ειπα και γω γινεται ""ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ""να προδωσει τη Μακεδονια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διοίκηση της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ διαψεύδει κατηγορηματικά οποιοδήποτε δημοσίευμα είδε το φως της δημοσιότητας για συμμετοχή της στην πρωθυπουργική αποστολή στα Σκόπια.
    Η εταιρία μας προσκλήθηκε και παρευρέθηκε στην συνάντηση των 40 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη με τον πρωθυπουργό όπου του εξέθεσε τους σοβαρούς προβληματισμούς μας και τις ανησυχίες μας για το θέμα χρήσης του όρου Μακεδονικός στα προϊόντα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Yesterday we saw an article about buying Greek as the way out of the economic crisis.
    Are we really buying Greek? With the ink (blood) still wet, more than 100 companies run to Skopje for business. Maybe the solution is not buying Greek, but starving companies that put own interests above the nation's. The are part of our problem.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί όλοι τους αντί να φώναζαν τον Τσιπρα για μείωση φορολογίας πήγαν στα Σκόπια τα οποία έχουν περίπου 2 εκατ κόσμο, έναν κόσμο στο μαύρο του το χάλι, τι ήταν και έτρεξαν όλοι ;
    Μήπως ο αγράμματος Τσιπρας τους παρακαλάει να μεταφερθούν όλοι τους εκεί !!!!! Για να μειώσουν τα έξοδά τους , μήπως σκέφτεται ανθελληνικά ο Τσιπρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας γειτωνας του πεθερου μου...μαγκας...λαμογιο προοδευτικο του ΠΑΣΟΚ..αφου πρωτα διεπλεκει εκει ..εγινε μικροβιοτεχνης ..δανειων αλλαμουρας .Μετα εκανε 4 μαιμου επιχειρησεις σε 4 μαγαζια ...με πλαστα χαρτια οτι αγορασε μηχανες απ την ...αρχικη ....εβαλε τα παλια ρεταλια μηχανες ..ταχα να δουλευουν και πηρε επιχορηγηση για τα ρεταλια 80 %...Μετα πηρε κεφαλαιο κινησης για ολες.Μετα την ....μπαζα ( ολοι μεσα..του μηχανισμου κομματος ...εφαγαν.) σε 2 ετη ..τις εκλεισε.Τις κρατικες εγγυησεις τις αφησε ....σε μας.Μετα ...με ολη την μπαζα..πηρε με δεκαρες τις μηχανες πισω.Μετα ...τον επιδοτησαν (!) να παει στα ...Σκοπια !! Οι εδω !!! Πηγε ! Εκανε εργοδτασιο....που επιδοτηθηκε ...και απ τα...Σκοπια .! Πηρε και κεφαλαιο κινησης εκει....απο τραπεζες Ελληνικες εκει (!!) ...που ξεραν οτι εριξε ..ντογκα στο Ελληνικο δημοσιο !!! Σημερα ειναι δυναμη εκει...βιλες εδω ..κι εκει.Ερχεται διακοπες εδω ..μονο.Πανηγυριζει με τον ...Τσιπρα.
    Ερωτηση : Εχει αυτος πατριδα ??Ακουει εμας ...και γελαει...Αντε να τον ...χρειαστει.αυτον η χωρα...στην δυσκολια...στον πολεμο...οπουδηποτε. Ενας τιποτας...απατρις...αγεννητος...αγενεστατος...κυριες και κυριοι ...ο " εξαποδω" αυτοπροσωπως...Αυτοι πηγαν κι εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.