5/4/19

Το μεγάλο “σιδηρούν παραπέτασμα” του ρωσικού διαδικτύου


Η συζήτηση για το νομοσχέδιο περί «κυρίαρχου διαδικτύου» στη Ρωσία συνεχίζεται, προκαλώντας, ωστόσο, περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα νόμιζε κανείς εκ πρώτης όψεως.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο εμπνεύστηκαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, προκειμένου να ελέγξουν τις ροές της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, σε μία προσπάθεια να καταπνίξουν κάθε διαφορετική φωνή.
Το μοντέλο που προτείνεται έχει ως πρότυπο του το κινεζικό, όπου ως γνωστό, ο πανίσχυρος κρατικός μηχανισμός, ελεγχόμενος από το Κομμουνιστικό Κόμμα, έχει τον απόλυτο έλεγχο του διαδικτύου.
Στη Ρωσία, πριν ακόμη ψηφιστεί ο νόμος, η Ρυθμιστική Αρχή, γνωστή ως Roskomnadzor απαίτησε από δεκάδες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες VPN να ενταχθούν στο Ομοσπονδιακό Κρατικό Πληροφοριακό Σύστημα, ώστε να προχωρούν άμεσα στον αποκλεισμό ιστοσελίδων και χρηστών που δεν τηρούν τις «προϋποθέσεις χρήσης» που επιθυμούν οι μυστικές υπηρεσίες.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό έγιναν εσπευσμένες δοκιμές DPI προκειμένου να αποκλειστεί οριστικά, (για να διακοπεί η λειτουργία του) ο ιδιαίτερα δημοφιλής messanger Telegram στη Ρωσία, ενώ παράλληλα, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στο ρωσικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία τα Υπουργείο Άμυνας της χώρας αρνήθηκε τη χορήγηση συχνότητας για την ανάπτυξη των δικτύων 5ης γενιάς (5G) της κινητής τηλεφωνίας.

Για τη συνέχεια JAJ

1 σχόλιο:

  1. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο "ελεύθερος κόσμος" ψήφισε αντιρατσιστικό και σύμφωνο μετανάστευσης ΟΗΕ που λειτουργούν χειρότερα, δεν λογοκρίνουν αλλά συλλέγουν στοιχεία και στοχοποιούν τους αντιφρονούντες και τα μέτρα εναντίον τους φτάνουν μέχρι την φυλακή και την δήμευση περιουσίας. Οπότε η λογοκρισία μοιάζει πολύ αθώα.
    Επιπλέον η συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνει ένα επιπλέον επίπεδο λογοκρισίας, διώξεων και προληπτικών συλλήψεων.
    Τέλος όλοι οι Έλληνες θεωρούνται εκ των προτέρων απατεώνες από το κράτος για αυτό έχει πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις κινήσεις τους, και παίρνει ελεύθερα όσα λεφτά θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.