1/4/19

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διάλεξη του σεμιναρίου πολιτικής επιστήμης του Σταύρου Καλεντερίδη με τίτλο «Αθηναϊκή Δημοκρατία: Αναδρομή, Ανάλυση, Αναβίωση».

Τα σεμινάρια τα οποία διοργανώνει ο Εκδοτικός Οίκος Ινφογνώμων, με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Οικονομοτεχνική, ξεκίνησαν το Σάββατο 30 Μαρτίου με τη διάλεξη να καλύπτει το πρώτος μέρος της εισαγωγής στην Αθηναϊκή δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση και ανάλυση της μυθολογίας σχετικά με τη δημοκρατία και τη συμμετοχή στην αρχαία Αθήνα, ενώ ορίστηκαν και συζητήθηκαν οι βασικότεροι λόγοι και προϋποθέσεις για τη γέννηση της δημοκρατίας στην Αττική, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ιστορίας. Το θέατρο, ο αθλητισμός και η φιλοσοφία αποτέλεσαν αναγκαίες προϋποθέσεις για τη γέννηση του πιο ένδοξο πολιτεύματος στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Η επόμενη διάλεξη η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου και την ίδια ώρα (17:00-19:00), θα αναδείξει την άρρηκτη σχέση μεταξύ δημοκρατίας και ναυτικού κατά την αρχαιότητα, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν τα αποκαλούμενα “μελανά” σημεία της δημοκρατίας παρουσιάζοντας στοιχεία τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό:
Τι συνέβαινε πραγματικά με τη θέση της γυναίκας, τη δουλεία και τη δημαγωγία; 
Τέλος, θα δοθεί σαφής απάντηση στην ερώτηση “πού και πόσες ήταν οι αρχαίες δημοκρατίες”; Η Αθήνα ήταν μεν η πρώτη δημοκρατία, αλλά σαφώς και δεν ήταν η μοναδική.

Για δήλωση συμμετοχής απαιτείται η κράτηση θέσεων κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2103316036 (υπεύθυνη κ. Κεσίδου - ώρες επικοινωνίας 10:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.).
Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για την κάθε διάλεξη, ενώ υπάρχει έκπτωση στην περίπτωση εξόφλησης και των 10 διαλέξεων μαζί, με τελικό κόστος παρακολούθησης ολόκληρου του σεμιναρίου τα 100 ευρώ.
Το μειωμένο κόστος (ΑμεΑ, φοιτητές και ανέργους) είναι 10 ευρώ για την κάθε διάλεξη, ενώ υπάρχει έκπτωση στην περίπτωση εξόφλησης και των 10 διαλέξεων μαζί, με τελικό κόστος παρακολούθησης ολόκληρου του σεμιναρίου τα 80 ευρώ. 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.