4/5/10

Το Κυπριακό βρίσκεται σε μια μακροχρόνια εκτροπή με την αντικατοχική υφή του προβλήματος να μην προβάλλεται επαρκώς


Το Κυπριακό βρίσκεται σε μια μακροχρόνια εκτροπή, με την αντικατοχική υφή του προβλήματος να μην προβάλλεται επαρκώς και την Τουρκία να εξασφαλίζει άλλοθι, ενώ συνεχίζει την κατοχή, ασκεί ασφυκτική κηδεμονία επί των Τ/κ και με τον εποικισμό προσπαθεί να οδηγήσει σε δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου και τελικά σε Αλεξανδρεττοποίηση, δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση της Επαρχιακής Οργάνωσης Λευκωσίας-Κερύνειας της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι επιβάλλεται νέα στρατηγική και εμμονή σε λύση όπως διαγράφεται στο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου το Σεπτέμβρη για λύση που να διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του χώρου, της οικονομίας, των θεσμών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα απαλλάσσει από έποικους, κηδεμόνες και ξένη στρατιωτική παρουσία.

Οπως είπε, με μονόπλευρες υποχωρήσεις δεν θα διαφοροποιηθούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί που δεν στοχεύουν σε προστασία των Τ/κ, αλλά σε γεωστρατηγική αξιοποίηση της Κύπρου στο στόχο της Τουρκίας να αποβεί μια αυτοδύναμη περιφερειακή υπερδύναμη.

Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε ότι είναι έκδηλο ότι ο λαός απορρίπτει συνεταιρισμό, εκ περιτροπής προεδρία, a priori νομιμοποίηση του εποικισμού και δυαρχία που οδηγεί σε αδιέξοδα και κρίσεις, προσθέτοντας ότι ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εμμένουν ακόμα πιο πεισματικά σε δύο λαούς, δύο κράτη, συνεταιρισμό, χωριστές κυριαρχίες, φυλετικό διαχωρισμό, εγγυητές και διαιώνιση στρατιωτικής παρουσίας.

Είναι ευκαιρία εμμονής σε ξεκαθάρισμα του πλαισίου λύσης, παρακάμπτοντας την εκ περιτροπής προεδρία και άλλα, είπε ο κ. Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να εμπλακεί η ε/κ πλευρά σε διάλογο επί μέρους, χωρίς ξεκαθάρισμα του πλαισίου, που είναι, όπως είπε, η απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού, όπως διαφαίνεται και σε επανειλημμένες δημοσιοποιήσεις.

Αυτή τη φορά το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα, είτε ομόφωνα, αν αποσυρθούν οι επίδικες προτάσεις, είτε σε διαφωνία, η οποία πρέπει να τεθεί ενώπιον του λαού, ανέφερε.

Αναφερόμενος στο ρόλο των γυναικών, ο κ. Λυσσαρίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα πλήρους αξιοποίησης του γυναικείου δυναμικού σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, προσθέτοντας ότι, παρ' όλον ότι έγιναν βήματα, χρειάζεται ακόμα σκληρός αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο κ. Λυσσαρίδης αναφέρθηκε και στον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι γυναίκες στη διάδοση των σοσιαλιστικών ιδεωδών στην Κύπρο.

iKypros
04/05/2010

3 σχόλια:

  1. Μαζί σας! Σώστε την τιμή μας!
    Μαζί σας!

    Νικηταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχαμε στην Ελλάδα δέκα Κύπριους πολιτικούς, τα πράγματα θα ήσαν πολύ διαφορετικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ελλαδιτεεεες,εχουμε γινει αχρηστοι...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.