2/5/10

Ο Θεός να βάλει το χέρι του!



του Τάκη Σπηλιόπουλου

Μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες της Ελληνικής οικονομίας σε αυτή τη δραματική συγκυρία, είναι τα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή το χρέος τους ξεπερνάει τα 6 δις, πολλαπλασιάζεται δε με ρυθμό 17% μηνιαίως! Eνδεικτικά, ενώ πέρυσι το χρέος αυξανόταν κατά 171 εκατ. ευρώ τον μήνα, φέτος έφτασε αισίως τα 200 εκατομμύρια! Ήτοι 6.7 εκατομμύρια νέα χρέη για κάθε μέρα που περνάει. Το ΕΣΥ σήμερα ισοδυναμεί με δυόμισι ΟΣΕ! Και όπως στον ΟΣΕ μέχρι χθες δεν υπήρχε διοίκηση, αντίστοιχα το ίδιο συνέβαινε μέχρι χθες στα 135 δημόσια νοσοκομεία!

Η έκπληξη και η απογοήτευση ενός από τους νέους διοικητές σε μεγάλο νοσοκομείο της περιφέρειας, δύσκολα περιγράφεται. Η πρώτη εντύπωσή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ήταν πως αίφνης βρέθηκε «σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, με κάθε είδους μαγαζιά και παραμάγαζα να λειτουργούν στους χώρους του νοσοκομείου και κερδοσκοπούν εις βάρος του δημοσίου και εις βάρος των ασθενών».

Από την σκανδαλώδη επαναπροώθηση των περιστατικών από τα (δωρεάν) πρωινά ιατρεία του νοσοκομείου, στα (ακριβά) απογευματινά, όπου οι γιατροί εισπράττουν παχυλές αμοιβές, ή την εξόφθαλμη κομπίνα της προσωπικής πελατείας των γιατρών, που με το αζημίωτο ασφαλώς εισάγονται νομίμως στο νοσοκομείο στην εφημερία....μέχρι τα «κουβανέζικα φάρμακα». Τι είναι τα κουβανέζικα φάρμακα; Όχι βεβαίως φάρμακα που εισάγονται από την μακρινή Κούβα, αλλά φάρμακα που καταλήγουν στον κουβά! Πολύ ακριβά σκευάσματα, που σκοπίμως χρησιμοποιείται ένα μικρό ποσοστό της συνολικής ποσότητας, ενώ το υπόλοιπο χύνεται στον κουβά, για ευνόητους λόγους! Έτσι, κάποιοι εξασφαλίζουν τα (συνήθως πλούσια) ευεργετήματα της εταιρίας που παράγει τα πανάκριβα φάρμακα...

Έμπειρος ο ίδιος στα θέματα της υγείας, μου περιγράφει πως όπως είναι σήμερα τα πράγματα, είναι αδύνατον να ελεγχθούν οι δαπάνες στα νοσοκομεία. Πέρα από τις κομπίνες που είναι αναπόδεικτες, καθώς καλύπτονται από την επιστημονική κρίση των γιατρών, υπάρχει και η γραφειοκρατία. Για παράδειγμα, οι περισσότερες συμβάσεις με εξωτερικούς προμηθευτές και εταιρίες που λήγουν το επόμενο διάστημα, υποχρεωτικά θα ανανεωθούν όπως- όπως, ακόμη και αν είναι σκανδαλώδεις ή επιζήμιες για το νοσοκομείο! Νέος διαγωνισμός, θα απαιτούσε 6-7 μήνες μέχρι την ολοκλήρωσή του. Φαντάζεστε τα νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα ή φύλαξη για 6-7 μήνες;

Αυτές τις ημέρες μάλιστα οι επιθεωρητές Υγείας, οι ειδικοί της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων με τη συνδρομή εισαγγελέων, ξεσκονίζουν τα νοσοκομεία και φρίττουν με όσα διαπιστώνουν. «Μέχρι φάρμακα σε νεκρούς έγραφαν» λένε οι ίδιοι, που δεν πιστεύουν σε αυτά που καθημερινά ανακαλύπτουν! Και όμως, παρόλα αυτά, χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες για να οριστούν διοικητές στα νοσοκομεία! Εννοείται πως Δ.Σ. δεν έχουν ορισθεί μέχρι στιγμής σε πολλά νοσοκομεία.

Και επειδή κανείς δεν θα μπορέσει να λύσει τον γόρδιο δεσμό, την λύση την γνωρίζουμε ήδη. Δραματική περικοπή κονδυλίων με την βούλα του ΔΝΤ, προκειμένου να ελεγχθούν τα ελλείμματα. Ήτοι, δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Προς δόξα των τρωκτικών στα νοσοκομεία, που θα συνεχίσουν ασφαλώς να βγάζουν μαύρο χρήμα. Και όποιος ζήσει, έζησε. Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

18 σχόλια:

  1. επρεπενα ερθει το ΔΝΤ για να βαλει ταξη στα νοσοκομεια και στον τομεα της υγειας;

    γί'αυτο λεμε φταιμε ολοι μας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

    ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΑΠΟΡΟΙ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΠ)ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ? ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΤΗς ΚΑΛΥΤΕΡΑΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ (ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΓΩΓΕΣ-πχ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΑ κλπ).

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΠΧ ΣΟΡΟΣ, GATES ΚΛΠ)?

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΣΑΝ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ?????????

    ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα υγεία είναι το Α & Ω για έναν άνθρωπο στην ζωή του, είναι από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα !
    Δεν παίζει ρόλο αν είναι αλλοδαπός, ανασφάλιστος η οτιδήποτε άλλο το κράτος πρέπει να παρέχει τουλάχιστον την βασική ιατρική περίθαλψη σε ώρα ανάγκης.
    Όχι δεν είμαι κουμουνιστής.

    Μην ξεχνάτε πάνω στην κρίση αυτή ότι είμαστε εκτός από ένας διεφθαρμένος λαός και φιλότιμος λαός, πονόψυχος που μας κάνει να διαφέρουμε από τους υπόλοιπους ευρωπαίους δεν θα μας τα πάρουν όλα μην το επιτρέψετε αυτό σε κανέναν !

    Είναι πολύ απλά εκτός από το συμμάζεμα των νοσοκομείων ότι αφορά τις προμήθειες, κηπουρών, και άλλα λαμόγια που τριγυρνάμε καθημερινά στους διαδρόμους, οι αλλοδαποί μπορούν να δηλώνουν τα στοιχειά τους με επίσημες πιστοποίησης όπως διαβατήριο και να έχουν την βασική ιατρική περίθαλψη σε ώρα ανάγκης το κράτος μπορεί να τα πάρει από το δικό του κράτος οι ανασφάλιστοι υπάρχει η πρόνοια που όντος τα καλύπτει όλα. Όποιο ξένος κράτος μη ευρωπαϊκό δεν αναγνωρίζει η δεν κάνει μια τέτοια διακρατική συμφωνία δεν θα επιτρέπετε η είσοδος στην χώρα μας!
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαθήματα οικονομικής διαχείρισης δίνει πλέον η Τουρκία σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία: Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υποβάθμιση της δανειοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Ντουρμούς Γιλμάζ, τόνισε ότι «όλα αυτά δείχνουν για μια ακόμη φορά τη μεγάλη σημασία, που έχει η οικονομική πειθαρχία». «Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε εμείς από όλα αυτά είναι ότι θα πρέπει να προστατεύουμε τα οφέλη που εξασφαλίσαμε πληρώνοντας ένα πολύ υψηλό αντίτιμο».

    «Η κρίση στην Ελλάδα δε θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την Τουρκία», υποστήριξε «Η Τουρκία ενδέχεται να επηρεασθεί σε δεύτερο ή τρίτο στάδιο», είπε ο Ν.Γιλμάζ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην Άγκυρα, όπου παρουσίασε τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Τουρκία.

    Ο Ν.Γιλμάζ εκτιμά ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα επηρεάσουν κυρίως την Ε.Ε., και έμμεσα μετά τα Βαλκάνια. «Σε δεύτερο και τρίτο στάδιο μπορεί να επηρεασθούν οι εξαγωγές μας» είπε.

    Ο Ν.Γιλμάζ τόνισε ωστόσο ότι «η Ε.Ε. και οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται ότι λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα», και τόνισε ότι κατά τη γνώμη του κάθε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, αυξάνει το κόστος της κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γ.Παπανδρέου: "Kόκκινη γραμμή η επιστροφή των δανεικών"
    02-05-2010 10:52:21
    Η "κόκκινη γραμμή" για την κυβέρνηση, σε ότι αφορά το βαθμό των επώδυνων μέτρων, τελικά ανακοινώθηκε, αλλά δεν αφορά τουτς Έλληνες πολίτες! Στόχος της κυβέρνηης είναι να επιστραφούν τα δανεικά που έχουμε πάρει και "έφαγε" κυρίως η πολιική ελίτ του κυβερνά την χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια!
    "Εμείς τα φάγαμα, εσείς πληρώνετε" είναι το πνεύμα των γενικότερων ανακοινώσεω σήμερα. Μιλώντας ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε αρχικά στους στόχους της κυβέρνησης από την αρχή της διακυβέρνησης. «Η αποφυγή της χρεοκοπίας είναι η κόκκινη γραμμή», τόνισε. Αναφερόμενος στις συνέπειες της κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα, ανακάλυψε ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το πολιτικό σύστημα.

    Δήλωσε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας των πολιτών αλλά και των ξένων χωρών. «Από την πρώτη στιγμή είπαμε όλη την αλήθεια στον λαό», σημείωσε. «Καταφέραμε να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Κατηγόρησε τους κερδοσκόπους που κατέστησαν τη χώρα «πειραματόζωο και αδύναμο κρίκο» εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα απαιτηθούν θυσίες από τους Έλληνες για την ασφαλή έξοδο από τη κρίση. «Η εναλλακτική πορεία θα ήταν η καταστροφή, είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω ούτε βήμα», σχολίασε.

    Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν πλήττονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο και για το Δημόσιο. «Ο μεγάλος ασθενής είναι ο Δημόσιος Τομέας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ενώ συνέχισε ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει το Κοινοβούλιο στην πρώτη γραμμή, και ζήτησε την παραίτηση των βουλευτών από το δώρο, ενώ προανήγγειλε την κατάρτιση νέου εκλογικού νόμου.

    Συνέχισε ευχαριστώντας τους υπουργούς του για τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα. «Έχουμε να φέρουμε σε πέρας έναν άθλο. Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια αλλά θα τα καταφέρουμε», τόνισε. «Δεν υπόσχομαι ότι θα περάσουμε εύκολα, θα κάνουμε όμως τρία πράγματα: Να προστατεύσουμε τους αδύνατους, να τονίσουμε την αίσθηση δικαίου και να γίνει η κρίση μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε εμείς και η Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή που θα μας κάνει υπερήφανους για τη χώρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόσυρση όλου του παλαιού στρατιωτικού εξοπλισμού από την Μόσχα
    02-05-2010 11:24:14
    Όλα τα παλιά όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός έχουν αποσυρθεί από την περιοχή της πρωτεύουσας της Ρωσίας στο πλαίσιο της μετάβασης της χώρας σε ένα νέο πρόσωπο για της Ένοπλες Δυνάμεις της, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο διοικητής του τομέα.

    Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Βάλερι Γκερασίμοφ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy ότι οι βάσεις υπό την διοίκησή του διαθέτουν πλέον σύγχρονο υλικό και μόνο.

    Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Στην πορεία της μετάβασης προς ένα νέο πρόσωπο, αποσύραμε όλο τον παλιό εξοπλισμό μας τόσο στις βάσεις μας όσο και στα στρατιωτικά εργοστάσια. Το νέο υλικό αποθηκεύθηκε και κηρύχθηκε έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, ορισμένα από τα υλικά είχαν παραμείνει στις βάσεις 20 ή και 30 χρόνια χωρίς να μετακινηθούν ποτέ. Τα πάντα ελέγχθηκαν και ό,τι έμεινε είναι μόνο σύγχρονος εξοπλισμός, ενώ όλα τα σκουπίδια (σ.σ. !!!) εξαφανίστηκαν. Οι στρατιώτες μας τώρα διαθέτουν σύγχρονο υλικό όπως άρματα μάχης T-90, τεθωρακισμένα οχήματα BMP-3 και προηγμένα συστήματα πυροβολικού και μάλιστα μερικά από αυτά θα λάβουν μέρος στην μεγάλη παρέλαση στην Μόσχα τις επόμενες μέρες.»

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός είναι ένα από τα τρία κύρια προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μαχί με το χαμηλό μισθολόγιο και την κακή οργάνωση.

    Τόνισε όμως ότι στόχος είναι το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να παραλάβει νέο υλικό μέχρι το 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The T-95 is a future main battle tank, in development at the Russian Federation's Uralvagonzavod plant (designers of the T-72 and T-90 series, and the only Russian facility currently producing tanks). It was first reported by Jane's Defence Weekly in 1995, and announced by Russian official sources in 2000, but the tank has not been seen or photographed, and no concrete data has been released. It was due to be introduced in 2009, and production could be launched in 2010.
    The main gun will reportedly be of 135 mm or 152 mm calibre (larger than the 105-120–125 mm guns in current main battle tanks) and will have a new multi-channel fire control system that works in optical, thermal, near IR, and radar spectrums.[2] The gun will be located in a remotely-controlled mount. Such an arrangement is anticipated to improve crew survivability compared to existing designs, because the crew compartment is separated from the ready ammunition supply, and also because the tank would be nearly completely hidden and protected in a hull-down position. The crew would number just three, all being carried within the hull itself.

    The tank will reportedly be built on the principle of identical capabilities for both gunner and commander and fully supports the hunter-killer mode of operation, a unified command information system and tactical level automatic management system, and advanced active and passive defensive aids to protect the tank from various modern and future types of threat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Cypriot women come out on top
    By Alexia Saoulli
    Published on May 1, 2010 +-Text size

    CyprusFollow the mail on Twitter.

    WOMEN IN Cyprus and men in Iceland have the lowest risk worldwide of dying before the age of 60, a study by the Lancet medical journal revealed yesterday.

    However the chances of a Cypriot man dying before age 60 have risen since the comparison period of 1970 and they currently rank 14th in the world, down from 6th place in 1970.

    Turkish Cypriots have not been included in the study.

    Every year, more than 7·7 million children die before their fifth birthday. However, over three times that number of adults — nearly 24 million — die under the age of 60 years.

    According to the study, which covered 187 countries just 38 women in every 1,000 die before age 60 in Cyprus, putting the island in 1st place. In 1970 Cypriot women ranked in 10th place.

    In the UK in 2010 the figure is 58 women per 1,000. The only western European countries where women do worse than the UK are Belgium, with a rate of 60, and Denmark with a rate of 65 per 1,000.

    Countries that also have a low risk of female mortality after Cyprus include South Korea with 40 premature deaths per 1,000, and Japan, Italy and Greece with a shared rate of 41 per 1,000. “Greece, Sweden, Switzerland, Spain, Iceland, Italy, and Cyprus all remained in the top ten between 1970 and 2010. In 1970, the countries with the lowest risks of female mortality were all in Europe or the Mediterranean,” said the report.

    In 1970 Greek women ranked in 3rd place in 1970 and are now in 4th place while Greek men were in the number one spot in 1970, they have now fallen to 22nd.

    "Research shows that across countries, inequality in adult mortality has grown to the point where adult men in Swaziland -- the country with the worst mortality rate -- now have a probability of premature death that is nine times the mortality rate of the best country, Cyprus," said Dr Christopher Murray of the University of Washington in Seattle whose team compiled the Lancet report.

    Murray and colleagues used a complex formula to calculate the probability that someone aged 15 will die before they reach 60. They believe their method paints a more accurate picture than methods used by the United Nations, and can be used to

    compare countries with populations of different ages.

    Researchers looked at data, including censuses, death registrations and surveys, to compile the estimated number of early deaths in 1970, 1990 and 2010.

    The study found that in most places men had twice the relative mortality rate of women. In the UK death rate is 93 per 1,000, compared with lower rates in Cyprus, Greece and Italy. The highest risk of early death for men in Western Europe was in Finland, closely followed by Portugal, France and Denmark.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μελετούν την πρώτη σήραγγα στη Λευκωσία από Μακάρειο σε Αρχάγγελο
    Λευκωσία: Υπό μελέτη βρίσκεται η πρώτη υπόγεια σήραγγα στη Λευκωσία με στόχο να εξυπηρετήσει τους οδηγούς οι οποίοι κατευθύνονται από την περιοχή του Μακάρειου Νοσοκομείου προς τον Αρχάγγελο και αντίστροφα. Σύμφωνα με την υπό εξέταση πρόταση, ουσιαστικά θα υπάρχουν δύο σήραγγες εκ των οποίων η μία θα χρησιμοποιείται από οδηγούς που κατευθύνονται προς τον Αρχάγγελο και η δεύτερη από οδηγούς που κατευθύνονται προς το Μακάρειο Νοσοκομείο.

    Η απόσταση η οποία χρειάζεται αρκετή ώρα για να διανυθεί, σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα διανύετε σε ελάχιστα λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιθυμεί να κατευθυνθεί από το Μακάρειο Νοσοκομείο προς τον Αρχάγγελο, θα πρέπει να διασχίσει την Κορυτσάς η οποία στις ώρες αιχμής είναι υπερφορτωμένη, να στρίψει αριστερά και να επιχειρήσει να βρει έξοδο στη λεωφόρο Αθαλάσσης, να εισέλθει στη λεωφόρο Στροβόλου, η οποία επίσης πάσχει από πυκνή τροχαία κίνηση και ακολούθως να περάσει από στενούς δρόμους με επίσης πυκνή τροχαία κίνηση, για να καταλήξει στον προορισμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να αναγνωρίσουν όλοι τις ευθύνες τους, ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

    Αθήνα: «Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και εμού, γιατί και εγώ ήμουν μέλος πολλών κυβερνήσεων», τόνισε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    Η έκτακτη συνάντηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επικαλέστηκε την «κρισιμότητα των εξελίξεων».

    Ο Κ.Παπούλιας τόνισε η κατάσταση είναι δύσκολη και κρίσιμη και σημείωσε πως όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε δε ιδιαίτερα χαρούμενος από το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου ο εκεί πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κοινού έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς είπε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, ότι «περνάμε κρίσιμες στιγμές, που απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον και για την κοινωνική συνοχή. Θα ήθελα να σας εκθέσω ορισμένες σκέψεις μου».

    Πηγή: news.in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Γυμνή» η πυροσβεστική λόγω κρίσηςΠαρασκευή, 30 Απριλίου 2010 2:03 μμ

    Με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

    Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου.
    Αθήνα: Με ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, με το 30% του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων να είναι «γερασμένα», τα πέντε ελικόπτερα της Πυροσβεστικής καθηλωμένα στο «Ελ.Βενιζέλος» και χωρίς να έχουν συναφθεί οι μισθώσεις για επιπλέον ελικόπτερα, ξεκινά την 1η Μαΐου η φετινή αντιπυρική περίοδος.

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 3.500, ενώ ο αριθμός αυτός μεγαλώνει διαρκώς από τις αρχές του έτους, καθώς πολλοί συνάδελφοι τους έχουν καταθέσει αιτήσεις για αποχώρηση από το Σώμα και πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα περίπου 400 χαμηλόβαθμοι πυροσβέστες και 14 διοικητές πυροσβεστικών υπηρεσιών έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ενώ το μεγαλύτερο κύμα αποχωρήσεων αξιωματικών της Πυροσβεστικής αναμένεται να εμφανιστεί εν μέσω του καλοκαιριού, καθώς αρκετοί τότε θα έχουν συμπληρώσει τους προβλεπόμενους μήνες υπηρεσίας για να αποχωρήσουν από το Σώμα. Και τα κενά αυτά, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KAI TO XERI TOU NA BALEI O THEOS KAI TO PODI TOU NA MHN PO... KAI TO...
    MHN FOBASTE O THEOS THA AFISEI TO KOSMO NA KATASTRAFEI EPIDH EINAI ANIPAKOUOS,DEN TOU AKOUEI YPAKOUEI STOUS DAIMONES POU THELOUN NA TON FANE...
    OI ELLHNES KI KATSARIDES THA EPIΖISOUN ALLHS MIAS DINOSAVRIKHS EΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΙΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΛΗΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΑΤΑΙ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΖΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ...

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...
    (ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή αυτοί σου έφταιξαν τώρα βρε κακομοίρη???

    ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 02 Μαΐου 2010 1:23 μ.μ

    Εσύ αυτά κατάλαβες απο τις προφητείες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑΙ, ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μπορεί φίλε μου να σπηλώνεις και να ειρωνεύεσαι με αυτό τον τρόπο την Ορθόδοξη Πίστη και μετά να περιμένεις το σεβασμό των συνομιλητών σου,μόνο λύπηση έχω να νιώσω για σένα και πραγματικά σου εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσεις και εσύ να δείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο Α! ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έμείς ξέρουμε ότι από τότε που έγινε το ΕΣΥ, ο Ελληνας ασφαλισμένος άσπρη μέρα δεν είδε στον τομέα της υγείας. Τα βιβλιάρια ασθενείας σχεδόν αχρηστεύτηκαν ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές, συνεχίστηκαν να καταβάλλονται από τους ασφαλισμένους. Αν ασθενήσεις στην Ελλάδα, δύο δρόμους έχεις. Η ξεπουλιέσαι για το "λάδωμα" που θα χρειαστεί ακόμα και για να σε βγάλουν από το νοσοκομειακό και να σε βάλουν στο νοσοκομείο, ή ξεπουλάς το σπίτι σου για να έχεις ιδιωτική περίθαλψη. Αλλο τίποτα. Κατά τα άλλα, όλοι οι πολιτικοί μιλάνε για "εξυγίανση του ΕΣΥ" και αυτό κοντεύει να γίνει χειρότερο από τις τριτοκοσμικές χώρες. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.