24/5/10

Νέες τουρκικές παραβιάσεις

Τον εθνικό εναέριο χώρο παραβίαζαν τουρκικά μαχητικά, την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης για τον σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, όταν το αεροπλάνο του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Ενας σχηματισμός από επτά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο παραβιάσεις νότια - νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τέσσερα από αυτά να είναι οπλισμένα.Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι οι παραβιάσεις έγιναν Κυριακή, ημέρα κατά την οποία η τουρκική πολεμική αεροπορία πολύ σπάνια δραστηριοποιείται στο Αιγαίο.

Από την Κάρπαθο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμεις για τον Κώστα Ηλιάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να «μετασχηματίσει σε πράξη τη ρητορική της, τερματίζοντας την αναθεωρητική πολιτική στο Αιγαίο». Ο κ. Μπεγλίτης εξήρε το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην εθνική ασφάλεια της χώρας, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται σίγουρος.Στις εκδηλώσεις μνήμης Ηλιάκεια 2010, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του σμηναγού Ηλιάκη.Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έχασε τη ζωή του, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από κλειστή εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.