28/8/10

Η Μόσχα στηρίζει το ευρώ

Συνεχίζει τις τοποθετήσεις της σε ευρωπαϊκά ομόλογα
Ψήφο εμπιστοσύνης στο ευρώ [EUR=X] δίνει η Μόσχα, επισημαίνοντας ότι συνεχίζει τις τοποθετήσεις της σε ευρωπαϊκά ομόλογα.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κούντριν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφανγκ Σόιμπλε, στη Μόσχα, σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της Ευρωζώνης.
«Η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι προοπτικές του ευρώ είναι σταθερές. Συνεχίζουμε
να επενδύουμε σε ομόλογα αποτιμώμενα σε ευρώ» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός. «Έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρωζώνη και στις ευρωπαϊκές αγορές» συμπλήρωσε.
Η Ρωσία διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα συναλλάγματος και χρυσού στον κόσμο, αξίας 475 δισ. δολαρίων. Όσον αφορά στη σύνθεση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της, το δολάριο έχει μερίδιο 47%, ενώ ακολουθεί το ευρώ με 41% και η στερλίνα [GBP=X] με 10%.
Παρά τα προβλήματα των υπερχρεωμένων χωρών του Νότου, που πυροδότησαν έντονες αναταράξεις στις αγορές το Μάιο και τον Ιούνιο, η ρωσική κεντρική τράπεζα διατήρησε σταθερό το μερίδιο του ευρώ στα αποθέματά της. Τόσο η κεντρική τράπεζα όσο και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έχουν επανειλημμένα εκφράσει την εμπιστοσύνης τους στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ευρώ, θεωρώντας παροδικές τις πιέσεις στο κοινό νόμισμα.
Το ευρώ κυμαίνεται αυτό το διάστημα κοντά στα επίπεδα του 1,27 με 1,28 δολ., έχοντας ανακάμψει περίπου 6% σε σχέση με τα χαμηλά τετραετίας, στα οποία είχε διολισθήσει στις αρχές Ιουνίου.
Πριν από λίγες ημέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι το ευρώ κυμαίνεται πλέον σε «λογικά επίπεδα». Χθες υπογράμμισε ότι η νομισματική ένωση έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. «Με κοινή προσπάθεια... πετύχαμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη της αγοράς» σημείωσε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξη Τύπου.
Πέραν των οικονομικών σχέσεων Ε.Ε. - Ρωσίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν ακόμη την ανάγκη για ισχυρότερη εκπροσώπηση των αναδυόμενων οικονομιών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις δεσμεύσεις του G20 για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την υποψηφιότητα της Ρωσίας για ένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
NAYTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.