30/8/10

Υπέρ της ανέγερσης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης

Αυξάνονται οι αντιδράσεις και οι πιέσεις προς τη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία είχε καταστραφεί κατά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Μετά τον πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τζορτζ Πατάκι, και άλλων πολιτικών παραγόντων, ο σημερινός δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για την ανέγερση του ναού.
Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, ο κ. Μπλούμπεργκ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή και η Λιμενική Αρχή, που έχει την ευθύνη για την ανοικοδόμηση στο «Σημείο Μηδέν», φάνηκε πως είχαν φτάσει το 2008 κοντά στους όρους για το χτίσιμο του ναού, αλλά οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, γιατί δεν επιτεύχθηκε τελική συμφωνία για το μέγεθος και την τοποθεσία του ναού.
Εξάλλου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπος Φασιανής, Αντώνιος, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή της Αρχιεπισκοπής στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κατοχυρώσει το αναφαίρετο δικαίωμα ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

 1. Γιατί δεν φτιάχνουν ένα πολυθρησκευτικό κέντρο στο σημείο των πύργων να μην γκρινιάζει κανένας και να είναι και σύμβολο ενότητας ενάντια στο ρατσισμό και τον φανατισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν οι τρομοκράτες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 5:36,


  ο ναός του Αγίου Νικολάου πρέπει να χτιστεί γιατί υπήρχε εκεί και ΠΡΙΝ την κατάρρευση των διδύμων πύργων!

  όταν λες πολυθρησκευτικό κέντρο, εννοείς πανθρησκεία και λοιπές ισοπεδώσεις της παγκοσμιοποίησης;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΗΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
  Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.