9/12/10

θραύσματα από τραύματα ...

Η εθνική μας κατάθλιψη. Και στην Πορτογαλία η καθ' ολοκληρίαν θλίψη τους -όπως γράφουν οι εκεί εφημερίδες.Κι αυτή η φούσκα ο Παπανδρέου -δεν έχει μόνον η οικονομία φούσκες- να λέει μιλώντας στους «σοσιαλιστές» της Διεθνούς, πόσο «υπερήφανος νοιώθει ως Ελλην»!Και να μην γκρεμίζεται πάνω στο κεφάλι του ένας κεραυνός του Δία (που είναι και καθαρή «πράσινη» ενέργεια).

Και να κατηγορεί ο Γεώργιος ο Β Παπανδρέου ο Γ, ο Ψευτοθόδωρος, τους απανταχού δεξιούς ότι θέλουν αντιδραστικά μέτρα για την Ευρώπη, όπως αυτά που παίρνει ο ίδιος (κι ακόμα αντιδραστικότερα) για την Ελλάδα.Και να μη βρίσκεται ένας κεραυνός αργόσχολός τε και σχολάζων να του πέσει εύστοχος στο υποκριτικό κεφάλι!

Εχω δει (κι έχω διαβάσει) για λαϊκιστές, δημαγωγούς, ακροδεξιούς και ανδρείκελα πολλά, ο Παπανδρέου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του είδους. Με τέλεια άνεση ψεύδεται, αντιφάσκει, άλλα λέει κι άλλα κάνει, μας δουλεύει, μας θεωρεί ηλίθιους!

Ή ο ίδιος είναι φαινόμενοή έχουν γίνει φαινόμενο απαχαύνωσης οι Ελληνες. Γελά δ' ο μωρός, καν τι μη γελοίον η, με ένα διαρκές γέλιο χαρά γεμάτο, κολλημένο στο πρόσωπο σαν τραγική γκριμάτσα, ο Παπανδρέου κλείνει σχολεία, σπίτια, επιχειρήσεις. Σκοτώνει τη χώρα γελώντας, δίνοντας συνεντεύξεις, ταξιδεύοντας, λέγοντας αρλούμπες, φτιάχνοντας επιτροπές, προσλαμβάνοντας συμβούλους, απολαμβάνοντας ασυλία απ' τα ΜΜΕ, προστασία απ' τους Δυνατούς, διορίζοντας τις γνωριμίες του στα τραίνα (Δρούτσας), στα αεροπλάνα (Γερουλάνος) και στα γυμναστήρια (Μπιρμπίλη) υπουργούς.

Αν ο γέρος Γεώργιος Παπανδρέου ίδρυσε μια δυναστεία όπως ο Ατταλος ο Α', ο εγγονός του Γιώργος παραδίδει, όπως ο Ατταλος ο Γ', το κράτος «κληρονομιά στη Ρώμη»...
Κληρονομιά...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 4.ΧΙΙ.2010 stathis@enet.gr

4 σχόλια:

  1. Και εμείς που πρόσφατα κληθήκαμε να ψηφίσουμε, έστω και έμμεσα τον επανεκλέξαμε!
    Άραγε τι μπορεί να πει κάποιος για "εμάς" ; ...!!!
    Πότε θ’ αλλάξουμε τον τρόπο ζωής που κληρονομήσαμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικιά μου εμμονή όμως με οδηγεί με ένα σχεδόν άρρωστο τρόπο εκεί να προσπαθώ να εκλογικεύσω τον ρόλο της «αριστεράς» στην ανάδειξη του «ψευτοθόδωρου» στο ανώτατο αξίωμα στην Ελλάδα. Ποια ήταν η στάση της αριστεράς τον Αύγουστο του 2007 όταν ορισμένοι από μας λέγαμε πως δεν είναι δυνατόν να έχεις δεκάδες νεκρούς και να μιλάς ακόμα για εμπρησμούς «οικοπεδοφάγων». Πού ήταν η αναλυτική πολιτική ικανότητα της «αριστεράς» όταν τον Δεκέμβριο του 2008 έλεγε «κάψτε και καταστρέψτε»; Που ακριβώς ήταν η «αριστερά» όταν την χρειάστηκε ο λαός στις γειτονιές της Αθήνας που έχει δει πρωτοφανή υποβάθμιση της ζωής του εξ’ αιτίας κυρίως της ΠΑΣΟΚικής επιλογής μονιμοποίησης έναντι ψήφου της λαθροεποίκησης αυτών των περιοχών από μουσουλμάνους; Που ήταν τέλος ο «αριστερός αντίλογος» στα σενάρια ξεπουλήματος πλουτοπαραγωγικών πηγών όπως είναι η θάλασσά μας στο Αιγαίο στο όνομα κάποιας δήθεν «ειρηνικής συνύπαρξης»; Θα κάνουν κάποτε τίμια αυτοκριτική για το ότι έκαναν την δουλειά του πολιορκητικού κριού για να ανέβει ο «ψευτοθόδωρος» στην εξουσία; Θα πουν με παρρησία πως η αριστερά στηρίζεται στις μόνες εξουσιαστικές προσβάσεις της που είναι ο συνδικαλισμός στο δημόσιο ο οποίος στην ουσία έχει μείνει στην νοσταλγική για τους ίδιους δεκαετία του ’80 του ΠΑΣΟΚ; Ότι για άλλη μια φορά είδαμε μπροστά στα μάτια μας να εκτυλίσσεται ένα άνομο παιχνίδι μοιράσματος της κρατικής εξουσίας μεταξύ Αριστεράς – ΠΑΣΟΚ στο οποίο όπως ήταν αναμενόμενο η «αριστερά» έμεινε στα κρύα του λουτρού. Αυτό ήταν ουσιαστικά αλλά παρά τις όποιες νοσταλγικές της εμμονές η μικρόνοια της «αριστεράς» φάνηκε απ’ την αδυναμία της να καταλάβει έγκαιρα πως τώρα πλέον δεν υπάρχει χώρος μοιράσματος μιας εξουσίας που παραπαίει εξαιτίας του ότι «ψόφησε» το αντικείμενο λατρείας της, τον ελληνικό λαό δηλαδή. Τώρα ο «ψευτοθόδωρος» θα μοιράζει δανεικά στους κολλητούς του και μόνο, τα οποία φυσικά θα «χρωστάμε» όλοι μαζί. Αυτός ήταν ο ρόλος της «αριστεράς» σε σχέση με τον «ψευτοθόδωρο». Πάντα θεωρούσα του «αριστερούς» ανθρώπους που έχουν πολιτικό κριτήριο και αναλυτική ικανότητα. Οφείλω όμως να αναγνωρίσω πως έκανα λάθος. Η αγελαία θρησκευτικότητα της «αριστεροσύνης» είναι ισχυρότερη από την όποια λογική. Πρόκειται για ακόμα μια θρησκευτική σέχτα της ελληνικής κοινωνίας σαν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ή τους Χάρι Κρίσνα που δεν έχει στόχο τον επουράνιο παράδεισο αλλά τώρα ποια την ισόβια διατήρηση μιας θέσης στον επίγειο παράδεισο του ελληνικού δημοσίου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήλθε ο Όλι Ρεν, ήλθε και ο Στρος Καν.
    Το χειρότερο όμως είναι που θα έλθει και ...ο Βούλγαρης !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυγε, Ελευθεριε Β. - καταπληκτικος και καιριος, οπως συνηθιζεις!

    Το μονο που καταφερε η ξευτιλισμενη δημαγωγια των Σοσιαλο-Αριστερων Φασιστων/Εθνομηδενιστων ειναι η δημιουργια ενος αντιπαραγωγικου, κλεπτοκρατικου και παρασιτικου δημοσιου υδροκεφαλου, ΔΕΚΟ και συνδικατων - και μαζι με αυτα τις οποιες αυτοκαταστροφικες συμπεριφορες και αξιες!

    - Ν. Λυγερος, "Ανάγκη αλλαγής νοητικού σχήματος της Θράκης"
    http://www.lygeros.org/lygeros/6529-gr.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.