9/12/10

Suddeutsche Zeitung: Ο «χειρότερος εχθρός»

Από στρατιωτική άποψη το Ισραήλ είναι εξοπλισμένο για κάθε μορφή επίθεσης - με διαστημικούς δορυφόρους, αντιπυραυλικά συστήματα εδάφους και μαχητικά. Εξαφνα έρχεται το πλήγμα της φωτιάς και το έθνος εμφανίζεται αβοήθητο. (...)

Μερικές φορές η Φύση είναι ο χειρότερος εχθρός κι όλοι οι εξοπλισμοί είναι περιττοί. (...)

Το ζήτημα περί ευθυνών δεν είναι τόσο απλό όσο μια δικαιολογία περί ξηρασίας διαρκείας. Πολύ περισσότερο βαρύνει η άγνοια, που ενσαρκώνεται από ανεύθυνους πολιτικούς. (...)

Η πυρκαγιά στο όρος Κάρμιλο αποκάλυψε μία καταστροφική ασυμμετρία - μόλις είχαν παραγγελθεί στις ΗΠΑ νέα μαχητικά, διαπιστώθηκε ότι το Ισραήλ δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος! Κι επιπλέον, το δυναμικό του πυροσβεστικού σώματος είναι πολύ μικρότερο των δυτικών προδιαγραφών. (...)

Στη χώρα με τις αλλεπάλληλες ξηρασίες, η φωτιά σ' ένα δάσος θα 'πρεπε να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη - όμως, η κρυφή πυρηνική δύναμη είναι φανερά πλέον σαθρή. Η ηγεσία της καταβυθίζεται όλο και περισσότερο σ' ένα έλος διαφθοράς και η πολιτική θεωρείται προαγωγή ατομικών συμφερόντων.

Σε ένα τέτοιο δίκτυο διαπλοκών, οι προτεραιότητες δεν κρίνονται βάσει αναγκαιότητας, αλλά καιροσκοπικά. Η μεγάλη πυρκαγιά ρίχνει σκληρό φως σ' αυτό το σύστημα. Και ο υπουργός Εσωτερικών, Ελ. Γισάι, του υπερορθόδοξου κόμματος «Σας», αποποιείται κάθε ευθύνης και φροντίζει στη Βουλή να εξασφαλίζει περισσότερα κονδύλια για την πιστή πελατεία του. Δυστυχώς, η πυροσβεστική δεν συγκαταλέγεται σ' αυτήν.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=231554

7 σχόλια:

  1. Απο το 74 και μετα η Ελλας(αλλα και ''ειδικα''καποιες ευρωπαικες χωρες,οπως και αλλες ανα τον κοσμο) μαστιζεται απο αγριους εμπρησμους.Περα απο πολιτικη πιεση και εκβιασμους,προσβλεπουν μακροπροθεσμα,σε οικολογικη καταστροφη,ερημοποιηση γης,οικονομικο πολεμο,απομειωση και εξαλειψη υδατινων πορων.Ουσιαστικα προκειται περι ακηρυκτου πολεμου και οι υποψιες ενισχυονται απο συνομωσιακα σεναρια παγκοσμιου ελεγχου τροφης και νερου,που δυστυχως επιβεβαιωνονται απο αποφασεις που επονται.Φυσικα πισω απο αυτα κρυβονται ανεπιτυχως τα πλοκαμια του παγκοσμιου εξουσιαστικου καταστημενου με συντονιστη και βασικο μετοχο τον διεθνη σιωνισμο.Τωρα,σχετικα με το θεμα μας,ισως το ''λαθος''της δημιουργιας και υποστηριξης σθεναρως του κρατους του Ισραηλ(προς οφελος της διεθνους παγκοσμιας ταξης-κυβερνησης βεβαια και οχι για το δικαιον υπαρξης αυτονομου εβραικου κρατους)επιχειρειται να τροποποιηθει.Ισως,λεω και γιαυτο τοιουτου μεγεθους(500.000στρ.γης)βιβλικη καταστροφη.Βεβαια θα μου πειτε το Ισραηλ εχει πολλους εχθρους.Ναι,αλλα ανισχυρους.Οι πιο επικινδυνοι εχθροι ειναι αυτοι,που με αμερικανοσιωνιστικη υποστηριξη χρησιμοποιουν τα ισλαμικα στιφη να κυριευσουν πρωτα την Ευρωπη εκ των εσω,με τη μεθοδο της λαθρομεταναστευσης η του βιαιου εποικισμου,οπως πχ στην πατριδα μας,ασχετα αν εχουν φιλοαραβικο φερετζε(πχ Σ.Αραβια).Ετσι αρχιζουν τα κολπα εναντιον του Ισραηλ.Εθιξα μια μικρη πτυχη,εναν απλοικο σχεδιασμο που μπορει να εμπεριεχεται στα σχεδια της μισανθρωπης πλεον παγκοσμιας ταξης που δεν θα εχει κανενα κρατος η λαο ως''αγαπημενο παιδι''.Ας αγρυπνουμε και ας τους θυμισουμε το γνωμικο πως οταν ο ανθρωπος κανει σχεδια ο Θεος γελα.(Θεος,Διας,Φυση,Συμπαν,Ον,Ταο,Αιθερας...οτι νομιζετε).Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διεφθαρμένοι -λέει- και οι Ισραηλινοί πολιτικοί;
    Δεν το νομίζω, αφού οι Εβραίοι ποτέ δεν έβαλαν τα χρήματα πάνω από τις ανθρώπινες αξίες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9 Δεκεμβρίου 2010 11:10 μ.μ.

    >που με αμερικανοσιωνιστικη υποστηριξη χρησιμοποιουν τα ισλαμικα στιφη να κυριευσουν πρωτα την Ευρωπη<

    Απύθμενες βλακείες. Ο σιωνισμός, χρησιμοποιεί το Ισλάμ; Και τι θα κερδίσει απ' αυτό; Αν το Ισλάμ κυριεύσει την Ευρώπη, γίνεται ακόμη ισχυρότερο, πράγμα που αντίκειται στα συμφέροντα του Ισραήλ. Κουβέντες καφενείου κακής ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ¨ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ"


    ΗΡΩΑΣ Ο "ΣΤΡΟΥΝΤΖ ΜΑΚ ΤΑΚ",ΝΤΥΝΟΤΑΝ ΜΕ ΦΤΩΧΙΚΑ ΡΟΥΧΑ...
    ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΙΡΕΣ !
    ΠΑΠΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΥΜΠΙ ΠΑΝΩ ΣΕ
    ΛΙΡΕΣ ΧΡΥΣΕΣ !(ΛΙΡΟΠΑΠΙΑ)!....
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΕΛΑΝΕ,ΚΛΑΙΝΕ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΥΑΛΟΥΣ (;)ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΝ ΜΑΣ
    ...ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟ,..Ο ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ,ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΚΑΚΟΙ",(ΟΠΩΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ,Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ,Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ...),ΕΝΩ ΟΙ "ΚΑΛΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ(ΚΟΤΖΑΜΠΑΣ),ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ...ΩΣ ΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
    ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΕΤΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΝΑ ΕΠΑΧΘΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΡΟΣΙΑ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΠΕΝΤΑΛ,ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ !....
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:15,

    τπτ δεν αποκλείεται,μπορεί και να το χρησιμοποιεί,άλλωστε μπορεί να το σταματήσει όποτε θέλει,αν αυτό κυβερνά τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ορος Καρμελ ητανε εντελως γυμνο
    για αιωνες και φυτευθηκε εξ αρχης απο τους Ισραηλιτες.Ηδη ετοιμαζονται να το ξαναφυτευσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από στρατιωτική άποψη το Ισραήλ είναι εξοπλισμένο για κάθε μορφή επίθεσης - με διαστημικούς δορυφόρους, αντιπυραυλικά συστήματα εδάφους και μαχητικά

    Την Κινα να δεις τι κανει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.