7/2/11

Mετά λένε ότι δεν είναι βάρβαροι: Ο Ερντογάν, που ζήτησε από τον Μουμπάρακ "να ακούσει τη φωνή του λαού", ζήτησε την παραπομπή Τουρκοκύπριων διαδηλωτών στη Δικαιοσύνη

Διαμαρτυρία Τουρκοκυπρίων κατά του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα
Ο Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή Τουρκοκύπριων διαδηλωτών στη Δικαιοσύνη
Ο Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή Τουρκοκύπριων διαδηλωτών στη Δικαιοσύνη 
Κάτω από δρακόντεια μέτρα των δυνάμεων ασφαλείας του κατοχικού καθεστώτος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα έξω από την τουρκική «πρεσβεία» στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας εκδήλωση διαμαρτυρίας Τουρκοκυπρίων. Η κόντρα με την Τουρκία φουντώνει μετά από σκληρές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τους διαδηλωτές που μετείχαν πρόσφατα σε μεγάλο συλλαλητήριο εναντίον του πακέτου οικονομικών μέτρων της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χαρακτηρίστηκε συμβολική από εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας.
Η διαδήλωση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε «ξεδιάντροπους» τους διαδηλωτές που μετείχαν στο ογκώδες συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου κατά των οικονομικών μέτρων.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των διαδηλωτών, που προσέβαλαν όπως είπε, την Τουρκία.
Η Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική Πλατφόρμα προγραμματίζει προσεχώς νέο μεγάλο συλλαλητήριο.
Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε τη Δευτέρα στην Άγκυρα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν με θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα.
Εν τω μεταξύ, το ΑΚΕΛ προσβλέπει ότι ο λαϊκός ξεσηκωμός των Τουρκοκυπρίων θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συγκρότηση ενός ισχυρού κοινού μετώπου πάλης και αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της.
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι η δήλωση Ερντογάν πως η Κύπρος έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία, «επιβεβαιώνει με επίσημα διακηρυγμένο τρόπο τα πραγματικά κίνητρα της Άγκυρας για τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

24 σχόλια:

  1. Για ποιό λόγο πρέπει να δείχνουμε συμπαράσταση στους τουρκοκύπριους? Αν η σημερινή Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης , άν είχε ψηφιστεί το εγκληματικό, ταφογενικτονικό σχέδιο Αναν ή άν η Κύπρος στο νότιο τμήμα της δεν μύριζε πετρέλαιο , θα ξεσηκώνονταν ποτέ οι τουρκοκύπριοι?

    Ως προς το ''φιλοτουρκοκυπριακό παραλήρημα'' κάποιων ημετέρων, δικαιούμαστε να θυμωμαστε (από άρθρο του Ελκεπά) :

    - Τι έκαναν οι Τουρκοκύπριοι και πόσο στήριξαν τον αντιαποικιακό αγώνα κατά των Άγγλων; Στήριξαν την αποικιοκρατία, στελεχώνοντας μαζικά τις δυνάμεις καταστολής, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Πόσο ηθικό δικαίωμα έχουν σήμερα να ζητούν κεκτημένα από ένα κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία, που την πολέμησαν με λύσσα, από κοινού με τους Άγγλους, την ώρα που οι Έλληνες νέοι της Κύπρου οδηγούνταν στην αγχόνη;

    -Τι έκαναν οι Τουρκοκύπριοι στα 40 σχεδόν χρόνια κατοχής; Απλώς βολεύτηκαν, καταπατώντας τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων προσφύγων. Τώρα ''θυμήθηκαν'' τα συλαλλητήρια; Τόσα χρόνια γιατί σιωπούσαν και απελάμβαναν τα ''λάφυρα'' του 1974; Απλώς, τώρα έφθασε ο κόμπος στο χτένι, με τους εποίκους να είναι πιά τα απόλυτα αφεντικά. Δεν αγάπησαν ξαφνικά οι Τουρκοκύπριοι τους Ελληνοκύπριους, ούτε την Κυπριακή Δημοκρατία. Αγανάκτησαν γιατί η Άγκυρα τους θέλει 2ας διαλογής σήμερα, υπό εξαφάνιση αύριο.

    -Γιατί οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν να κινούνται επί το φιλελληνικότερον μετά την ένταξη της Κύπου στην ΕΕ; Συμπτωματικά; Ή μήπως οσμίστηκαν τότε κυπριακά διαβατήρια, ευρώ, ελεύθερη διακίνηση και προνόμια που ως πολίτες του ψευδοκράτους απλά τα ονειρεύονταν;

    Τα παραπάνω ας μην παρερμηνευτούν. Είναι όμως ιστορία. Προφανώς, η Λευκωσία πρέπει να ενισχύσει τις φυγόκεντρες τάσεις και την αυτονόμηση των Τουρκοκυπρίων από την Άγκυρα. Να μην ξεχνούμε όμως τη στάση τους διαχρονικά. Αυτό που θα δικαιούνται μέσα στο νέο επανενωμένο κυπριακό κράτος θα πρέπει να είναι όλα όσα το διεθνές δίκαιο προβλέπει για μειονότητες (αφού αυτό είναι, και όχι κοινότητα όπως βλακωδώς κάποιοι την θεωρούν). Όλα τα άλλα συνιστούν εκ του αφελούς ''αγιοποίηση'' προσώπων και καταστάσεων.

    Ρεαλισμός λοιπόν το ζητούμενο, και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Mετά λένε ότι δεν είναι βάρβαροι: Ο Ερντογάν, που ζήτησε από τον Μουμπάρακ "να ακούσει τη φωνή του λαού", ζήτησε την παραπομπή Τουρκοκύπριων διαδηλωτών στη Δικαιοσύνη"

    Διευκρινείστε για ποιούς μιλάτε για τους Τούρκους ή για την κυβέρνηση του Ερντογάν.δηλαδή εμμέσως πλήν σαφώς τους κατηγορεί το άρθρο για βαρβαρότητα τους Τούρκους. Εσείς ο ίδιος κ.Καλεντερίδη γράφετε "Θέλουμε να τηρούνται οι αρχές της δεοντολογίας, που λένε ότι ένα πρόσωπο το κρίνουμε με βάση τις πράξεις του και όχι την καταγωγή του."http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blog-post_5634.html

    Σε αυτό το άρθρο δεν κατηγορείτε τους Τούρκους; Γιατί αυτό δεν είναι ποινικά κολάσιμο, και όταν γράφουμε για κάποια άλλη εθνότητα τότε είμαστε εκτός δεοντολογίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς εννοεί την Τουρκική Ηγεσία , η οποία αποτελείτε από πολλούς περισσότερους εκτός του Κυρίου Ερντογάν . Αυτοί λοιπόν όλοι , απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι βάρβαροι και συνεχίζουν στην λογική του "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας" .
    Εγώ πάντως , είμαι σιγουρος ότι υπάρχουν πολλοί πολιτισμένοι Τούρκοι. Απλά λόγω ιστορικών προηγούμενων , στην "πατρίδα" , θα προτιμούσα να είναι μακριά μου .

    Πολίτης-οπλίτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. What I propose is not an overnight solution. It is a solution that will take us a generation to achieve but the path is the right one if we want our grandchildren to live as Turkish Cypriots, free, prosperous and as equals to their Greek Cypriot neighbors in a united Cyprus.
    http://www.northcyprusdaily.com/news/Opinion/Failed-Government-Failed-Political-System-350922.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παππούς μου στη Σάμο έλεγε
    "Τούρκο βλέπεις? Γρόσια θέλει!"
    Τυχαίο? Δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μυρωδιά της πάλαι ποτέ κυπριακής λίρας και του ευρώ είναι αυτή που ξεσήκωσε τους αδελφους Τουρκοκυπρίους κατά του Ντενκτάς παλαιότερα και κατά του Ερντογάν τώρα. Μη γελιόμαστε.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε 5.25.Δηλαδη η κυβερνηση ερντογκαν δεν αποτελειται απο τουρκους;.Οσο για την 'κατηγορια' περι βαρβαροτητος των τουρκων,αφηστε να μιλησει η μιση ανθρωποτητα που εχει υποστει τον τουρκικο 'πολιτισμο'.Αυτο ομως που με εκπλησσει ειναι ο υπαινιγμος σας περι ποινικα κολασιμης πραξης.Φαινεται οτι αντιλαμβανεστε 'διαφορετικα' την ελευθερη εκφραση περι των αληθινων γεγονοτων,αντιληψη που επιβεβαιωνει την προθεση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και με τον διαβολο θα παιξουμε και οχι μονο με τους Τουρκοκυπριους αν αυτο το επιβαλλουν τα Ελληνικα συμφεροντα.Αφηστε τους συναισθηματισμους σε κρισιμες στιγμες και αναπροσαρμοστειτε γρηγορα στα τρεχοντα δεδομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5:38 μ.μ.
    οι Τούρκοι είναι βάρβαροι γιατί διέπραξαν γενοκτονίες, συνεχίζουν να διαπράττουν εθνοκαθάρσεις, ανοίγουν καθημερινά ομαδικούς τάφους και έχουν το θράσος να λένε ότι οι μουσουλμάνοι δεν κάνουν γεγοκτονίες και την ίδια ώρα να κατηγορούν τα θύματά τους, για γενοκτνία εναντίον των Τούρκων.
    Και δεν τα λέει αυτά μόνο η ελίτ, τα πιστεύει και τα υπερασπίζεται με φαισιστικό θράσος σχεδόν στο σύνολό της η τουρκική κοινωνία.
    Αυτό είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας.
    Πίστεψέ με, οι Τούρκοι κάθε μέρα κάνουν ό,τι ακριβώς πρέπει για να μη χάσουν τον τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Τ/Κ όπως στρώσανε ας κοιμηθούνε. Αν δεν θέλουν την Τουρκία και θέλουν επανένωση για τα χρήματα και μόνο να το ξεχάσουν! Η Κύπρος δεν είναι σε καμία θέση για να υποστηρίξει οικονομικά τα κατεχόμενα. Ούτε η διεθνής οικονομία.

    Ο μόνος τρόπος για να βοηθηθούν είναι να δηλώσουν Έλληνες μουσουλμάνοι (οι μισοί εκ των οποίων ακριβώς αυτό είναι αφού μιλάνε ελληνικά σαν μητρική γλώσσα) και να ζητήσουν απελευθέρωση από τα Τουρκικά στρατεύματα. Διαφορετικά δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι οι προθέσεις τους είναι αληθινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν η Ελληνική πλευρά τους έδινε ειλικρινείς εγγυήσεις για την ασφάλεια τους και για μια ισονομία, νομίζω ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έπαιρναν το ρίσκο να εξεγερθούν και να διώξουν εποίκους και στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι ενδιαφερον το γεγονος οτι απο πλευρας απισημης τουρκιας επεσαν οι μασκες κατα πανυγηρικο τροπο.
    Συγνωμμη αλλα ο αξιοτομος απελλης θα μπορουσε να πει μια γορα που η Κυπριακη κυβερνηση "φερθηκε σκαρτα" συους τουρκοκυπριους;Η καλη θεληση της νομιμης Κυπριακης κυβερνησης προε ολους τους πολιτες της ανεξαρτητως προελευσης ειναι δεδομενη και πολλαπλως αποδεδειμενη η οπως ελεγε και ο Λινκολν το 1865 "με κακια εναντι ουδενος" (with malice towards none)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτος ειναο ο τουρκικος χαρακτηρας.για αυτους και τους φιλους τους ειναι σωστο,για τους αλλους απαγορευτικο

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ φίλτατε αδελφέ κ.Καλεντερίδη αν μπορούμε να δεχτούμε οτι οι Τούρκοι είναι βάρβαροι ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒ.....ΟΙ (ΟΡΙΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΦΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ) ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ(ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ,ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟ 1917,ΛΟΙΜΟΣ,) ΚΑΙ ΕΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολλοί είναι οι Τουρκοκύπριοι που ζήτησαν και πήραν διαβατήρια της Δημοκρατίας και έφυγαν στο εξωτερικό (κυρίως Αγγλία).
    Έτσι, μειώθηκε δραστικά το ντόπιο στοιχείο στην Κύπρο και πλάκωσαν οι Τούρκοι έποικοι κατά δεκάδες χιλιάδες.

    Μήπως θα ήταν καλύτερα να προσεγγισθούν αυτοί στην Αγγλία και μέσα από κοινές εκδηλώσεις με τους Ελληνοκυπρίους, να καταδείξουν το πρόβλημα αλλιώς;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Αν η Ελληνική πλευρά τους έδινε ειλικρινείς εγγυήσεις για την ασφάλεια τους και για μια ισονομία, νομίζω ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έπαιρναν το ρίσκο να εξεγερθούν και να διώξουν εποίκους και στρατό.
    7 Φεβρουαρίου 2011 9:44 μ.μ.

    Δεν νομιζω οτι θα χρειαζονταν αυτα απο εμας προς αυτους στην βορεια κυπρο.Το "πακετο" τους συμπεριλαμβανει και αυτους και ειναι μονοδρομος.Απο εμας χρειαζεται παρα πολυ προσοχη διοτι το σχεδιο σε αυτην την περιοχη που εκπονησαν αλλοι και για αλλους σκοπους κρυβει πολλες παγιδες για εμας ολους μαζι με τους αδελφους Κυπριους.Ποτε μη ξεχασουμε την παγιδα προς Ιωαννιδη το 1974.Ας αφησουμε την δουλεια την δικη μας να την κανει η Ευρωπαικη Ενωση και το Ισραηλ που συμμετεχει σε αυτο και εμεις απλως να αποβαλουμε (η να δειξουμε ετσι)τα βερεσεδια που εχουμε λογω της συμπεριφορας τους και ποτε να μη ξεχναμε οτι ο λυκος μπορει να φορεσει ευκαιριακα την προβια του προββατου.Αυτο μη το ξεχασουμε ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7 Φεβρουαρίου 2011 11:41 μ.μ.

    Συγνωμμη αλλα ο αξιοτομος απελλης θα μπορουσε να πει μια γορα που η Κυπριακη κυβερνηση "φερθηκε σκαρτα" συους τουρκοκυπριους;


    Χρήστο,

    Δεν έχω υπόψιν μου καμιά τέτοια περίπτωση. Όμως πολύς καιρός έχει περάσει από τότε που οι δυο λαοί ζούσαν με μια σχετική αρμονία και δυστυχώς πολύ αίμα έχει βρέξει την κυπριακή γη, ώστε να είναι αρκετά δύσκολο να εκλείψει η αμοιβαία καχυποψία και να εγκαθιδρυθεί η εμπιστοσύνη. Σε αυτό άλλωστε βασίζεται και η επιχειρηματολογία των Τούρκων ώστε να διατηρούν τα στρατεύματα στην Κύπρο, δήθεν για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
    Όπως είπε παραπάνω αναγνώστης
    "να δηλώσουν Έλληνες μουσουλμάνοι (οι μισοί εκ των οποίων ακριβώς αυτό είναι αφού μιλάνε ελληνικά σαν μητρική γλώσσα)" οι Τουρκοκύπριοι είναι άλλη ράτσα από τους Τούρκους.
    Και από τις δύο πλευρές υπάρχουν ορισμένοι φανατικοί που θα μπορούσαν να τορπιλίσουν την ειρηνική επανένωση του νησιού. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι αν η Ελληνική πλευρά εγγυηθεί την ασφάλεια τους, όντες μειοψηφία, οι Τουρκοκύπριοι θα έπαιρναν το ρίσκο να διώξουν τους Τούρκους και να τα ξαναβρούν με τους Έλληνοκύπριους.
    Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε χρέος και όφελος να τους ενθαρρύνουμε να εξεγερθούν κατά των δυναστών τους, ώστε και το νησί να ξαναβρεί την ηρεμία του και οι πρόσφυγες να ξαναγυρίσουν στις εστίες τους σε μια Κύπρο ελεύθερη και ενιαία...
    Οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ σοβαρές και δεν πρέπει να τις υποτιμούμε. Ήδη ο Ερντογκάν κατηγόρησε την Ελληνική πλευρά ότι βρίσκεται πίσω από τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων.
    Την λύση μπορούν να την δώσουν μόνο οι λαοί, όχι τα ΟΗΕ και τα Ανάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8 Φεβρουαρίου 2011 10:43 π.μ.

    Ας αφησουμε την δουλεια την δικη μας να την κανει η Ευρωπαικη Ενωση και το Ισραηλ που συμμετεχει σε αυτο
    ----------------

    Αρχέλαε

    Προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε να "κάνουν την δουλειά" μου οι άλλοι. Το ίδιο έγινε το 1974, όταν αφήσαμε να κάνουν την δουλειά πάλι οι άλλοι, ΗΠΑ και Ισραήλ που όλως τυχαίως είναι και τώρα οι ίδιοι!!
    Είναι πολύ επικίνδυνη η συλλογιστική αυτή, αν όχι κάτι άλλο...
    Η πραγματικότητα απαιτεί να παίρνουμε πρωτοβουλίες εμείς ως εθνικοί ιδιοκτήτες σε Ελλάδα και Κύπρο και να μην συρόμαστε πίσω από τις εξελίξεις που μας ετοιμάζουν άλλοι...

    "Το "πακετο" τους συμπεριλαμβανει και αυτους και ειναι μονοδρομος"

    Τι θα κάνεις δηλαδή θα τους σκοτώσεις όλους ή θα τους πετάξεις στην θάλασσα;

    Α ρε, κατακαημένη Ρούμελη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α ρε, κατακαημένη Ρούμελη!!!

    8 Φεβρουαρίου 2011 11:20 π.μ.

    Οταν εγω σχολιαζω δεν χρησιμοποιω παρομοιες εκφρασεις.Αν δεν κατανοησες τι εγραψα απευθυνομενος σε εσενα αυτο δεν ειναι δικο μου προβλημα.Εν πασει περιπτωσει συμπληρωνω οτι ο καθε πατριωτης Ελληνας επιθυμει για το Τοπο του να κανει αυτος τα σχεδια και να τα εφαρμοζει αλλα οποτε εγινε ετσι την πληρωσαμε πολυ ακριβα οπως το 1974 το 1919-22 κλπ.Ψυχη εχωμε αλλα πρεπει να εχωμε και μυαλο διοτι τα σχεδια αλλοι,δυστυχως,τα κανουνε και τα εφαρμοζουνε και αυτο ειναι το πρακτικο θεμα που δεν πρεπει να ξεχναμε μεσα απο συναισθηματα δυνατα αλλα εκτος δυνατοτητων απο εμας.Επαναλαμβανω οτι ενα μικρο κρατος που το επιβουλευονται καποιες αλλες εθνοτικες μαζες θα πρεπει να ειναι παρα πολυ προσεκτικο στις κινησεις του και με κυριωτερο οπλο την στενη παρακολουθηση των εξελειξεων να κανει συμμαχιες και με τον διαβολο αν χρειαστει γιατι αν ειμαστε μονο συναισθηματικα και αφρονα σκεπτομενοι αν συμβει η συμφορα δεν θα μας σωσει ουτε ο Θεος.Το σχολιο μου που επιμενω εχει σαν νοημα=προσοχη μεγαλη στα γεγονοτα,παντα 2η και 3η σκεψη οχι προβοκατσιες απο μερους μας γιατι θα ειναι εκμεταλλευσιμες απο τον αντιπαλο ,καταλληλες συμμαχιες μεχρι καιροσκοπισμου,οταν ειναι για την Πατριδα και τις οικογενειες μας ολα επιτρεπονται,και ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΚΑΙΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αρχέλαε.

    Α ρε, κατακαημένη Ρούμελη!!!

    Είναι απλά ένας ιδιωματισμός, αν σε ενόχλησε τόσο πολύ σου ζητώ συγνώμη!

    Το νόημα της πάντως, αποδίδει αυτό ακριβώς που μου προσάπτεις. Περιγράφεις ως αστοχία σκέψης, ερασιτεχνισμό, ηλίθια συναισθηματικότητα, έλλειψη γνώσης της πραγματικότητας και των δεδομένων, παθητικότητα, αναπόδραστη υποταγή στα σχέδια των άλλων για εμάς, κλπ.

    Μάλιστα ο ιδιωματισμός τελειώνει ως εξής:.....κατακαημένη Ρούμελη, τι σου' μελλε να πάθεις!!!

    Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι το απόλυτα λογικό και ανθρωπίνως παραδεκτό είναι να υποστηριχθούν οι Τουρκοκύπριοι στον αγώνα τους, αν και όταν εκδηλωθεί.
    Από την άλλη είναι υποχρέωση το να παραμείνουν στο νησί, καθώς δεν θα υπάρξει ούτε μια χώρα στον κόσμο που δεν θα διαμαρτυρηθεί έντονα και δεν θα καταδικάσει την Κύπρο στην περίπτωση που εξαπολυθεί πογκρόμ


    "οχι προβοκατσιες απο μερους μας'

    Είπα εγώ κάτι διαφορετικό, όταν έγραφα;

    "Και από τις δύο πλευρές υπάρχουν ορισμένοι φανατικοί που θα μπορούσαν να τορπιλίσουν την ειρηνική επανένωση του νησιού. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι αν η Ελληνική πλευρά εγγυηθεί την ασφάλεια τους, όντες μειοψηφία,"

    Αν οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να καταφέρουν αυτό που επί 40 χρόνια κανείς δεν κατάφερε, δηλαδή να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός χωρίς να πέσει σφαίρα, είναι καλοδεχούμενο. Μετά, θα τα βρούνε μεταξύ τους οι άνθρωποι..
    Αυτό νομίζω ότι ορίζει η λογική και το εθνικό συμφέρον, πέρα από ορμέμφυτες πατριωτικές κορώνες.

    Τέλος, προτιμώ να κάνω εγώ τα σχέδια και ας αποτυγχάνω καμιά φορά, από το να μου τα φτιάχνουν άλλοι και απλά να τρώω τα μούτρα μου!
    Τα παραδείγματα που έφερες είναι άστοχα. Και στην Μ. Ασία που πήγαμε δικό τους σχέδιο ήταν και απλά μας πούλησαν, τους βοήθησαν βέβαια και οι δικές μας πολιτικό-στρατιωτικές σφουγγαρίστρες.

    Λαός είμαστε, όχι άλογο που του φοράνε καπίστρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα μεγαλύτερα όπλα των Τούρκων ήταν και είναι το θράσος και ο καιροσκοπισμός.
    Και κάνουν ό,τι μπορούν φυσικά για να τα διατηρήσουν.
    Πολύ καλά κάνουν όμως και αυτοσυστήνονται! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οχι "και το μεγαλυτερο οπλο των τουρκων ειναι το θρασος".
    Οι τουρκοι σημερα ειναι 140.000.000
    σε ολο τον Κοσμο και συνεχεια αυξανονται.Τουρκικα κρατη ειναι το Αζερμπαιτζαν οπου αλωνιζουν οι Γκριζοι Λυκοι,το Τουρμενισταν οπου βρισκονται σε ανταγωνισμο με το Ιραν,το Ουζμπεκισταν,το Καζακσταν και η Κιργισια.Περιμενουν την μερικη διαλυση της Ρωσσιας για να καταλαβουν τον χωρο.Η Τουρκικη γλωσσα συμπεριλαμβανεται στην ομαδα των 10 περισσοτερο ομιλουμενων γλωσσων του Κοσμου.Και μη ξεχναμε οτι εχει σπορες απο την Ινδια εως Κινα και απο εκει ολο τον Καυκασο,μερος Ρωσσιας,Βαλκανια,Βορειο Αφρικη,Μεση Ανατολη.Επισης η Τουρκια εχει την ισχυροτερη στρατιωτικη δυναμη σε ολη την Μεση Ανατολη και ταυτοχρονα διεκδικει την εναλλακτικη κοσμικη ισλαμικη διακυβερνηση.
    Επομενως ειναι τουλαχιστον επιπολαιοτητα να υποβιβαζουμε τον μεγαλο κινδυνο για την ιδια μας την υπαρξη σαν Ελληνικο εθνος και κρατος.Ας κοιταξωμε γυρω μας ποιοι κινδυνευουν απο την Τουρκια και ας συμμαχησωμε αμεσα με αυτους.Ειναι και η μονη υπαρκτη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 5:24 από δω το τραβάς από κει το πας ΕΛΙΑΜΕΠ μυριζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.