16/6/11

Ισραηλινή άσκηση για την αντιμετώπιση του στολίσκου προς τη Γάζα

Οι ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει ασκήσεις καταδρομέων με στόχο την κατάληψη πλοίου για την αντιμετώπιση του νέου στολίσκου για τη Γάζα, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει από διάφορα ευρωπαϊκά λιμάνια στα τέλη του Ιουνίου.Ένα χρόνο πριν, επιχείρηση Ισραηλινών καταδρομέων κατά στολίσκου που προοριζόταν για τη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα ακτιβιστών. Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι στρατιώτες του ενήργησαν σε αυτοάμυνα.


Όπως ανακοίνωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, οι καταδρομείς εκπαιδεύονται εκτενώς σε επιχειρήσεις κατάληψης πλοίων, με στόχο τη μείωση της χρονικής διάρκειάς τους και την ελαχιστοποίηση των απωλειών, για να αποφευχθούν περιστατικά όπως το περσινό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Ανεργοι οι μισοί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας είναι άνεργοι. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η αρμόδια Υπηρεσία του ΟΗΕ για την Ανακούφιση των Προσφύγων. Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, στα τέλη του 2010, το 45,2% των Παλαιστινίων της Γάζας ήταν μακροχρόνια άνεργοι.

Ως κύρια αιτία της κατάστασης αυτής, που χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά ανησυχητική» από τον επικεφαλής της υπηρεσίας στην περιοχή Κρις Γκάνες, κατονομάζεται το εμπάργκο που έχει επιβάλει το Ισραήλ, σε συμφωνία με ΗΠΑ και ΕΕ, στην περιοχή. Από το εμπάργκο έχουν πληγεί κυρίως ο ιδιωτικός τομέας, η αγροτική παραγωγή και οι εξαγωγές. Ο μοναδικός τομέας που εμφανίζει διαρκώς ανάπτυξη είναι ο δημόσιος τομέας, καθώς, όπως φαίνεται, η «Χαμάς» προσλαμβάνει διαρκώς υπαλλήλους. Το ζήτημα αυτό στηλιτεύεται με ειρωνικό τρόπο από τον Γκάνες, που υπογραμμίζει ότι «αν κάποιος επέβαλε το εμπάργκο για να συρρικνώσει την επιρροή της "Χαμάς", τότε κατάφερε το εντελώς αντίθετο».

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, σχολιάζοντας την έκθεση, αντέτεινε ότι το Τελ Αβίβ «δεν έχει πρόβλημα αν θα είναι η "Χαμάς" ή κάποιος άλλος στην εξουσία στη Γάζα ή όπου αλλού, αλλά θα πρέπει όποιος και αν είναι να αποδέχεται το Ισραήλ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.