27/10/11

Πιέζουν τη Συρία οι Αραβες-Λιποτάκτες σκότωσαν 10 στρατιώτες

Στη Συρία λιποτάκτες σκότωσαν 10 στρατιώτες
Με τους απεσταλμένους του Αραβικού Συνδέσμου συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, στην ύστατη προσπάθεια των αραβικών χωρών να πείσουν το Σύρο ηγέτη να προσέλθει σε διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση ώστε η αιματηρή αντιπαράθεση να οδηγηθεί στο τέλος της.

Τα συριακά ΜΜΕ δεν έδωσαν πληροφορίες για τη συνάντηση, ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Ελαραμπί, επισήμανε ότι αυτό που ελπίζουν οι Αραβες ηγέτες είναι «να τερματιστεί η βία, να ξεκινήσει ο διάλογος και να επιτευχθούν μεταρρυθμίσεις».

Η χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό: Οι πόλεις Χομς και Ντεράα κήρυξαν απεργία χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις καταστολής, ενώ στη Δαμασκό χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να επευφημήσουν τον Ασαντ. «Αυτό θα τελειώσει με την πτώση του καθεστώτος, είναι σχεδόν αναπόφευκτο», βεβαίωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, και προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποστάσεις που τηρεί η διεθνής κοινότητα στα τεκταινόμενα στη Συρία, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, η κατάσταση είναι περίπλοκη και οι γειτονικές χώρες δεν θέλουν να παρέμβουμε».
 http://www.imerisia.gr

Στη Συρία λιποτάκτες του στρατού σκότωσαν χθες 10 στρατιώτες στην διάρκεια επεισοδίων με ακτιβιστές. Το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας ανέφερε ότι εφτά στρατιώτες σκοτώθηκαν στην πόλη Μαράατ όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχθηκε επίθεση, ενώ οι άλλοι τρείς σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
 http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.