19/10/11

Το ΡΚΚ επιτέθηκε στην 21η Ταξιαρχία Συνόρων. Πώς έγινε η επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ!

Το στρατόπεδο της 21ης Ταξιαρχίας Συνόρων, που δέχτηκε την κύρια επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ
του Σάββα Καλεντερίδη
Άγγελος σοβαρών εξελίξεων είναι η επίθεση  που πραγματοποίησαν αντάρτες του ΡΚΚ εναντίον του στρατοπέδου που στεγάζεται η 21η Ταξιαρχία Συνόρων, του τουρκικού στρατού.
Η συγκεκριμένη επίθεση του ΡΚΚ, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην ιστορία της 27χρονης πολεμικής του δράσης, εκδηλώνεται σε μια στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος, εξετάζουν τρόπους να αποφύγουν οδυνηρές αποφάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πολιτική επίλυση του Κουρδικού Ζητήματος.
Να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο που δέχτηκε την επίθεση, είχε επισκεφθεί μόλις πριν από τέσσερις ημέρες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, για να τονώσει το ηθικό των στρατιωτών που υπηρετούν σε μονάδες και φυλάκια των συνόρων.
Αν αναζητήσουμε πολιτικά μηνύματα στη συγκεκριμένη επίθεση του ΡΚΚ, μπορούμε να επικεντρώσουμε στα εξής:
α. Η τουρκική κυβέρνηση, προσπαθούσε να αποδείξει εδώ και καιρό ότι το ΡΚΚ δεν έχει ουσιαστική στρατιωτική δύναμη και ότι η δράση του υποστηριζόταν από τους μηχανισμούς της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, για να καθίσταται καθοριστικός ο ρόλος του στρατού. Τώρα που η ηγεσία του τουρκικού στρατού ελέγχεται από ανθρώπους του Ερντογάν, το ΡΚΚ πραγματοποίησε αυτήν την επίθεση για να αποδείξει ότι οι αντάρτες του είναι πανίσχυροι και ότι μπορούν να προσβάλουν όχι μόνο φυλάκια/στρατόπεδα λόχων και ταγμάτων, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά και στρατόπεδα ταξιαρχιών.
β. Ο Γκιούλ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Νετζντέτ Οζέλ, τον αρχηγό του ΓΕΣ, Χαϊρί Κιβρίκογλου, τον διοικητή της Στρατοχωροφυλακής, Μπεκίρ Καλυοντζού και τον διοικητή της 2ης Στρατιάς, Σερβέτ Γιορούκ, επισκέφθηκε τα φυλάκια και το συγκεκριμένο στρατόπεδο, και έκανε δηλώσεις για την αποφασιστικότητα του τουρκικού κράτους αλλά και για την ισχύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που μπορούν να συντρίψουν στρατιωτικά το ΡΚΚ. Το ΡΚΚ με την επίθεση αυτή εξουδετέρωσε τις εντυπώσεις από την επίσκεψη του Γκιούλ.
γ. Προπέρισυ, στις 19 Οκτωβρίου, κατόπιν συμφωνίας με την τουρκική κυβέρνηση, 34 στελέχη του ΡΚΚ μπήκαν στην Τουρκία από τη συνοριακή πύλη, Χαμπούρ, με σκοπό την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, που θα βοηθούσε στην επίλυση του Κουρδικού. Τότε η τουρκική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι δεν θα κινηθεί οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία εις βάρος των ατόμων αυτών. Παρόλα αυτά, 7 από τα άτομα εκείνα σύρθηκαν σε πολιτκές δίκες και καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις από 7 μέχρι 10 χρόνια. Η επίθεση έγινε την ίδια ημέρα, για να πάρει το μήνυμα η τουρκική κυβέρνηση ότι ο εμπαιγμός δεν έμεινε αναπάντητος.
δ. Πριν από λίγες ημέρες, μονάδες του τουρκικού στρατού εισέβαλαν στο στρατόπεδο Καβακλί, που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες του ΡΚΚ ως διοικητικό κέντρο και ως βάση ανεφοδιασμού των ομάδων που δρουν στο νομό Χακιάρι. Η επίθεση του ΡΚΚ στο στρατόπεδο της 21ης Ταξιαρχίας είχε το χαρακτήρα αντεκδίκησης για την καταστροφή του στρατοπέδου τους.
ε. Πριν από λίγες ημέρες, στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο όρος Κάτω, έχασε τη ζωή του υψηλόβαθμο στέλεχος του ΡΚΚ. Τότε οι Κούρδοι είπαν ότι ο θάνατος του στελέχους τους δεν θα μείνει αναπάντητος. Η επίθεση στην ταξιαρχία είναι μια απάντηση.
στ. Μέχρι πριν τις εκλογές του Ιουνίου, η τουρκική κυβέρνηση είχε αναθέσει σε μια επιτροπή πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων την ευθύνη να συνομιλεί με τον φυλακισμένο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, για την εξεύερεση λύσης. Οι δυο πλευρές κατέληξαν σε ένα πρωτόκολλο, το οποίο, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες, θα έπρεπε να το θέσει σε εφαρμογή η τουρκική κυβέρνηση. Η τουκρική κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, σκλήρυνε τη στάση της και οδήγησε στις φυλακές περισσότερα από 1000 στελέχη του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Ο Άπο είπε ότι η κυβέρνηση τον εξαπάτησε και τον χρησιμοποίησε ως άλλοθι προεκλογικά για να κλέψει τις κουρδικές ψήφους. Η επίθεση έγινε για να λάβει το μήνυμα η τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος, ότι τέτοιες συμπεριφορές θα έχουν ανάλογο κόστος για την Τουρκία.
Τέλος, όσον αφορά το καθαρά επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης, μπορούμε να επικεντρώσουμε στα εξής:
α. Οι μονάδες του τουρκικού στρατού παραμένουν εγκλωβισμένες στα στρατόπεδα και τα φυλάκιά τους από τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καθημερινά. Οι κινήσεις τους περιορίζονται σε ορισμένες ώρες της ημέρας και κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Τη νύχτα, δεν κινείται τίποτε στους δρόμους. Αυτό σημαίνει ότι τη νύχτα το τουρκικό Κουρδιστάν ανήκει στους αντάρτες. Τη φορά αυτή επιτέθηκαν μεσάνυχτα (01:00), για να μην υπάρχει καμία δυνατόττηα ενίσχυσης του προσβαλλομένου στόχου.
β. Μέχρι τώρα οι αντάρτες χτυπούσαν έναν ή το πολύ δυο διαφορετικούς στόχους, για να προκληθεί σύγχυση ως προς την κύρια προσπάθεια και να αποτραπεί η ενίσχυση με δυνάμεις του προσβαλλόμενου στόχου. Τη φορά αυτή οι αντάρτες χτύπησαν ταυτόχρονα οκτώ διαφορετικούς στόχους, προκαλώντας διοικητικό χάος στον τουρκικό στρατό.
Οι αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν ταυτόχρονα εναντίον των εξής στόχων:
  • Τάγμα Στρατοχωροφυλακής Τσουκούρτζα (Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı)
  • Λόχος Εσωτερικής Ασφγάλειας Τουκούρτζα (Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı)
  • Συνοριακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Γκαζίτεπε (Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı)
  • Συνοριακά Φυλάκια Μαρκάντι (Barkandi) και Κεκλίκτεπε (Keklikkaya)
  • Διοίκηση 2ου Μηχανομεταφερόμενου Λόχου (2. Motorize Bölük Komutanlığı)
  • Τμήματα Διεύθυνσης Ασφάλειας Τσουκούρτζα (Çukurca Emniyet birimleri)
  • Οικίες αστυνομικών Ασφάλειας Τσουκούρτζα (Çukurca Emniyet lojmanları)
Στη δορυφορική φωτογραφία με μπλε κύκλο είναι τα τμήματα του τουρκικού στρατού και με κόκκινο βέλος οι ομάδες των Κούρδων ανταρτών που επιτέθηκαν εναντίον τους.
Όπως είναι δυνατόν να αντιληφθεί ακόμα και κάποιος που δεν έχει ειδικές στρατιωτικές και επιχειρησιακές γνώσεις, το προϊστάμενο κλιμάκιο του τουρκικού στρατού στην περιοχή, κλήθηκε να διαχειριστεί επιχειρησιακά μια κατάσταση, κατά την οποία οκτώ μονάδες ή τμήματα των υφισταμένων κίμακίων δέχονταν ταυτόχρονη επίθεση, χωρίς να είναι σε θέση να συμπεράνει πού ήταν η κύρια προσπάθεια των ανταρτών. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τη νύκτα είναι σχεδόν αδύνατο να σταλούν ενισχύσεις, σημαίνει ότι οι αντάρτες αφέθησαν σχεδόν ανενόχλητοι να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους στην ταξιαρχία, έχοντας να αντιμετωπίσουν μόνο τις δυνάμεις που ήταν κλεισμένες μέσα στο στρατόπεδο.
γ. Τέλος, ένα άλλο συμπέρασμα που εξάγεται από την όλη επιχείρηση, είναι το εξής: το γεγονός ότι οι αντάρτες έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και εκτελούν οκτώ ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον πολύ καλά φυλασσόμενων στόχων στην ίδια περιοχή, δείχνει ότι το ΡΚΚ διαθέτει:
-πολλές και πολυάριθμες μονάδες ανταρτών
-επιχειρησιακή αρτιότητα
-καλό δίκτυο ασφαλείας, αφού δεν διέρρευσε τίποτε για τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις.
Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα πολιτικά και επιχειρησιακά συμπεράσματα της επίθεσης του ΡΚΚ, μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 26 στρατιωτικούς και αστυνομικούς, ενώ υπάρχουν και 22 τραυματίες.
Θα επανέλθουμε.

32 σχόλια:

  1. παντα τετοια...
    τι να πω, οτι λυπαμαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπομπ
    ένας φίλος μου, ο Όμηρος, έπεσε σε βαρειά κατάθλιψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ skal
    ρωταω επειδη γνωριζεις καλυτερα:
    1. τι ηθικο εχει αυτη τη στιγμη ο τουρκικος στρατος στα ανατολικα και τι στην πλευρα του αιγαιου
    2. τι ηθικο εχει αυτη τη στιγμη ο τουρκικος λαος
    3. τι ηθικο εχει αυτη τη στιγμη η στρατιωτικη ηγεσια
    4. αν ειναι χρονικα καταλληλη στιγμη να κοπουν οι τσαμπουκαδες σε αιγαιο και κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτη αντίδραση της τουρκικής κοινής γνώμης (http://www.medyafaresi.com/i.php?p=f1/b1f_fd42a.jpg&w=500&h=331) Συμπλοκή βετεράνων, συγγενών νεκρών με ΜΑΤ και προσωπική φρουρά Ερντογάν καθως ο Τουρκος πρωθυπουργός πήγαινε πρός την συνάντηση με τον Επικεφαλής της ΜΙΤ και με άλλους Υπουργούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι απώλειες των Κούρδων ανέρχονται σε 15 μαχητές.Η πρόσβαση στον Κουρδικό Ιστότοπο firatnews είναι αδύνατη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το cnnturk μεταδίδει αλεπάλληλα βίντεο σε μαι προσπάθεια να "τονωθεί" το ηθικό της τουρκικής γνώμης και να ξεπεράσει το σόκ της επίθεσης.Στα βίντεο φαίνονται τουρκικά ελικόπτερα Cobra να επιτίθενται σε σημεία διαφυγής των Κούρδων του PKK

    Σάββα προπονούμε για σχολιαστής άλλωστε όταν έγραφα εξω-φύλα-ρούχα(ς) κάποιοι το θεώρησαν αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπομπ
    τα έχουμε γράψει αυτά.
    Διάβασε σε παρακαλώ το μάθημά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ακρίτα 1:02 μμ
    Μάλλον προσπαθείς να συνδεθείς με το Φιράτ μέσω Τουρκίας. Ο διακομιστής τους είναι στο Άμστερνταμ και ο ιστοτόπος τους λειτουργεί. Να τι ανακοινώνουν από το πρωί, που το αναδημοσιεύει το ΓΠΕ και η Χουριέτ.

    Turkish soldiers bombed across the border
    19 October 2011

    Warplanes taking off from Diyarbakır bombed the guerrilla-controlled Zap region

    Following the attacks carried out last night on military post in Kekliktepe and the buildings of soldier and police in Çukurca district of Hakkari, Turkish soldiers have crossed the border of South Kurdistan from two separate points in Çukurca for follow-up.

    While the Chief of General Staff Necdet Özel and force commanders went to Çukurca after receiving the news of the event, a battalion level commando unit is reported to be conducting an operation at the inner side of the border.

    Meanwhile, warplanes taking off from Diyarbakır bombed the guerrilla-controlled Zap region at 08.30 this morning.

    Qandil, Xakurke and Xinere regions were also bombed by Turkish warplanes at around 20.00 on Tuesday night.

    ANF / NEWS DESK

    ANF NEWS AGENCY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακρίτα, δενθέλω τέτοια αστεία τώρα που είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.
    Ο Όμηρος είναι ήδη με φαρμακευτική αγωγή.
    Δεν το αντέχει αυτό που γίνεται.
    Δεν ξέρω τί να κάνω για να τον συνεφέρω.
    Άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν πιστεύω ο Λαμπρινίδης να ακολουθήσει το Παράδειγμα της Μπακογιάνννη;;;;;;;;;;;;;;

    Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, Francis J. Ricciardone και Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν καταδίκασαν απερίφραστα την πολύνεκρη "τρομοκρατική" επίθεση
    και εξέφρασαν την λύπη τους πρός τους συγγενείς των θυμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΑΒΒΑ...
    ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...
    ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ!!!
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ...
    ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ 2006,ΠΟΥ Η ΤΟΤΕ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΜΕ???
    ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ...ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ "ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΠΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ"...
    ΥΠΟΝΝΟΕΙΣ ΚΑΤΙ??
    ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΥΓΕΙΑ???


    ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΩΣΕΙ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ...ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κριστιάν σε ευχαριστώ.

    Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι Τούρκοι είναι ότι μπορούμε να βρίσκουμε την αλήθεια και μέσα απο τα δικά τους δημοσιεύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήν βάλει κανείς τώρα τήν φώτο ΑΥΤΗΣ θά μάς χαλάσει τό πάρτυ....ξεχάστε την....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομηρε είμαι αντίθετος στο τριήμερο πένθος.Ως γνωρίζεις για κάθε νεκρό η σημαία μένει μεσίστια και μια μέρα. Οποτε υπολόγισε 26 νεκροί και 22 τραυματίες , πόσους κρύβουν, πόσοι θα υποκύψουν

    Πάμε για διμηνο κλεισιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν εννοείς εμένα Μάνο θα την βάλω ανήμερα της γιορτής σου.

    Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του CNN TURK Saldırıda dikkat çeken tarih!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακρίτα τό εγγονάκι μου τρώει τό φαγητό του όλο...δεν χρειάζεται τήν φώτο ΑΥΤΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΡΙΤΑ.-

    ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ...ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!
    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΤ΄ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΝ,Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ...Ο ΓΚΙΟΥΛ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!!!
    ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ...ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...ΘΑ ΔΕΙΣ...

    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕ ΠΕΣ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΕΙ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 3 ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΓΟΕΡΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...
    Η ΘΛΙΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ.-
    ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΠΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ!!!
    ΑΥΤΗ Η "ΑΥΓΟΥΣΤΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ,ΤΟ 2006 ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΑΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΓΙΠ.
    ΗΤΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ...
    ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΤΗΝ "ΣΟΥΠΑ" ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ...ΚΑΤΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΛΠ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ...ΑΣΤΟ...
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ "ΜΠΑΦΡΑΛΙΔΙΚΑ"...ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΛΙΣΤΑ...

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣΕ ΚΑΙ ΟΠΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...
    ΚΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ....

    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ...
    ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...
    ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΡΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥ..
    ΚΙ ΕΓΩ ΞΥΝΩ ΤΑ Α@#$%*&Α ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε ΟΜΗΡΕ σέ χαιρετώ...τά θυμάμαι καλά όλα αυτα πολύ καλά μάλιστα...ακόμα μιά φορά νά πούμε τό ονομά της θά πέσει ο..σέρβερ...έλεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε και συνάδελφε Ομηρε Πάμε για τετράμηνο κλείσιμο

    100 οι νεκροί κατά τον HPG και πρίν λίγο ένα Cobra κατέπεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=51670
    HPG ανακοίνωσε λεπτομέρειες των δράσεων της Cukurca

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ουσία είναι στην ΑΟΖ. Τώρα ή με υποθήκη μιας χώρας με πλασματικά ΤΑΠΙΑ και ΤΕΑΡΟΥΦ ή με τα τύμπανα του πολέμου, οι χάρτινες ακάλυπτες επιταγές δεν υπολογίζουν ΟΥΤΕ τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ αυτοκτονίες πολιτών, ΟΥΤΕ τις ΧΑΡΕΣ των ματαιόδοξων για τους νεκρούς στρατιώτες ή αντάρτες, όσο το νόημα τις ζωής θα βρίσκει διέξοδο σε ποταπά ένστικτα σαδομαζοχισμού. Δυστυχώς οι κρεμάλες εξέλιπαν, οπότε "..γενική εἶναι η ἐξαχρείωσις ἀρχόντων καί ἀρχομένων.." άλλο τόσο θα ψάχνει ο καθένας για ΜΙΑ κρεμάλα ΟΧΙ για τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και καταχραστές, αλλά για την αυτοκτονία του!

    Καμιά σφαίρα δεν ιδρώνει όταν αφαιρεί μια ζωή, και ΚΑΤ΄ΟΥΣΙΑΝ είναι και ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ κέρδος στα τεφτέρια των τραπεζιτών, η δε γνώση για το πολίτη, που είναι και πολιτική δύναμη, κοστίζει ΙΔΡΩΤΑ ΦΑΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ να εύχεται κανείς για πάρτι του τη λύση του "λοχία", για το "fack the tαrget", από το να επωμισθεί το "Μολών λαβέ" και το χρέος του "ταν ή επί τας" με την πανοπλία του!

    Καθόλου παράξενο λοιπόν να δικαιωθεί ο Πάγκαλος που έβαλε τέλος στο δίπορτο παιχνίδι των Ροτσιλδικών του Ισραήλ, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τον Οτσαλάν, κι έτσι ξεδιάλυναν οι όροι αξίας για τα πιόνια και τις ανταλαγής του "άλογου" (ΑΟΖ) για ένα βασίλειο! (ακάλυπτες επιταγές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σάββα, καταπληκτικό άρθρο. Κάνεις πραγματική ανάλυση των επιχειρήσεων στην περιοχή, όπως νομίζω κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει. Κρίμα που το μιζεροΕλληνιστάν δεν εκμεταλλεύεται τις γνώσεις και το ταλέντο σου. Κρίμα για όλους μας. Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ακρίτας (1:30μμ): "Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, Francis J. Ricciardone και Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν καταδίκασαν απερίφραστα την πολύνεκρη "τρομοκρατική" επίθεση..."

    Έ, μην είσαστε άδικοι κύριοι. Δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Ήταν μια κίνηση στα πλαίσια της κουρδικής "πολιτικής μηδενικών προβλημάτων". Μέχρι να εκμηδενίσουν οριστικά το πρόβλημά τους δηλαδή... :>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. -O Πρόεδρος του Εθνικιστικού κόμματος Devlet Μπαχτσελί ζητά την κήρυξη κατάστασης εκτάτου ανάγκης στην νοτιοανατολική τουρκία
    -Το Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων Firat παραθέτει την είδηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας τραυματία στρατιώτη με τους οικείους του στην οποία κάνει λόγο με 50-60 νεκρούς.Κατα τους Κούρδους η Τουρκία αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των απωλειών
    -To ΒΒC σε άρθρο του υπαινίσσεται την αδυναμία του τουρκικού στρατού να νικήσει το pkk αλλά και της τουρκικής κυβέρνησης η οποία επανελλειμένως εξαγγέλει νέα μέτρα τα οποία θα καταστείλουν την εξέγερση των Κούρδων και τα οποία κάθε φορά στην πράξη αποδεικνύονται ανεπιτυχή. Αναρωτιέται επίσης για ποιό λόγο η Τουρκική κυβέρνηση τροφοδοτεί την Κουρδική εξέγερση με την συνεχιζόμενη κατασταλτική πολιτική της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. -Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε κάλεσε όλες τις πλευρές να απόσχουν από περαιτέρω κλιμάκωση της βίας αναφέροντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τςη Γερμανίας παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία την έξαρση των συγκρούσεων και την αυξηση της βίας στην νοτιοανατολική τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το μύνημα είναι ότι πλέον άρχισε πόλεμος και όχι απλά χτυπήματα,η χρονική περίοδος μου κάνει εντύπωση και η αίσθηση ότι οι Τούρκοι δεν περίμεναν κλιμάκωση τώρα.

    Ίσως τώρα ρίξουν τους τόνους με το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σάββα

    Σε βλέπω πρώτο Έλληνα πρέσβη στο ελεύθερο Μεγάλο Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. H γερμανική τηλεόραση (DW-WELLE) έδειξε τό χάρτη τού Κουρδιστάν, αναφερόμενη στίς μάχες πού γίνονται εκεί καί μίλησε γιά 40 εκατομμύρια Κούρδους. Ο χάρτης είναι αυτός πού προβάλουν οι Κούρδοι στό διαδίκτυο.

    Μπράβο στά παλληκάρια. Τούς εύχομαι καλό βόλι. Υπερέχουν από τούς άραβες στό ότι επιλέγουν στρατιωτικούς στόχους γιά νά πολεμήσουν. Ένας λόγος πού δέν υποστηρίζω τούς Παλαιστινίους είναι ότι κτυπούν σχολεία, νηπιαγωγεία καί λεωφορεία δολοφονώντας μικρά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι Κούρδοι έμαθαν να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και τα 'εμπλεκόμενα συμφέροντα', εμείς πότε θα μάθουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η Τουρκία θα τρώει απανωτές σφαλιάρες από τους Κούρδους μέχρι να γίνει ελεύθερο Κουρδικό Κράτος. Κατά τα άλλα πουλάει νταηλίκια στην Ελλάδα και στη Κύπρο ειδικά αυτήν τη δύσκολη στιγμή για την χώρα μας. Όμως λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του. Ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός μαζί με τις εφεδρείες του δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την οποιανδήποτε πρόκληση. Εύχομαι και ελπίζω οι κυβερνώντες μας το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο να μην φοβηθούν να πάρουν την ευθύνη της απάντησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αχάριστα καθάρματα Κούρδοι! Οι Τούρκοι είναι φίλοι σας, σας αγαπάνε. Δεν είναι βάρβαροι, ούτε ύπουλοι, ούτε ψεύτες. Δεν έκαναν ποτέ γενοκτονίες. Ποιος σας είπε ότι έχουν αιχμάλωτο τον Οτζαλάν? Τον έχουν σε 5 αστέρων ξενοδοχείο και για να δείτε πόσο καλά συμπεριφέρονται στον ηγέτη σας είναι σε αποκλειστικά δικό του νησί! Ένας αυτός κι ένας ο Ωνάσης με τον Σκορπιό. Εκείνος είχε πληρώσει για να αγοράσει και το νησί κιόλας. Ποιο άλλο κράτος φιλοξενεί έτσι δωρεάν τόσα χρόνια? Άμα βήξει ο άνθρωπος αμέσως τι έχει, πως είναι σαν παιδί τους του φέρονται. Ο Αχμέτ σας έχει καλύτερα από παιδιά του, ότι θέλετε τρέχει ο άνθρωπος και σεις του γ… τη πολιτική του κάθε τρεις και λίγο και θολώνουν τα γυαλάκια του από τις εκρήξεις. Ο Ερντογάν κλαίει και μασάει τη μαντίλα της Εμινέ από τα νεύρα του.
    Στεναχωρείτε και τον Όμηρο και δεν μπορούσε σίγουρα να ξανακοιμηθεί. Έπεσε σε βαρύτατη κατάθλιψη και αγωνιούμε όλοι εδώ μέσα μην κάνει καμιά τρέλα πάνω στη στεναχώρια του. Τι χρωστάει ο άνθρωπος ε? Τρέχει και το φιλαράκι του να τον συνεφέρει. Αποζημίωση τώρα για ψυχική οδύνη! Αχάριστοι Κούρδοι τρομοκράτες!
    Ζείτε μέσα στον πολιτισμό, μέσα στο ισχυρότερο κράτος της Ανατολικής Μεσογείου. Ποιας Μεσογείου? Του Πλανήτη. Ποιου πλανήτη? Του γαλαξία τουλάχιστον! Ζείτε μέσα στο (Νέο)Οθωμανικό μεγαλείο και εσείς τι κάνατε? Τους «θερίσατε» και τους «τινάξατε»! Τι κάνατε στα καρντάσια γειτονάκια μας. Τρομοκράτες ε τρομοκράτες. Να σταλεί τώρα συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Ερντογάν από τον φημισμένο γουρλή της Ελλάδας (και του πλανήτη ολόκληρου) Gademus Gademakakis με την ευχή οι Τούρκοι να πετύχουν να νικήσουν τον PKK και να μην ιδρυθεί ποτέ ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος. Μετά δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το θέμα. Θα λυθεί τάχιστα :)
    κ. Όμηρε συμπαραστέκομαι όσο μπορώ στον βαθύτατο πόνο σας αλλά κι εγώ δεν αντέχω, μου τελείωσαν τα χαρτομάντιλα όπως τότε με την παραίτηση κάποιας που την αγαπούσαν όλοι πολύ, που κλαίγαμε θυμάμαι εδώ μέσα με την κ.Ελίνα παρέα και προσπαθούσε να με παρηγορήσει. Στη σχολή λέμε μεταξύ μας κωμικοσοβαρά "Δεν υπάρχει πόνος αν είσαι Γεωπόνος!" αλλά αυτός ο πόνος είναι πραγματικά αβάσταχτος, λυγίζουν όλοι οι Έλληνες...κομμάντος, πολιτικοί επιστήμονες, αξιωματικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι, άλλοι σχολιαστές, γεωπόνοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.