30/4/12

Τα Βαρέα όπλα του Κουρδιστάν συνιστούν απειλή για το Ιράκ


Οι ιρακινές αρχές κάλεσαν την αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν για να παραδώσει τα βαρέα όπλα που διαθέτει και χρονολογούνται από την πτώση του πρώην δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν, αναφέρει το ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Press TV.
Ο Sami al-Askari που είναι βουλευτής και στενός συνεργάτης του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι, δήλωσε το Σάββατο οτι το ιρακινό σύνταγμα δεν επιτρέπει στις τοπικές κυβερνήσεις να διαθέτουν βαρύ οπλισμό.

Ζήτησε η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) να παραδώσει τα τάνκς και τα πολεμικά αεροσκάφη που διαθέτει αν προτίθεται να παραμείνει εντός του ενωμένου Ιράκ.

Νωρίτερα οι κουρδικές στρατιωτικές αρχές είχαν εγκρίνει κατοχή των κάθε είδους όπλων στην Κουρδική περιοχή του Βορείου Ιράκ με το αιτιολογικό ότι το ιρακινό σύνταγμα δεν έχει καθορίσει τους τύπους των όπλων που οι Κούρδοι μπορούν να κατέχουν.

Αναφορές λένε ότι κουρδική περιοχή του Ιράκ διαθέτει ένα μεγάλο στόλο των ρωσικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών που διέθετε το καθεστώς Σαντάμ τα οποία και με την συνεργασία δυτικών κρατών ελπίζουν να τα χρησιμοποιήσουν εκ νέου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.