29/4/13

Ιρακινό σενάριο βλέπει η Μόσχα στη Συρία, με πρόσχημα τα χημικά όπλα

Η Μόσχα ανησυχεί για το ενδεχόμενο επανάληψης του ιρακινού σεναρίου στη Συρία, εκτιμώντας ότι η αναζήτηση όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αμφισβήτησε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, προς τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει σε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ να διεξάγει έρευνα σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς τον περασμένο Δεκέμβριο.

"Το συγκεκριμένο αίτημα του Γενικού Γραμματέα αναφορικά με ένα γεγονός το οποίο ξεχάστηκε στη συνέχεια μάς θυμίζει προσπάθειες να επαναληφθεί στη Συρία μια ανάλογη πρακτική με εκείνη στο Ιράκ, όταν διεξάγονταν έρευνες για όπλα μαζικής καταστροφής" τόνισε ο Λαβρόφ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα, κατηγόρησε ορισμένες χώρες ότι επιμένουν στην ανάγκη για ξένη επέμβαση στη Συρία. "Υπάρχουν κυβερνήσεις που πιστεύουν ότι όλα τα μέσα είναι κατάλληλα για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος. Όμως το θέμα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής είναι πολύ σοβαρό, δεν πρέπει να παίζουμε με αυτό" προειδοποίησε.
Το Παρίσι πάντως από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα διά του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, πως δεν έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, επισημαίνοντας πως Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία διαθέτουν μόνο «ενδείξεις».
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.