28/4/13

Πως θα γίνει η αποχώρηση του PKK απο την Τουρκία;

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ Με στρατιωτική δομή και πειθαρχία φαίνεται πως λειτουργεί το PKK και αυτό αποδεικνύεται με το σχέδιο αποχώρησης των ανταρτών από της ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.

Μετά την ανακήρυξη της αποχώρησης της Κουρδικής οργάνωσης από τις 8 Μαϊου που υποσχέθηκε ο οπλαρχηγός του PKK Nτουράν Καλκάν , οι περίπου 4000 αντάρτες θα υπακούσουν τις εντολές των 4 ηγετών συγκεκριμένων περιοχών και η οργάνωση της αποχώρησης θα γίνει από 13 άτομα που είναι υπεύθυνα για κάθε πόλη των ανατολικών επαρχιών της Τουρκία. Ηδη από τους ασυρμάτους δίνονται εντολές στους αντάρτες.
Οι ηγέτες των γεωγραφικών περιοχών ΄έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το αίτημα ταχείας αποχώρησης, καθώς οι αντάρτες δεν είναι μόνοι τους Υπάρχουν δεκάδες τραυματίες αντάρτες που νοσηλεύονται στις σπηλιές, υπάρχουν οι νάρκες, πολυβόλα, ακόμα και ρουκέτες που θα πρέπει να μεταφερθούν εκτός συνόρων και όλα αυτά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι ίδιοι. Δηλαδή μια δομή που τελειοποιήθηκε κατά τη διάρκεια 29 ετών ένοπλου αγώνα θα πρέπει να αποχωρήσει από την Τουρκία μέσα σε λίγους μήνες.
Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν πως οι αντάρτες θα αποχωρούν σε μικρές ομάδες 10-15 ατόμων και τη νύχτα θα προχωρούν από κρυφά μονοπάτια που δεν θα γνωρίζουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το σχέδιο του PKK προβλέπει την εγκατάσταση όλων των ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.