30/4/13

Κύπρος: Υπερψηφίστηκαν τα μνημονιακά νομοσχέδια

Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της κυπριακής βουλής τα μνημονιακά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Μετά την υπερψήφιση των νομοσχεδίων η συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων διεκόπη για να συνεχιστεί στις 15.00 με τη συζήτηση για τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο.
Με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων. Ψηφίστηκε επίσης ο νόμος για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επιπλέον πέρασε ομόφωνα και πρόταση του ΔΗΣΥ για περαιτέρω περικοπές της τάξης του 0,2-0,5%.
Πέρασαν επίσης τα νομοσχέδια για τον τομέα της Υγείας, τα τέλη κτηματολογίου και την αναθεώρηση των τελών στο Αρχείο Πληθυσμού και το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
Έκκληση Αναστασιάδη προς τους βουλευτές 
Έκκληση στη Βουλή να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης σε στρατόπεδο στον Κόρνο.
Όλοι, τόνισε, οφείλουν να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να συμπεριφερθούν με τρόπο που να συνάδει με το ευρύτερο καλό του τόπου και επανέλαβε ότι η υιοθέτηση της δανειακής σύμβασης θα επιτρέψει στην Κύπρο να ανασάνει και να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Οπως εξάλλου έκανε γνωστό, μετά τις γιορτές του Πάσχα θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση των θεμάτων της οικονομίας και εναλλακτικών προτάσεων.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.