29/4/13

Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν με πυραύλους στόχους στη Συρία;

Συρία: Νέες συγκρούσεις στη Δαμασκό
Κοντά στο συγκρότημα που συνδέεται με το πρόγραμμα χημικών όπλων
Νέες μάχες ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στη Δαμασκό, κοντά στο συγκρότημα το οποίο συνδέεται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας, όπως ανέφεραν πηγές της αντιπολίτευσης.
Οι μάχες, οι οποίες σημειώθηκαν κοντά στο κέντρο επιστημονικών ερευνών και μελετών στους πρόποδες του βουνού Κασιούν στην περιοχή Μπαρζέχ, είναι προέκταση της επίθεσης των δυνάμεων του σύρου προέδρου Άσαντ για την απώθηση των ανταρτών από τους κύριους τομείς της πρωτεύουσας που διαρκούν ήδη τρεις ημέρες.
Σύμφωνα πληροφορίες, στη διάρκεια των τριήμερων σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τουλάχιστον 70 τραυματίστηκαν.
Η περιοχή είναι μια γειτονιά εργατικής τάξης που έχει μετατραπεί σε προπύργιο των ταξιαρχιών της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του Άσαντ, έχουν χρησιμοποιήσει, κατά πάσα πιθανότητα, χημικά όπλα στην πολύμηνη σύγκρουση. Μετά από αυτήν την παραδοχή η Γερουσία πιέζει την κυβέρνηση Ομπάμα να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει τους αντάρτες.
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ζήτησαν την Κυριακή από την αμερικανική πολιτική ηγεσία να πλήξει με πυραυλικές επιθέσεις τις συριακές αεροπορικές βάσεις. «Η εξουδετέρωση του αεροπορικού πλεονεκτήματος του Άσαντ θα μπορούσε να γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ των ανταρτών», δήλωσε CBS ο γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.