29/4/13

Κωνσταντινούπολη: Εισβολή και μικροκαταστροφές σε ελληνική εκκλησία στη νήσο Αντιγόνη

Ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων, προερχόμενα  από την περιοχή Τσατάλτζα, την Κυριακή  28/4/2013 περί τις 16.40 εισέβαλαν στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου της νήσου Αντιγόνης και προκάλεσαν καταστροφές στο παγκάρι, σκόρπισαν τα κεριά στο δρόμο και επέφεραν άλλες ζημιές.
Τα άτομα αυτά ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι.
 Ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που προωθείται  από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από ορισμένους κύκλους προσκείμενους στην παρούσα κυβέρνηση, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.
 Πέρα από την επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων στους αυτουργούς της επίθεσης αυτής, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές και από την Οι.Ομ.Κω προς τις αρμόδιες αρχές, θα πρέπει η Κυβέρνηση της Τουρκίας να προβεί επειγόντως σε μέτρα καταπολέμησης της εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας με πρώτο βήμα την αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια των ανιστόρητων αρνητικών αναφορών κατά  των  μη-Μουσουλμανικών  Κοινοτήτων.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Επικοινωνία: nnap@otenet.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.