27/4/16

Το ψάρι της δημοσιογραφίας μας βρωμάει από το κεφάλι…


Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις.
Τζωρτζ Όργουελ

Τις ιδιαίτερα κρίσιμες τελευταίες μέρες των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου και τη δέσμευση για το τέταρτο από την κυβέρνηση που θα έσκιζε αυθωρεί και παραχρήμα το δεύτερο και το πρώτο, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κρατήσει τη χώρα στο σκοτάδι.Δεν είναι η πρώτη φορά που το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων "κάνει πλάτες" στην εκάστοτε εξουσία. Η ιστορία αυτή όπως θα δούμε πιο κάτω ξεκινάει από παλιά.Στο ίδιο μήκος κλίματος του τοποτηρητή της εξουσίας, πριν λίγες εβδομάδες το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε αρκετές διαγραφές γνωστών δημοσιογράφων, γιατί υποστήριξαν στο τελευταίο δημοψήφισμα δημόσια το ΝΑΙ με μεγαλύτερο πάθος και ένταση, απ’ ό,τι  το κριτήριο κάποιων φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών επιτρέπει.Επρόκειτο για το δημοψήφισμα όπου το ΟΧΙ κέρδισε με 62% και σε δυο μέρες ο πρωθυπουργός που το ζήτησε ως διαπραγματευτικό ατού, το μετέτρεψε σε ΝΑΙ δικαιώνοντας όσους έλεγαν πως η επιλογή του ΟΧΙ οδηγεί τη χώρα σε καταστροφικές περιπέτειες. Επιπλέον καμιά τιμωρία δεν επιβλήθηκε σε όσους προπαγάνδιζαν το ΟΧΙ.Ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι αν είχε υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου επί επταετίας για βασιλευομένη ή αβασίλευτο "δημοκρατία". Η ιστορία αυτή όμως έχει ουρά... ή μάλλον χρήμα με ουρά.
Για τη συνέχεια Capital


2 σχόλια:

 1. "Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις."
  Πολύ σωστά το είπε ο ΄Οργουελ!
  Αλλά εγώ δεν είδα το Κάπιταλ ή τον κ. Στούπα να τον τηρούν στην Διακήρυξη του νέου
  κόμματος "Νέα Πλεύση" της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ή στην περίπτωση του άρθρου πρόσκλησης του Κ.Λαπαβίτσα στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, όπου, με τον πρώην αντικαγκελάριο Λαφονταίν θα αναγγείλλουν νέα πολιτική κίνηση.
  Ποιος δεν θέλει στο Κάπιταλ να δημοσιευθούν αυτές οι ειδήσεις, που ασφαλώς ενδιαφέρουν κάποιους αναγνώστες του;
  Και κάνει και το Κάπιταλ και ο αδέκαστος κ. Στούπας δημόσιες σχέσεις; Αν είναι δυνατόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γι αυτό ο Μεγας Μαγιστρος κραταει στο τσεπακι του μονον 4 αδειες και απολαμβανει τον συναγωνισμο της υπακοης μεταξυ των εμπλεκομενων στα ΜΜΕ.
  Οποιος είναι καλο παιδι ενδεχεται να παρει αδεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.