28/4/16

Περίεργο περιστατικό με εισβολή στην Αγία Τριάδα Κωνσταντινούπολης

  • Εξωτερική άποψη της Αγίας Τριάδας Κωνσταντινούπολης (φωτ.: Flickr / Umut Kadir Dikmenli)
Έντονο προβληματισμό στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, αλλά και συναγερμό στο υπουργείο Εξωτερικών, έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που συνέβη στο ναό της Αγίας Τριάδας, στο Ταξίμ, με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο με ντύσιμο ακραίου ισλαμιστή. Σε ανακοίνωσή της η κοινότητα Σταυροδρομίου αναφέρει ότι την Κυριακή των Βαΐων, και ενώ η λειτουργία είχε τελειώσει, ένας άγνωστος άνδρας, «ο οποίος είχε την εμφάνιση και το ντύσιμο ακραίου ισλαμιστή», μπήκε στο νάρθηκα του ναού. Ο άνδρας άρχισε να προκαλεί σβήνοντας κεριά και προσπαθώντας να ρίξει μια εικόνα, ενώ έβρισε και απείλησε τους φύλακες του ναού. Εκείνοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα ο ένας από τους φύλακες να τραυματιστεί ελαφρά.
Τελικά, αφού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του. Η κοινότητα Σταυροδρομίου κατέθεσε μήνυση και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη που τώρα καλείται να ξεκαθαρίσει τους στόχους και τα κίνητρα του εισβολέα.

(Φωτ.: Flickr / Sara Wilson)
«Οποιαδήποτε άλλες υποθέσεις ή σενάρια κυκλοφορούν σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας. Το υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, σε ανακοίνωσή του εκφράζει «εύλογη ανησυχία». Αναφέρει δε ότι αναμένει από τις τουρκικές Αρχές να τηρήσουν τις σχετικές τους δεσμεύσεις, και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χριστιανικών ναών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.