27/4/16

ΕΕ-Τουρκία: Πρώτα οι κυπρογενείς υποχρεώσεις και μετά η βίζα

Η απελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων θα δοθεί στην Τουρκία, μόνο όταν όλα τα 72 νομοθετικά προαπαιτούμενα εκπληρωθούν από την μεριά της, περιλαμβανομένων ασφαλώς και όσων ενέχουν “κυπρογενείς” υποχρεώσεις για την Άγκυρα επεσήμανε η Κομισιόν.

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε την “αμφισημία” που αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες. Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο επικεφαλής εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Κομισιόν θα εξετάσει την κατάσταση, δεδομένου του προγράμματος του κολεγίου των επιτρόπων, όμως δεν έχει καμία πρόθεση για “εκπτώσεις”.

Πηγή της Κομισιόν που μίλησε αποκλειστικά στο Κυπριακό Πρακτορείο αργότερα, εξήγησε ότι “δεν υπάρχει κανένας απολύτως εφικτός τρόπος για την Τουρκία, να νομοθετήσει αγνοώντας τις κυπρογενείς υποχρεώσεις” και επεσήμανε ότι όλα αυτά τα θέματα ήταν απολύτως ξεκάθαρα από την χθεσινή ανακοίνωση που προεξοφλούσε μια έκθεση για την βίζα στις 4 Μαΐου.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιαννιτς, εξήγησε από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης, ότι η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Τουρκία δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 για τον προϋπολογισμό και την οικονομική πολιτική, η προετοιμασία για το οποίο έχει γίνει εδώ και χρόνια, αλλά στέκει ως έχει. Η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο προγραμματισμός είναι να συγκληθεί μια διακυβερνητική διάσκεψη τον Ιούνιο, επί Ολλανδικής ακόμα προεδρίας για το άνοιγμά του.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.