28/4/16

Νέα επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας εφαρμόζει το μνημόνιο σαν να ήταν το Ευαγγέλιο
Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας εφαρμόζει το μνημόνιο σαν να ήταν το Ευαγγέλιο
Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα Diagonal παραχώρησε η επικεφαλής του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για το νέο της κόμμα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό.
Με προσωπική επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα η Ζωη Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι τα πάντα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά, αλλά ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει κανένα από τα εργαλεία που είχε, όπως το “ΌΧΙ” του δημοψηφίσματος.


“Η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, που αναδείχθηκε από τις σκηνοθετημένες με τους δανειστές εκλογές του Σεπτεμβρίου, εφαρμόζει το Μνημόνιο σαν να ήταν ιερό Ευαγγέλιο” αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Για την Πλεύση Ελευθερίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξηγεί ότι απευθύνεται και στην Αριστερά, αλλά δεν περιορίζεται στην Αριστερά. “Η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι ένα απλό κόμμα. Θέλει να γίνει ένα κόμμα-κίνημα, που με προμετωπίδα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια, τα Δικαιώματα, τη Διαγραφή του Χρέους και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και των Αξιώσεων της Χώρας από υποθέσεις διαφθοράς, θα αποτελέσει τον καταλύτη για μια κοινωνική κινητοποίηση δημοκρατικής ανατροπής, με παλλαϊκά χαρακτηριστικά”, προσθέτει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.
Όσο για τη συμφωνία για το προσφυγικό η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει πώς αποκαλύπτει το εφιαλτικό πρόσωπο της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Ο Τσίπρας και οι λοιποί ηγέτες της Ε.Ε., αφού θυσίασαν τον ελληνικό λαό, στη συνέχεια θυσίασαν και τους πρόσφυγες”, καταλήγει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Για τον Αλέξη Τσίπρα, την κυβέρνηση και το μνημόνιο:
“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πιστέψουν οι άνθρωποι, οι λαοί και οι κοινωνίες ότι είναι μάταιος ο αγώνας και ανώφελη η αντίσταση. Η προδοσία του περασμένου καλοκαιριού εξυπηρέτησε και αυτό το σκοπό: με την συνθηκολόγηση και την υποταγή, το επιτελείο Τσίπρα και οι δανειστές επιχείρησαν να απελπίσουν και να αποκαρδιώσουν όσους αγωνίζονταν, αντιστέκονταν, διεκδικούσαν κι όσους εκδήλωναν την αλληλεγγύη τους, από κάθε γωνιά της γης. Στο ερώτημα «τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά», η απάντηση είναι «τα πάντα»!
Ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του, ούτε το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που αποδεικνύει ότι το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο και δεν πρέπει να πληρωθεί, ούτε το πόρισμα για τις Γερμανικές Οφειλές, που αποδεικνύει ότι η Γερμανία οφείλει να πληρώσει στην Ελλάδα 278-340 δισεκατομμύρια ευρώ για τις καταστροφές και τα εγκλήματα του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ομάδα Τσίπρα δεν χρησιμοποίησε ούτε το πιο σημαντικό της όπλο, τον ελληνικό λαό, που διατράνωσε ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ στους εκβιασμούς, την επιβολή και την κατάλυση της δημοκρατίας και υπερασπίσθηκε την αξιοπρέπειά του και την ανεξαρτησία του.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, που αναδείχθηκε από τις σκηνοθετημένες με τους δανειστές εκλογές του Σεπτεμβρίου, εφαρμόζει το Μνημόνιο σαν να ήταν ιερό Ευαγγέλιο. Επιβάλλει το πλέον νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα στην Ελληνική Κοινωνία και συνεχίζει την καταστροφική πολιτική που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια στην Ελλάδα. Πρέπει να φύγει, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που έπρεπε να φύγουν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις, η Κυβέρνηση Σαμαρά, η Κυβέρνηση Παπαδήμου, η Κυβέρνηση Παπανδρέου.
(...)
Δεν υπάρχει τίποτε θετικό στη νεομνημονιακή διακυβέρνηση Τσίπρα. Αντίθετα, καταγράφεται ως μελανή παράμετρος το γεγονός ότι επιμένει στο όνομα της Αριστεράς να κατακρημνίζει ολόκληρο το κοινωνικό και δημοκρατικό κεκτημένο για το οποίο η Αριστερά, τα κοινωνικά. κινήματα και οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν διαχρονικά παλέψει. Η Κυβέρνηση Τσίπρα έπληξε και πλήττει καίρια καθεαυτή την έννοια της Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αποτελειώνοντας ό,τι έχει απομείνει σε επίπεδο θωράκισης της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων. Αντίστοιχο πλήγμα επιτυγχάνουν όσοι περιγράφουν την πολιτική Τσίπρα ως «αριστερή πολιτική». Χωρίς επ’ ουδενί να εκχωρούμε την Αριστερά στον Τσίπρα, θεωρώ ότι τώρα είναι η ώρα ο αγώνας να δοθεί στο όνομα των κοινωνιών και των λαών, στο όνομα της λαϊκής και δημοκρατικής κυριαρχίας. Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει. Δημοκράτης, Ριζοσπάστης, Πατριώτης, δεν είναι κανείς απλώς επειδή το διακηρύσσει".
Για την Πλεύση Ελευθερίας:
"Η Πλεύση Ελευθερίας απευθύνεται και στην Αριστερά, αλλά δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Απευθύνεται στα κοινωνικά κινήματα, με τα οποία φιλοδοξεί να συμπράξει σε πολλά πεδία. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επαναστατούν εναντίον του μνημονιακού καθεστώτος, που συμμερίζονται τη διακήρυξή μας και που εμφορούνται από τα ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, πατριωτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να δοθεί αποφασιστικά ο αγώνας αποτίναξης του μνημονιακού ζυγού και δημιουργίας αξιοβίωτων συνθηκών ζωής για ολόκληρη την κοινωνία, με σεβασμό και προστασία και εκείνων που δεν έχουν φωνή.
Η Πλεύση Ελευθερίας φιλοδοξεί να εκφράσει και, κυρίως, να ενσαρκώσει την κοινωνία, που μαστίζεται από μαρασμό, ανεργία, εξοβελισμό του πιο δημιουργικού δυναμικού της, αλλά την ίδια ώρα δίνει μαθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους, τους πρόσφυγες. Φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει ως συμμάχους της τους νέους, που καλούνται να πληρώσουν βαρύ τίμημα-κεφαλικό φόρο με τη ζωή και το μέλλον τους, για ένα χρέος το οποίο δεν δημιούργησαν, δεν νομιμοποίησαν και από το οποίο δεν ωφελήθηκαν. Η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι ένα απλό κόμμα. Θέλει να γίνει ένα κόμμα-κίνημα, που με προμετωπίδα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια, τα Δικαιώματα, τη Διαγραφή του Χρέους και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και των Αξιώσεων της Χώρας από υποθέσεις διαφθοράς (τα 6 «Δ», που συμβολίζουν τα πανιά του σήματός μας), θα αποτελέσει τον καταλύτη για μια κοινωνική κινητοποίηση δημοκρατικής ανατροπής, με παλλαϊκά χαρακτηριστικά".
Για τη συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες:
"Οι συμφωνίες για το προσφυγικό έχουν γίνει από το καλοκαίρι. Και είναι ξεκάθαρο ότι ο Τσίπρας και οι λοιποί ηγέτες της Ε.Ε., αφού θυσίασαν τον ελληνικό λαό, στη συνέχεια θυσίασαν και τους πρόσφυγες. Όταν η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορούσε πια να κρυφτεί, άρχισε να χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων ως μοχλό πίεσης σε ένα ξετσίπωτο αλισβερίσι που αφορούσε την διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση. Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας την οποία συνυπέγραψε ο Τσίπρας, επιχειρώντας να την εμφανίσει και ως «νίκη», αποκαλύπτει το εφιαλτικό πρόσωπο της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απομακρύνεται από τις θεμελιώδεις αξίες, τα ιδανικά και τα δικαιώματα των ανθρώπων και των λαών. Μιας Ένωσης που αντιμετωπίζει ανθρώπους σαν να ήταν εμπορεύματα, επιστρατεύει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει μια ανθρώπινη τραγωδία, στρατιωτικοποιεί ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Αυτό δεν μπορεί να εμφανίζεται ως εναλλακτική. Αντίθετα, η εφαρμογή του διεθνούς και ανθρωπιστικού κεκτημένου έπρεπε να είναι αυτονόητη. Είναι άλλωστε αδιανόητο μία Ευρωπαϊκή Ένωση 550 εκατομμυρίων κατοίκων να δυσκολεύεται να υποδεχθεί 1,5 εκατομμύριο κατατρεγμένων ανθρώπων". 

http://www.newsit.gr/politikh/Konstantopoyloy-O-Tsipras-efarmozei-to-mnimonio-san-na-itan-to-Eyaggelio/604422

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.