30/4/16

Ποιο είναι το παιγνίδι της Άνγκελα Μέρκελ με την Τουρκία;

Τιερί Μεϊσάν
Με μια πρώτη ματιά, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει το πόλεμο της Τουρκίας κατά της Συρίας, και επιχορηγεί το κλείσιμο των συνόρων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τις συνέπειες της στρατιωτικοποίησης της Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά την επέκταση της τρομοκρατίας και της απέλασης των Κούρδων και των Χριστιανών.

Δίκτυο Βολταίρος | Δαμασκός (Συρία) | 30 Απριλίου 2016

Θα εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18 Μάρτη 2016; Επίσημα, η Τουρκία θα πρέπει να λάβε 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια και να επωφεληθεί από την απαλλαγή της βίζας στο χώρο Σένγκεν σε αντάλλαγμα για το κλείσιμο των συνόρων της και την επιστροφή στο έδαφος της των μεταναστών που παρόλα αυτά κατάφεραν να εισαχθούν στην Ένωση.

Η συμφωνία αυτή δεν ασχολείται ούτε με το 1,8 εκατομμύριο μετανάστες που έχουν εισέλθει στην ΕΕ από την Τουρκία, ούτε με τα 2,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που σταθμεύουν στην Τουρκία.

Ένα μήνα μετά την υπογραφή της, μόνο 325 μετανάστες επεστράφησαν στην Τουρκία και 103 Σύροι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί νομίμως στην ΕΕ.

Είναι πρόδηλο ότι δεν είναι για αυτό το λόγο που οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί 6 δις ευρώ. Ήταν πράγματι μια συγκαλυμμένη χρηματοδότηση του πολέμου·  μια χρηματοδότηση από την Ένωση κατόπιν ρητού αιτήματος της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Το ταξίδι Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία στις 23 Απριλίου, στόχευε, σύμφωνα με το Βερολίνο, στο να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφτηκε εντούτοις το στρατόπεδο μοντέλο Nizip-2·  το μόνο στρατόπεδο που τηρείται σωστά στην Τουρκία και δεν είναι με κανένα τρόπο αντιπροσωπευτικό από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων από τη Συρία.

Αυτή η παράξενη επίσκεψη, από την οποία αποκλείστηκαν οι δημοσιογράφοι υπέρ και μόνο των επίσημων υπηρεσιών επικοινωνίας, έδωσε τη δυνατότητα για τη λήψη υπέροχων φωτογραφιών της καγκελαρίου με καλά θρεμμένα και ακμάζοντα παιδιά· ένας τρόπος για να πουν χωρίς να το πουν ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη από τα χρήματα της ΕΕ για τη φροντίδα των πρόσφυγων, αλλά για να συνεχίσει τον πόλεμο.

Η Γερμανία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά της Συρίας. Ήταν εκείνη που προμήθευσε, το 2005, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι. Ήταν εκείνη που οργάνωσε το 2012, τη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» στο Abu Dhabi, κατά την οποία οι αποικιακές δυνάμεις μοιράστηκαν τις μελλοντικές  παραχωρήσεις των κοιτασμάτων του συριακού φυσικού αερίου. Ήταν πάλι αυτή που διευκόλυνε, επίσης, το 2012, τη σύνταξη του μυστικού σχεδίου του Jeffrey Feltman για τη συνολική και άνευ όρων συνθηκολόγηση της Συρίας. Και ήταν πάλι αυτή που συνεχίζει ακόμη αυτό το σχέδιο  στη Γενεύη, μέσω του Volker Perthes, αναπληρωτή του Stefan De Mistura.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού στο Gaziantep, η καγκελάριος δήλωσε: « Ζήτησα (...) και πάλι να έχουμε περιοχές όπου η κατάπαυση του πυρός θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και όπου θα εξασφαλιστεί ένα επίπεδο επαρκούς και εγγυημένης ασφάλειας ». Για τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων, παρείχε επομένως στήριξη στο τουρκικό σχέδιο της «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» εντός του συριακού εδάφους. Εντούτοις, η θέση αυτή είναι τελείως τυπική, διότι η εφαρμογή της θα συνεπαγόταν μια ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας την οποία έχουν ήδη αρνηθεί η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι δύσκολο να ερμηνευτεί η γερμανική θέση. 
Ενώ είναι σαφές ότι η Μαντάμ Μέρκελ επιδιώκει να βοηθήσει τον Τούρκο σύμμαχό της, να τον καταφέρει να σταματήσει τις ροές μεταναστών και να τον βοηθήσει να συνεχίσει τον πόλεμο κατά του συριακού λαού, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι δεν ανησυχεί για την επέκταση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του στην Ευρώπη, ούτε για το αναγγελλόμενο σχέδιο του να στερήσει της ιθαγένειας τους 6 εκατομμύρια Τούρκους, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει ένα νέο κύμα μετανάστευσης.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Αθήνα, 30.4.2016

Τιερί Μεϊσάν
2 σχόλια:

 1. Να δουμε την απαντηση των Ρωσων στα σχεδια των Νεοναζι γερμανων. Μη ξεχναμε οτι καθε πολεμος τελειωνει με τα ρωσικα τανκς στο Βερολινο. Με τις υγειες τους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ - πολύ απλή είναι η ερμηνεία της Γερμανικής Πολιτικής:
  Εδώ
  http://hot-gates.blogspot.gr/2015/11/blog-post_3.html
  θα κατανοήσετε ότι
  η ουσία του προσφυγικού και του (λαθρο)μεταναστευτικού προβλήματος, είναι ένα σύγχρονο δουλεμπόριο, που σκοπό έχει, αφενός μεν να εξασφαλίσει τους έξι περίπου εκατομμύρια φθηνούς βιομηχανικούς δούλους, που χρειάζονται τα γερμανικά εργοστάσια του 4ου Ράϊχ, μέχρι το 2025,προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον βιομηχανικό ανταγωνισμό Γερμανίας - Κίνας, για την επόμενη 100-ετία, αφετέρου δε να πολτοποιήσει παγκοσμιοποιητικά την Ευρώπη. Μιλάμε για υπόθεση μείζονος οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας, με διακύβευμα δεκάδες τρις ευρώ, για τα επόμενα 100 χρόνια !
  Μεταξύ των άλλων, διαβάστε εδώ
  http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/04/germania-asylo-oikonomia_n_8087092.html
  και τα εξής στυγνά μεν,
  αλλά και άκρως α π ο κ α λ υ π τ ι κ ά δε, που δημοσιεύθηκαν ήδη από τις 04/09/2015 :

  Ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ θεωρεί ευλογία τους μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία, η οποία έχει άμεση ανάγκη από εργατικό δυναμικό...
  Και ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Εργασία (BA) Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε πιστεύει ότι οι μετανάστες έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν εργασία στη Γερμανία...
  «Η αγορά εργασίας μας είναι αυτή τη στιγμή σταθερή και σε θέση να δεχθεί νέους εργαζόμενους. Όποιος μιλά καλά γερμανικά και έχει τα προσόντα μπορεί να βρει γρήγορα δουλειά», εξήγησε ο Βάιζε μιλώντας στην εφημερίδα Bild.
  Χωρίς τους μετανάστες, η Γερμανία θα χάσει ως το 2025 περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν, και γι’ αυτό τον λόγο «είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανάγκη από εξειδικευμένους μετανάστες», ενώ θα πρέπει να προωθήσει την ενσωμάτωσή τους «με απλούς και κατανοητούς κανόνες» και «λιγότερη γραφειοκρατία», τόνισε ο Βάιζε.
  Ακόμη και η υπουργός Παιδείας Γιοχάνα Βάνκα εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η Γερμανία μπορεί να επωφεληθεί από τους μετανάστες. «Αν ο πληθυσμός μας παραμείνει σχεδόν σταθερός, εξαρτώμαστε από τη μετανάστευση», εξήγησε η ίδια.
  Τέλος η Βάνκα δήλωσε αισιόδοξη ότι «θα καταφέρουμε να προσφέρουμε έναν δρόμο προς την εκπαίδευση σε πολλούς νεαρούς που έχουν έρθει στη χώρα μας».

  Συμπέρασμα:

  Σχεδιαστής τόσο της γενοκτονίας των Συριακών εθνοτήτων όσο και του επαίσχυντου δουλεμπορίου είναι το βαθύ ευρωπαϊκό κράτος και τα αφεντικά της κ. Μέρκελ, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού. Η Τουρκία είναι ο φυσικός αυτουργός, ο μοχλός αυτού του σχεδίου. ΔΕΝ είναι ουτε ο στρατηγός αλλά ούτε και ο μεγάλος κερδισμένος.
  Μια νοήμων ανασκόπηση του ρόλου των Λίμαν φον Σάντερς, ουσιαστικού αρχιστρατήγου του οθωμανικού στρατού το 1915-18 και Κολμαρ φον ντερ Γκόλτζ αποδεικνύει περίτρανα ότι η γενοκτονία όλων των μη μουσουλμανικών ή λατινοφρόνων πληθησμών της εγγύς και Μέσης Ανατολής (κυρίως Έλληνες, ελληνογενείς και Αρμένιοι) είναι γερμανικής συλλήψεως σχέδιο και συνεχίζεται απαράλλαχτα, από το 1910 μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας τους ίδιους ακριβώς οικονομικούς και γεωπολιτικούς στόχους της NWO.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.