9/11/16

Σχόλιο του Κρίτωνα Καππαδόκη στο άρθρο: Η Ελλάδα χώρα υπό εθνική κατάρρευση

Νομίζω πως όσα καταγγέλλονται στο παραπάνω άρθρο είναι πέρα για πέρα ακριβή και θεωρώ κατ’ αρχήν σωστά τα συμπεράσματα τού αρθρογράφου.
Είδα βέβαια σ' ένα σχόλιο και ένσταση για την διαπίστωση τού Σάββα Καλεντερίδη ˙ απόλυτα καθησυχαστική: «Εθνική κατάρρευση δεν έχουμε». Την ξαναδιαβάζω και τελικά συμφωνώ κατ' αρχήν με την ένσταση.
Ναι δεν είμαστε υπό κατάρρευση ˙ διότι είμαστε ήδη ερειπωμένη χώρα.
Όσα περιγράφονται στο άρθρο είναι η κορυφή ενός θανατηφόρου παγόβουνου προς το οποίο πλέει ακάθεκτος ο Ελληνικός Τιτανικός που έλεγε εκείνο το αλήστου μνήμης κνώδαλο . Τώρα όντως είμαστε σ' έναν βυθιζόμενο Τιτανικό και μερικοί παίζουν βιολιά για τα προβλήματα τής Ευρωζώνης. 
Κατά μίαν έννοια ζηλεύω αυτούς που μπορούν ήσυχοι και άνετοι να ψαλιδίζουν την εικόνα τής πραγματικότητας στα μέτρα τους και να χαίρουν που για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι ˙ οι Ντράγκι και οι Σόϊμπλε. Ως εάν αυτοί να έχουν ευθύνη για την κατάντια μας (που δεν συνιστά κατάρρευση) όπως για παράδειγμα, “κάποιοι άλλοι” έκαναν προέδρους ανωτάτων Δικαστηρίων άτομα που για πρώτη φορά στην ιστορία τού Ελληνικού Κράτους επέδειξαν τέτοια ελαφρότητα και κουφότητα (για να μην μιλήσω για τις βιβλιοθήκες τού ήδη μακαρίτη Βγενόπουλου ...). Με δηλώσεις σε δημοσιογράφους σχετικά με υπό εκδίκαση υπόθεση, αναφορές σε ματαίωση δικαστικών διαδικασιών που είναι ακόμα σε εξέλιξη, υποβολή αιτήματος στον πρωθυπουργό για προσωπικό ρουσφέτι με αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση. Ταυτόχρονα είδαμε ενορχηστρωμένα ροζ παραμύθια από ζούγκλες και τραγικά φαιδρούς πολιτικάντηδες σε βάρος ενός από τούς (πανευρωπαϊκά) καλύτερους Δικαστές (που απλά αρνείται να κάνει το Δικαστήριο στο οποίο λειτουργεί θεραπαινίδα τής παπατζίδικης απολυταρχικής κυβέρνησης). Είδαμε χουντική καθαίρεση από θεσμική κομβική θέση, με τσαρλατάνικα τερτίπια , στα οποία μάλιστα πρωταγωνιστούσε όχι μόνο υπουργός αλλά και άτομο με Κορυφαία θεσμική Δικαστική ιδιότητα , εξαιρετικού και (δις) εκλεγμένου αιρετού Εισαγγελικού Λειτουργούο οποίος κατά σύμπτωση ενοχλεί τούς χρυσαυγίτες φασίστες τού υποκόσμου, κάποιες κυρίες και κάποιους ποδοσφαιρικούς μεγαλοπαράγοντες. Η Τρόϊκα φταίει και το ευρώ που μεθοδεύτηκε με κάποια εφιαλτικά τσιτάτα δήθεν φιλανθρωπίας ως δήθεν αναπότρεπτη η εισαγωγή στην χώρα ατόμων πάσης φυλής και εθνότητας (κάθε καρυδιάς καρύδι), με άγνωστες διαθέσεις; και που συνεχίζεται η προώθηση τού Soros' project για εγκατάσταση φθηνών εργατών στην Ευρώπη μέσω μιάς βιαίως "αλληλέγγυας" Ελλάδας;;
Ως εάν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να μάς αναγκάζουν να διατηρούμε την πιό απαρχαιωμένη και δυσλειτουργική κρατική μηχανή για να μην δυσαρεστήσουμε κάποια σκοτεινά συνδικαλιστικά κυκλώματα με ανακατατάξεις και ίσως ακόμα και περιορισμό θέσεων.
Ναι. Δεν είναι η Ελλάδα χώρα υπό κατάρρευση.
Διότι μόνο σε ερειπωμένη χώρα παρατηρείται το φαινόμενο τής προτροπάδην φυγής όλων σχεδόν των δυναμένων να μετακινηθούν επιχειρήσεων. Δεν φεύγουν μόνον όσοι και όσες δεν μπορούν.
Και κατά τα λοιπά; Τα Πανεπιστήμια διαλυόμενα σε καθεστώς οπισθοδρόμησης κατά τριανταπέντε χρόνια, και τα σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης στροβιλιζόμενα σε αντικρουόμενες "μεταρρυθμιστικές" αρλούμπες μέχρις εξαερώσεως.
Και ξαφνικά ανέλαβε ελληνικής καταγωγής αμερικανός "συμπέθερος" τού Σόρος ένα από τα κεντρικότερα κομβικά για την οικονομία και την ανάπτυξη ή την αυξανόμενη αποανάπτυξη τής χώρας υπουργείο. Τυχαία;
Συγγνώμην ξαναδιαβάζοντας τα παραπάνω, αναθεωρώ την άποψή μου για ερειπωμένη χώρα.
Όχι ! Δεν είναι η Ελλάδα χώρα υπό κατάρρευση και τελικά ούτε ερειπωμένη.
Στον πυθμένα ζοφερού βαλτώδους κρατήρα βρίσκεται.
Έχει κανείς να προτείνει κάτι εκτός από τον στρουθοκαμηλισμό;
Αν όχι, ή έστω αν όχι ακόμα, τουλάχιστον ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, καταγράφοντας τα προβλήματα με ενάργεια και καθαρές κουβέντες (όπως και τούτο το άρθρο). Και αντί να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας και στους άλλους, ας κρατάμε τα μάτια ανοιχτά, βλέποντας την πραγματικότητα χωρίς λουκουμόσκονη ή χρυσόσκονη (με οποιαδήποτε έννοια).

4 σχόλια:

  1. Nομιζω οτι υπερβαλλουμε απο οπτιμισμο...
    Δεν βρισκεται η Ελλαδα στον πατο ενος ζοφερου βαλτωδους πυθμενα...
    Η ελλαδα ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ στον πατο ενος ζοφερου βαλτωδους πυθμενα...
    Τωρα απλα,ανοιξαμε τα ματια μας ορθανοιχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν ἦταν "πάντα" ἡ Ἑλλάδα στόν πάτο ἑνός ζοφεροῦ βαλτώδους πυθμένα, εἶχε καί ἔχει πολλά προβλήματα, καί κάποιοι ἀντί νά τά λύνουν, κύτταζαν τήν "πάρτη τους", προσχώρησαν στήν "Παγκοσμιοποίηση", ἄλλαξαν πατρίδα, καί μᾶς ὁδήγησαν ὡς ἐδῶ.
      Ἔτσι πού τά λές ἐσύ κε Ηλία Καβαδᾶ, κανένας δέν εὐθύνεται.... (ΥΓ. βάλε καί τόνους, στά ἑλληνικά γράφεις).

      Διαγραφή
    2. οχι,ευθυνονται ολοι μας...κιοταν λεω ολοι,εννοω ολοι...

      Διαγραφή
    3. Οσον αφορα τους πολιτικους μας:https://youtu.be/DJZe_0DNbRA
      Οσον αφορα τους υπολοιπους εμας,ας αναλογιστουμε ο καθενας μας...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.