7/9/19

Έγινε η δοκιμή του πρώτου τουρκικής κατασκευής πυραύλου "κρουζ"



Η Τουρκία διεξήγαγε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή πυραύλου "κρουζ" εγχώριας παραγωγής, εξοπλισμένου με εκρηκτική κεφαλή που μπορεί να διατρήσει καταφύγιο κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, ανέφερε σε μήνυμα του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ.

Σύμφωνα με τη Υenisafak, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι ο πύραυλος που ονομάζεται SOM-B2 αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης, του Τουρκικού Επιστημονικού και Τεχνολογικού Συμβουλίου της Τουρκίας. Μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη επιστημών και τεχνολογιών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Βαράνκ δημοσίευσε και βίντεο που δείχνει τον πύραυλο να χτυπά με επιτυχία τον στόχο του- ένα τσιμεντένιο καταφύγιο.

"Ο SOM-B2 έπληξε με επιτυχία τον στόχο του στο πρώτο του τεστ", ανέφερε σε δικό του μήνυμα ο Ισμαίλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, συμπληρώνοντας ότι ο πύραυλος ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα ανάπτυξής του καθώς και τις επίγειες και ιπτάμενες δοκιμές του.

Ο SOM-B2 είναι ένας πύραυλος εφοδιασμένος με μηχανή τούρμποτζετ και είναι σχεδιασμένος για να προσβάλει στόχους με ισχυρή οχύρωση. Το βεληνεκές του φτάνει ή και ξεπερνά τα 250 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: capital.gr

6 σχόλια:

  1. Κι εμεις εχουμε παρει Αεροστατο...που δεν βλεπει εποικους..ουτε εναν.Το πληρωμα ειναι της σχολης Τυφλων.
    Δεν ξερω αν ριχνει τρακατρουκες σε τσιμεντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δικιο Δημητρη Κ.
    Αλλα μην ξεχνας οτι πολλοι απο αυτους που περιπολουν κανουν και λιγο τα στραβα ματια.Τοσοι "τρωνε" και ζουν απο τους προσφυγες.καιτερινκ,ΜΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι απ τους προσφυγες.
      Απ την σαρκα της πατριδας τους τρωνε.Ειναι ασυνειδητοι ανθρωποφαγοι συμπολιτων και ιστοριας . Τυφλοποντικες ξελυγωμενοι.

      Διαγραφή
  3. Αμα εισαι παρταλι..τρως και την μανα σου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές με εκφράζεις απόλυτα.

      Διαγραφή
    2. Σαμ βελβετ μορνιγκς...Κρις....
      Εχουμε μια βαση συνενοησης ολοι αν ...αν...αν..το ασπρο ειναι οντως ασπρο..αν φυγει ο καθρεφτης...αν δεν αγοραζουμε μια σκαλα για τον ουρανο...οταν ξερουμε οτι στεκει στον ανεμο..κι αν οτι γυαλιζει δεν ειναι χρυσος. Παρατηρητες ειμαστε των παντων κι οσων μετεχουμε το ιδιο.Αρκει να μην μασαμε οτι διαλλεγουν αλλοι.
      Που δεν συμφωνεις ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.