11/9/19

Μεταναστευτικό: Πώς «δουλεύουν» τα κυκλώματα των δουλεμπόρων



Τα μεγάλα δουλεμπορικά κυκλώματα κάνουν χρυσές δουλειές με την ανοχή -αν όχι την υποστήριξη- των τουρκικών αρχών, που αρνούνται να συνομιλήσουν με Ελληνες αξιωματικούς

Τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα δουλεμπορικά κυκλώματα που χρησιμοποιούν τις χαρακτηριστικές πλαστικές βάρκες μιας χρήσης «made in Turkey» και τα ψεύτικα σωσίβια ενεργοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με τις Αρχές της γειτονικής χώρας να κάνουν τα στραβά μάτια και να αρνούνται ακόμη και να συνομιλήσουν με τους Ελληνες αξιωματικούς. Μόνο σε μία από τις 70 αναφορές που έστειλαν Αστυνομία και Λιμενικό απάντησαν οι Τούρκοι, χωρίς φυσικά να δώσουν πληροφορίες για τα καρτέλ των δουλεμπόρων, ούτε έδειξαν διάθεση να συνδράμουν στην εξάρθρωση των 4 κυκλωμάτων που με έδρα την Κωνσταντινούπολη στέλνουν στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Διπλωματικές πήγες υποστηρίζουν ότι η κατακόρυφη αύξηση των ροών έχει να κάνει με τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Ερντογάν σε πολλά μέτωπα και τα παιχνίδια του «Σουλτάνου» με τους Ευρωπαίους για τα τρία εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Τουρκία. Ετσι, οι αναλυτές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θεωρούν φυσικό ακόλουθο την αδιαφορία της Στρατοχωροφυλακής αλλά και του Λιμενικού της γειτονικής χώρας να ασχοληθούν με τους δουλεμπόρους. Οπως έχει καταγραφεί σε αναφορές Ελλήνων αξιωματικών, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής συνοδεύουν τις πλαστικές βάρκες με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες σε ερημικές παραλίες των ακριτικών νησιών μας. Μάλιστα κάνουν μέχρι και επιχειρήσεις-σκούπα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να αναγκάσουν περίπου 100.000 πρόσφυγες να κινηθούν προς τα παράλια και να περάσουν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων παρατηρούν με αγωνία τα όσα γίνονται στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας -όπου υπάρχουν τουρκικές δυνάμεις-, η οποία σφυροκοπείται από συριακό καθεστώς. Και αυτό γιατί το ενδεχόμενο περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες να φύγουν και να κινηθούν προς τα τουρκικά παράλια τρομάζει τους αξιωματικούς, οι οποίοι παράλληλα έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες θα είναι και πολλά μέλη των τζιχαντιστικών οργανώσεων Hurras al-Din και Ansar al-Tawhid (παρακλάδια της πρώην συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα) που κρύβονται στην περιοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.