7/9/19

Ο Ερντογάν απαίτησε από Έλληνες πρωθυπουργούς να κλείσει το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο - Οι προηγούμενοι αντιστάθηκαν. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης;

Ποιος θέλει να κλείσει το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο;
του Σάββα Καλεντερίδη
Ενώ στο άρθρο μας της προηγούμενης Κυριακής αναφερθήκαμε στην εμπλοκή του προέδρου της Τουρκίας σε δολοφονίες 200 Κούρδων, όπως κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός και στενός συνεργάτης και φίλος του, Αχμέτ Νταβούτογλου, σήμερα έρχονται νέες αποκαλύψεις για το τουρκικό κράτος που είναι βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στην ισλαμική τρομοκρατία.
Η ιστοσελίδα Τούρκων αντιφρονούντων που διαφεύγουν στο εξωτερικό nordicmonitor.com, φιλοξενεί άρθρο του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt) που συνοδεύεται από ντοκουμέντα, σύμφωνα με το οποίο η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), με εντολή του διοικητή της Χακάν Φιντάν φιλοξένησε ως VIP τον εμίρη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Ιλχαμί Μπαλί (İlhami Balı), ο οποίος είναι διαπιστωμένα υπεύθυνος για τον φόνο 184 απλών πολιτών, Κούρδων στην πλειονότητά τους.
Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που παραθέτει ο συγγραφέας του άρθρου, ο Ιλχαμί Μπαλί, που καταζητείται με ερυθρό δελτίο, φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Anadolu της Άγκυρας τουλάχιστον για τρεις ημέρες και είναι ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ντιγιάρμπακιρ, το Σουρούτς, τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας και το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Όλες αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν στα όρια της τουρκικής επικράτειας, από τις 7 Ιουνίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2015.
Αυτήν την περίοδο καταγγέλλει επίσημα ο Νταβούτογλου ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή να χρησιμοποιήσουν την ισλαμική τρομοκρατία εναντίον των Κούρδων, για να κερδίσει το κόμμα του τις πρόωρες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.
Ο Μποζκούρτ στο άρθρο του αναφέρει ότι σύμφωνα με Δελτίο Πληροφοριών της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο παραθέτει, ο εμίρης του ΙΚ φιλοξενήθηκε στο πεντάστερο ξενοδοχείο από τις 27 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2016, και κατά τη διάρκεια της παραμονής του δεν του επιτράπηκε η έξοδος. Σε όλη τη διάρκεια της διαμονής του στην Τουρκία και της παραμονής του στο ξενοδοχείο, τον συνόδευαν ο υπεύθυνος Συρίας της ΜΙΤ Σερχάτ Αλμπαϊράκ (κωδική ονομασία) και ο μεταφραστής από το Γραφείο Ιράκ, Αχμέτ Οζτσελίκ. Στη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τον διευθυντή Ειδικών Επιχειρήσεων της ΜΙΤ, Ιλχάν Καγιά.
Στο άρθρο υπάρχουν και εννιά αριθμοί τουρκικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε από το 2012 μέχρι το 2016, που σημαίνει ότι οι Τούρκοι παρακολουθούσαν όλες τις συνομιλίες και τις κινήσεις του.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο εμίρης του ΙΚ ήταν τόσο σημαντικός που καταζητούνταν από την Τουρκία, και για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του το τουρκικό κράτος έδινε 4 εκατ. λίρες Τουρκίας.
Τα εγκλήματα αυτά τα αναφέρουμε για δύο λόγους:
 • Ο ένας είναι για να παραδειγματιστούμε και να μάθουμε με ποιον έχουν να κάνουμε, ήγουν, με ένα αδίστακτο καθεστώς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δολοφονήσει εκατοντάδες πολίτες του – πόσο μάλλον πολίτες άλλης χώρας.
 • Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί μαθαίνουμε ότι οι Έλληνες πρωθυπουργοί δέχτηκαν πιέσεις από τον Ερντογάν, αυτόν που διέταξε τις δολοφονίες εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων Κούρδων πολιτών της Τουρκίας και της Συρίας, αφού καθοδηγούσε τους τζιχαντιστές του ΙΚ και τους έστρεφε εναντίον των Κούρδων, να κλείσει το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο, το οποίο εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί Κούρδους και αριστερούς από την Τουρκία, που σάπισαν για πολλά χρόνια στις τουρκικές φυλακές, βασανίστηκαν άγρια, βιάστηκαν…
Φιλοξενεί Κούρδισσες που βιάστηκαν, εξευτελίστηκαν ενώπιον ολόκληρου του χωριού τους, που αναγκάστηκαν να φάνε κοπριές ζώων ενώπιον όλης της κοινότητας, που είδαν τα χωριά τους, τα σπίτια τους να πυρπολούνται εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό, που είδαν τα αδέλφια και τους πατεράδες τους να κατακρεουργούνται από το τουρκικό κράτος και παρακράτος, απλώς γιατί είναι Κούρδοι.
Τη δεκαετία του 1990 το τουρκικό κράτος έκαψε διαπιστωμένα τέσσερις χιλιάδες χωριά στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, γιατί θεώρησε ότι αν καταστρέψει τα χωριά, οι Κούρδοι αντάρτες που κυριαρχούσαν στα βουνά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εφοδιάζονται τα χρειώδη –τρόφιμα, ενδύματα κτλ.– από τα χωριά τους.
Ορισμένοι από αυτούς τους βασανισμένους, κατακρεουργημένους και βιασμένους Κούρδους και Κούρδισσες, μαζί με αριστερούς της Τουρκίας που βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν απλώς γιατί ήταν αριστεροί, φιλοξενήθηκαν για δεκαετίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο.
Αυτό το κέντρο ήταν κάρφος στον οφθαλμό του Ερντογάν και ζήτησε από τους Έλληνες πρωθυπουργούς να το κλείσουν.
Οι προηγούμενοι αντιστάθηκαν.
Τώρα μαθαίνουμε ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή να κλείσει το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο.
Ήδη έχουμε στην πλάτη μας ως Ελλάδα την προδοσία του Οτζαλάν, η οποία κατατρύχει τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και αυτό θα γίνεται μέχρι το φυσικό του τέλος.
Ελπίζουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το ξανασκεφθεί, γιατί να είναι σίγουρος ότι αν τελικά κλείσει το Λαύριο, θα εξασφαλίσει μια περίοπτη θέση στον κατάλογο των ανθρώπων που έβλαψαν και ντρόπιασαν την Ελλάδα.
Δεν είναι υπόθεση των Κούρδων και των αριστερών της Τουρκίας, είναι υπόθεση της ηθικής υπόστασης και εικόνας της πατρίδας μας.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

5 σχόλια:

 1. https://www.iraqichristians.org/English/Arameans_Iraq_ISIS_ISIL_Monster_Ethnic_Cleansing_6_9_2014.htm#3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σάββα,
  Ελπίζω να αστειεύονται.

  Οι μόνοι (βάσει Διεθνούς Δικαίου) που δικαιούνται, τον όρο πρόσφυγας είναι οι Κούρδοι, διότι έχουμε σύνορα με το αιμοβόρο κράτος συμμορία.

  Κι αν δεν κάνω λάθος οι Κούρδοι, όλα τα χρόνια, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ποτέ δεν απασχόλησαν τα αστυνομικά δελτία, ποτέ δεν ενόχλησαν τους περίοικους στο Λαύριο. Τουναντίον οι κάτοικοι της περιοχής, τους έχουν σε υπόληψη.

  Η ελληνική κοινωνία και τους σέβεται και τους συμπαρίσταται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. This is what Mitsotakis is planning;

  Pronews
  Διαγωνισμός για την προμήθεια 250.000 εντύπων αιτήσεων ασύλου!

  Σε «συναγερμό» έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για το επερχόμενο νέο μεγάλο κύμα αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν τη χώρα τους επόμενους μήνες.

  Βέβαια ο «συναγερμός» αφορά την υποδοχή τους και μόνο, αφού η χώρα έχει παραδοθεί κυριολεκτικά στους σχεδιασμούς κέντρων αποφάσεων, τα οποία βρίσκονται εκτός χωράς.

  Έτσι στο πλαίσιο της… επαγρύπνησης των αρχών η κυβέρνηση καταφεύγει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 250.000 εντύπων αιτήσεων ασύλου.

  Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα αιτήσεων, που έχει προμηθευτεί η υπηρεσία Ασύλου τα τελευταία χρόνια.

  Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τρίτη η υπηρεσία Ασύλου προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια 249.750 εντύπων για εκτύπωση αιτούντων διεθνή προστασία. Το έργο προϋπολογισμού 49.55,40ευρώ χρηματοδοτείται από το «ENSURING AND ENHANCING ACCES TO A FAIR EFFICIENT ASYLUM PROCESS IN GREECE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αναρωτιέστε αν η σημερινή κυβέρνηση ενδώσει στον Τούρκο !!!!!!!
  Αντιστάθηκε ο σύριζα και δεν θα αντισταθεί η ΝΔ !!!!!
  Οι Κουρδοι θέλουν αληθινούς φίλους κάτι που νομίζω θα το βρουν κοντά στον Έλληνα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαβάζω την παράγραφο "Φιλοξενεί Κούρδισσες που βιάστηκαν,.... απλώς γιατί είναι Κούρδοι" και ειλικρινά διερωτώμαι σε ποιον αιώνα ζουν αυτά τα κτήνη. Η Διεθνής Κοινότης προφανώς "αγνοεί" αυτές τις φρικαλεότητες και απορώ αν έχουν καταγγελθεί δημοσίως και από ποιον. Από την άλλη σκέφτομαι την απηνή δίωξη τού Μιλόσεβιτς για εθνοκάθαρση, που ασφαλώς ουδεμία σχέση έχει με τα όσα περιγράφονται παραπάνω. Βέβαια, γι αυτές καταγγέλθηκε το επίσημο κράτος τής Σρβίας, ενώ εδώ, ακόμη κι αν ομολογήσουν οι διάφοροι επιλεκτικοί ανθρωπιστές ότι γνωρίζουν, θα πουν ότι τα έκανε το παρακράτος, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία κλπ.

  Ελπίζω κι εγώ να μην ενδώσει η νυν κυβέρνηση εκεί όπου άντεξαν οι προηγούμενες, διότι, όπως σωστά παρατηρεί ο MΥΡΟΒΟΛΟΣ (6 Σεπτεμβρίου 2019 - 5:42 μ.μ.), αυτοί είναι οι μόνοι ίσως πραγματικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα. Οι άλλοι, οι ερχόμενοι μέσω Τουρκίας, σαφώς δεν μπορεί να είναι πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφού η Τουρκία είναι το πρώτο κράτος υποδοχής.

  Γενικά, το άρθρο αυτό μού άφησε μία πικρή γεύση, διότι αποδεικνύει άλλη μία φορά τον φαρισαϊσμό τής Διεθνούς Κοινότητος, η οποία αδιαφορεί για την τύχη ανθρώπων, από τούς οποίους δεν προσδοκά κάποιο συμφέρον, ή επειδή έχει συμφέρον να μην έλθει σε αντιπαράθεση με το βάρβαρο αυτό κράτος, που λέγεται Τουρκία.

  Σάββα, ευχαριστώ για την ενημέρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.