3/9/19

Απάντηση της Ελλάδας στη τουρκική Navtex - Δεσμεύεται ο ίδιος χώρος


Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα σε αρκετά έντονο ύφος

Συνεχίζει η Τουρκία να εκδίδει παράνομες Navtex με τις οποίες δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και στην περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο για πραγματοποίηση ασκήσεων με αληθινά πυρά.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα σε αρκετά έντονο ύφος. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία έρχεται με νέα Navtex η οποία δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο την ίδια ημέρα (Τετάρτη (3/9) και την ίδια ώρα, έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Αύριο έως τις 15:00 το μεσημέρι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν τα πλοία των δυο χωρών στην ίδια περιοχή. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα οι γείτονες μας προχώρησαν σε νέο μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο. Αμέσως μετά την πτήση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ξεκίνησαν οι παραβιάσεις του εθνικού FIR 25 φορές ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή καθώς στον αέρα αμέσως βρέθηκαν τα ελληνικά μαχητικά.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr


4 σχόλια:

  1. Μόνο ἔτσι καταλαβαίνουν οἱ τοῦρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι μπράβο, ανεβάστε το ηθικό των Ελλήνων γιατί με αυτά που κάνουν οι Τούρκοι σε λίγα χρόνια θα πέσει πολύ κλάμα! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τουρκική NAVTEX

    TURNHOS N/W : 0943/19
    MEDITERRANEAN SEA
    NAVAL TRAINING, ON 04 SEP 19 FROM 1000Z TO 1500Z IN AREA BOUNDED BY;
    33 47.18 N - 028 47.17 E
    33 55.02 N - 028 54.63 E
    33 48.78 N - 029 04.05 E
    33 40.94 N - 028 56.59 E
    CAUTION ADVISED.

    H Ελληνική NAVTEX

    IRAKLEIO RADIO NAVWARN 468/19
    SOUTH EAST KRITIKO SEA.
    IERAPETRA SEA.
    FIRING EXERCISE.
    FROM 041000 UTC TO 041500 UTC SEP 19
    IN AREA BOUNDED BY:
    33-47,18N 028-47,17E
    33-55,02N 028-54,63E
    33-48,78N 029-04,05E
    33-40,94N 028-56,59E
    CAUTION ADVISED.
    CANCEL THIS MSG 041600 UTC SEP 19


    FIRING EXERCISE και όχι γενικά NAVAL TRAINING...το είπαμε ξεκάθαρα...και σε FIRING exercise δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια κανενός που θα εισέλθει την ώρα που εκτελούνται βολές/πέφτουν κανονιές. Συμβαίνουν ατυχήματα...όπως δεν εγγυηθήκαμε στο πλοίο υποκλοπών "Τσανταρλί" στο πεδίο βολής Άνδρου πριν 4 χρόνια. Μπήκε με νεοθωμανικό υφάκι για να ισχυριστεί ότι το πεδίο είναι παράνομο, μετά βγήκε, αλλά τελικά ξαναμπήκε και η φρεγάτα Κανάρης του είπε να βγεί. Δεν βγαίνω είναι παράνομο το πεδίο σας, ρε βγες δεν βγαίνω, ε και δέχθηκε βολή σε απόσταση 274 μέτρων "Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ασφάλεια σου.Διεξάγεται άσκηση". Το "Τσανταρλί" πήρε ένα γκιαούρ "...ί" ("σουβλάκι" εννοούσα που πήγε το μυαλό κάποιων? Ένα λάθος στον τονισμό έκανα γι' αυτό το έγραψα ολόκληρο μετά)...και ήρεμα και ωραία μετά σταμάτησε να μιλάει ο Ισλαμοφασιστομογγόλος και ΈΦΥΓΕ.

    https://www.protothema.gr/politics/article/483360/sovari-proklisi-apo-tourkous-sto-pedio-volis-androu/

    Γιατί δεν έβαλες Πασά μου μετά, κάνα εμβατήριο των γενίτσαρων στον ασύρματο ε? Χάλασε το CD? Ούτε για DJ δεν κάνεις θέλεις και ναυτικός στο Αιγαίο. Στην Κύπρο με το Μπάρμπαρος τα έκανες αυτά που δεν είχες κανόνια απέναντι. Στο πεδίο βολής Άνδρου? Για έλα και βάλε να παίξει εμβατήριο γενίτσαρων την ώρα που θα πέφτουν γκιαούρικες κανονιές...θα το ακούσει κάνας κυβερνήτης Ελληνικής φρεγάτας και θα τον πιάσει Πάρκινσον...αντί για 200 μέτρα απόσταση θα ξεφύγουν τα χέρια στον υπολογιστή βολής και θα βρει η κανονιά απευθείας με ακρίβεια εκατοστού το μεμέτικο πλοίο και χωρίς προειδοποίηση. Όπως ο λοχαγός καταδρομών το 1997 στο Φαρμακονήσι, ένα χρόνο μετά τα Ίμια...

    https://www.youtube.com/watch?v=N_rO71hJDuc

    https://kourdistoportocali.com/news-desk/o-ellinas-lochagos-pou-gazose-7-500-sferes-tourkiko-ypovrychio-sto-farmakonisi/

    Αν θέλουν μετά τη Λιβύη με τις συλλήψεις και τις δημοσιεύσεις στοιχείων Τούρκων πρακτόρων και στρατιωτικών, τη Γάζα(με το βομβαρδισμό του πρακτορείου Αnadolu από Ισραήλ) και τη Συρία (βομβαρδισμό των τουρκικων φυλακίων από τους Σύριους), να φάνε και τέταρτο χαστούκι, κανένα πρόβλημα. Αυτό δεν θα ναι χαστούκι αλλά σπέσιαλ "μπουκέτο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο δεν λεμε οχι..
      Αλλα εχουν βομβες κι αυτοι ..τους εποικους..Μας αλλαζουν τα φωτα.Η Ναβτεξ ειναι καλη ..αλλα αν δεν κροταλησει πολυβολο ..εκει...δεν θαχουμε ουτε καραβια..ουτε τιποτε..Ολα τα αλλα μετρα ειναι για ..μπιμπελο...χασομερι και καφε με μπον μπον και κομφετι στις αποκριες..και για να ...αγιασουμε εντελως. Οπως βλεπεις αυτο το Ισραηλ τοχει εμπεδωσει..και δεν φοβαται τον ..κηδεμονα και την Νταντα...και τις φαντασιωσεις...Προκειται για ζωη και θανατο.Διαλλεξε την ζωη...Δεν περιμενει καποιον Γερμανο να του πει πως ..μασανε τα ρεβυθια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.