8/2/11

Χρονιά με «αίμα και δάκρυα» έταξε στη Ρωσία ο Τσετσένος ισλαμιστής Ουμάροφ

Ετος «αίματος και δακρύων» υποσχέθηκε για τη Ρωσία μέσω Διαδικτύου ο ηγέτης του λεγόμενου «εμιράτου του Καυκάσου» και πλέον καταζητούμενος ισλαμιστής οπλαρχηγός Ντόκου Ουμάροφ (στη φωτογραφία), ο οποίος ανέλαβε εμμέσως την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας «Νταμαντιέντοβο», που στοίχισε τη ζωή 36 πολιτών και τον τραυματισμό περισσότερων από 180.

Οπως αναφέρεται στο βίντεο, που επικαλείται η δικτυακή πύλη kavkazia.net, ο Ουμάροφ επισκέφθηκε μια βάση προετοιμασίας των ανταρτών κάπου στον Καύκασο με το όνομα «Ριγιάντους Σαλιχίιν» κι έκανε λόγο για επιχείρηση στο έδαφος της Ρωσίας, για τη διεκπεραίωση της οποία εστάλη «ο αγωνιστής Σεϊφουλάχ». Ο Ουμάροφ δήλωσε ότι «ανάλογα με τις αντιδράσεις σας οι επιχειρήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα, κάθε βδομάδα, όπως μας επιτρέψει ο Αλλάχ» και διαβεβαίωσε ότι 50-60 αποφασισμένοι να πεθάνουν είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν «τον Πούτιν και τα σκυλιά του, που επιτίθενται στους Καυκάσιους και εκδηλώνουν το μίσος τους στους Αδελφούς Μουσουλμάνους».

Οπως επισημαίνει και η ιστοσελίδα ο εικονιζόμενος στο ίδιο βίντεο «Σεϊφουλάχ», μοιάζει εξαιρετικά με τον 20χρονο κάτοικο της ρωσικής Δημοκρατίας της Ινγκουσετίας Μαγκομέντ Γεβλόεφ, ο οποίος ήταν ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές. Ο Γεβλόεφ διέκοψε το Σεπτέμβριο του 2010 τις σπουδές λογιστή και εγκατέλειψε το χωριό του Αλί Γιουρτ στην Ινγκουσετία, όπου ζούσε με τον 73χρονο πατέρα του Μουχαντζίρ, πρώην οδηγό λεωφορείου, και τη μητέρα του Ρόζα, δασκάλα. Εκτοτε δεν βρέθηκαν ίχνη του, ενώ καταζητούνται άλλοι δύο νεαροί, που εξαφανίστηκαν μαζί του, και συνελήφθησαν δύο αδέλφια του με την κατηγορία της υπόθαλψης τρομοκρατών.

9 σχόλια:

  1. Μήπως να μετράει μέρες;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο στην Ρωσία; Εδώ δέστε: "Τελετή" Μουσουλμάνων στη Βιέννη (2010), στα τείχη της οποίας έσπασαν δύο φορές τα μούτρα τους οι Οθωμανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αλυχτα οσο θελει απο την στιγμη που δεν μπορει να`δαγκωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ειδα ,συγκλονιστικο θα ελεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα φανω κακος αν ρωτησω που βρισκει τα χρηματα ο μουσιας για τον "ενοπλο αγωνα" του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρκετοί Τσετσένοι έχουν βρει καταφύγιο στις αγγλίδες από όπου καθοδηγούν τις ομάδες τους.
    Οι αγγλοαμερικάνοι ανέκαθεν υποστήριζαν τέτοιες καταστάσεις για να κάνουν την δουλειά τους.
    Μετά, τους πετάνε σαν στιμένες λεμονόκουπες και αυτοί στρέφονται εναντίον τους.
    Μην εκπλαγούμε εάν κάποια στιγμή οργανώσουν χτυπήματα μέσα στην ίδια την Αγγλία...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι προφανές πως αυτοί οι τύποι από κάπου τρώνε και ενισχύονται και μάλιστα για συγκεκριμένο σκοπό.

    Ακριβώς όπως με τους ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Να δω όταν το φίδι μεγαλώσει υπερβολικά τι θα κάνει αυτός που το έχει μέσα στο σπίτι του.

    Αλλά σας ρωτώ και κάτι άλλο. Πως μπορεί ένα κράτος να αμυνθεί απέναντι σε αυτά τα αχαρακτίριστα όντα των οποίων η σύγχρονη κοσμοθεωρία θεωρεί ηρωϊκή πράξη την εν ψυχρώ εκτέλεση αθώων και άοπλων πολιτών.

    Αν και παίζει και το ενδεχόμενο της σκόπιμης αδειοδότησης τους από τα καθεστώτα παγκοσμίως ώστε να στηρίζουν πιο απολυταρχικά μέτρα, θεωρώ πως οδηγεί ταχύτατα σε σύγκρουση πολιτισμών που θα την πληρώσουν πάλι αθώοι.

    Με το άκουσμα της είδησης (νεκροί στο αεροδρόμιο) ακόμα και ένας αμερικάνος συνταξιούχος πράκτορας θα είχε φιλική στάση απέναντι στους Ρώσους.

    Θεωρώ πως το παζλ ολοκληρώνεται και η τελική εικόνα δεν θα μας αρέσει....


    περίεργος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙλάμε για τρέλα σε όλο της το μεγαλείο, να ψοφήσει το παλιόσκυλο!
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να δούμε, ποιός θα κλάψει τελευταίος...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.