27/3/11

Συγκρότηση κόμματος εθνικής σωτηρίας


Γεώργιος Ε. Δουδούμης*

Στο «Τι θα γίνει;» χρειάζεται απάντηση. Τώρα! Στο «Πού πάμε;» χρειάζεται επίσης απάντηση και πρέπει να είναι συγκεκριμένη και πειστική. Τα λεγόμενα δύο «κόμματα εξουσίας» έχουν το στίγμα της διαφθοράς και είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα στην υπερχρέωση και στη χρεωκοπία. Θα είναι τραγωδία αν τα εμπιστευθούν και πάλι οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές. Τα ακραία αριστερά κόμματα έχουν πείσει πολλαπλώς για την ακαταλληλότητά τους, τα δε άλλα μικρά κόμματα δεν αποτελούν εναλλακτική λύση στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αν οι επόμενες εκλογές διεξαχθούν με βασικά πολιτικά υλικά τα υπάρχοντα σήμερα πολιτικά κόμματα, το πιο πιθανόν είναι να προκύψει μια ανακατανομή των ψήφων, που θα οδηγήσει σε κάποια κυβέρνηση συνασπισμού δύο ή τριών κομμάτων, εφόσον θεωρείται βέβαιο ότι κανένα κόμμα από τα υπάρχοντα δεν είναι σε θέση να κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή. Όμως μια τέτοια προοπτική δεν είναι αυτή, που με αγωνία αναζητούν όσοι ανησυχούν για το μέλλον της χώρας μας. Η στελέχωση της σημερινής Βουλής των Ελλήνων κρίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ακατάλληλη για να συνεχίσει να φέρει τις ευθύνες της μελλοντικής πορείας της Ελλάδος.  Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν απορρίψει οριστικά μια τέτοια προοπτική, θεωρούν τους σημερινούς πολιτικούς όχι μόνο ακατάλληλους, αλλά και επικίνδυνους για να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και επιθυμούν μια υγιή αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.
          Χρειάζεται ένας νέος μαζικός ξεσηκωμός, ικανός να φέρει στην εξουσία ένα νέο, πειθαρχημένο, πολιτικό κόμμα, το οποίο εκτός από φρεσκάδα και δυναμισμό θα έχει μια αυξημένη εγγύηση εντιμότητας συνδυασμένης με ισχυρές ενδείξεις ικανότητας να φέρει σε πέρας την αναγκαία ανασυγκρότηση της κοινωνίας μας, συσπειρώνοντας τις διάσπαρτες υγιείς δυνάμεις, οι οποίες δεν αξιοποιούνται σήμερα από το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα, που ταλαιπωρεί τη χώρα μας.
          Αυτή τη στιγμή το πιο έτοιμο υποψήφιο πολιτικό υλικό για να αναλάβει τη συγκεκριμένη επιχείρηση διάσωσης της χώρας εντός του πλαισίου μιας υγιούς δημοκρατίας, που θα σέβεται ό, τι υγιές δημοκρατικό έχει κτιστεί μεταπολιτευτικά, μπορεί να αναζητηθεί στο χώρο των αποστρατευμένων ενόπλων δυνάμεων. Οι απόστρατοι των τριών όπλων έχουν όχι μόνο τη δυνατότητα, αλλά πλέον και καθήκον, να οργανωθούν σε πανελλαδικό επίπεδο και να συγκροτήσουν ένα πολιτικό κίνημα σωτηρίας της χώρας. Αριθμητικά μπορούν να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια με εκλογικούς συνδυασμούς, στους οποίους θα μετέχουν πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων γνωστά για την εντιμότητά τους, αλλά και για τα λοιπά προσόντα τους, που θα αποτελούν εγγύηση καταλληλότητας να εκπροσωπήσουν τον ελληνικό λαό στη Βουλή των Ελλήνων. Το νέο κόμμα θα έχει δεσμευτεί, ότι σε περίπτωση που θα εξασφαλίσει πλειοψηφία στη βουλή, θα αναθέσει την πρωθυπουργία σε αναγνωρισμένη πανελλαδικώς προσωπικότητα, η οποία θα τυγχάνει αποδοχής από το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας και η οποία μάλιστα μπορεί να είναι γνωστή πριν τις εκλογές. Επίσης, θα πρέπει να έχει αντίστοιχα δεσμευτεί, ότι αρμόδιες επί τούτου επιτροπές θα επιλέξουν αντίστοιχα για τη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων σε επίπεδο υπουργών, υφυπουργών, γεν. γραμματέων, ηγεσιών κρατικών οργανισμών, αναγνωρισμένου ήθους και εντιμότητας τεχνοκράτες, οι οποίοι θα έχουν γνώσεις του αντικειμένου του συγκεκριμένου τομέα που θα κληθούν να ηγηθούν. Θα έχει δεσμευτεί, ότι θα περιορίσει τον αριθμό των βουλευτικών εδρών σε όχι περισσότερες από 240 και θα προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνει η Ελλάς μια ευνομούμενη δημοκρατία εφάμιλλη αυτών της δυτικής Ευρώπης.
Το νέο κόμμα θα έχει σκοπό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από την κρίση και όχι να κυβερνήσει. Το νέο κόμμα θα έχει αρμοδιότητα να επιλέξει ικανούς να κυβερνήσουν και οι βουλευτές δεν θα έχουν άλλο θεσμικό ρόλο πλην του βουλευτικού.
Η οικονομική κρίση που πλήττει σήμερα την Ελλάδα απαιτεί χρηστή κυβέρνηση, ώστε η βελτίωση της κατάστασης να έλθει το ταχύτερο δυνατόν. Υπάρχει πολλών ετών δουλειά που πρέπει να γίνει με ευσυνειδησία, επιμονή και υπομονή. Οι υφιστάμενες Ενώσεις, Σύνδεσμοι, Σύλλογοι αποστράτων έχουν χρέος να αναλάβουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και συντονισμού δράσης υπό την καθοδήγηση δοκιμασμένων μέχρι πρόσφατα μάχιμων ηγεσιών, ώστε να αποκτήσει η χώρα νέα προοπτική και να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές που έρχονται. Δεν αρκούν σήμερα οι διαπιστώσεις και οι ανταλλαγές emails, που διαβιβάζουν αποδεικτικά στοιχεία για τη σαπίλα του σημερινού μας πολιτικού συστήματος, που παράγει κλέφτες και οικονομικά ελλείμματα. Αντί να διαμαρτύρεστε για το σκοτάδι, εσείς που μπορείτε, ανάψτε ένα κερί και οργανωθείτε!

Οικονομολόγος – Συγγραφέας
gdoudoumis@yahoo.com

14 σχόλια:

  1. Εδώ καί τώρα ....ναί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αποστρατοι ,αυτοι που φιλουσαν κατουρημενες πολιτικες ποδιες για να παρουν ενα βαθμο!Αυτοι που δεν τολμησαν να ψελλισουν ουτε μια λεξη για τα ιμια και τα επακολουθα ιμια,αυτοι που δεν ψελλισαν κατι για τις βρωμικες συναλλαγες με τα εξοπλιστικα προγραμματα.Ανδρες χρειαζομαστε και θα τους βρειτε στους ελευθερους ανθρωπους που ως ελευθεροι συλλογαντε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να αναστρέψουμε τον κατήφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα καλά με το άρθρο, εκτός από 2 πράγματα:
    1. Δεν γίνεται ευθεία αναφορά στην επαναφορά του κράτους δικαίου (τιμωρία των προδοτών).
    2. Πρέπει να εξαφανιστεί η λέξη "κόμμα". Οτιδήποτε με "αναγνωρισμένη πανελλαδικώς προσωπικότητα" de facto στερείται της απολύτου αναγκαίας μαχιμότητας.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανάληψη εξουσίας απο στρατιωτικούς για το καλό της χώρας??? Βρε τι μου θυμίζει, βρε τι μου θυμίζει....

    εισαι επικινδυνος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει Εθνική σωτηρία αν δεν καταργηθεί η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο αριθμός τους ΚΑΙ για να αρχίσουν να δουλεύουν παραγωγικά και έντιμα όσοι απομείνουν.

    Ποια κυβέρνηση μπορεί να αντέξει το πολιτικό κόστος μιάς τέτοιας απόφασης?

    Καμιά. Άρα δεν υπάρχει ελπίδα. Εκτός…..

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. elpada
    Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σημαίνει λιγότερη εκπροσώπηση και αυτό σημαίνει λιγότερη δημοκρατία. Από την άλλη αν θέλω να μειώσω τα έξοδα μπορώ να μειώσω τις αποδοχές των βουλευτών και όχι τον αριθμό τους.
    Οι «ευνομούμενες δημοκρατίες της δυτικής Ευρώπης» είναι καταχρεωμένες. Αυτό είναι το όνειρο σας για την Ελλάδα? Έπειτα για ποια δημοκρατία μιλάτε. Κυβερνάνε οι λαοί σε αυτές τις χώρες! Αυτό που ονειρεύεστε δεν είναι εθνική σωτηρία αλλά εθνική ανοησία.
    Με την τελευταία φράση όμως θα συμφωνήσω. Καλή είναι η ανάλυση αλλά κάποτε θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην σύνθεση να οργανωθούμε και να προτείνουμε λύσεις. Ξένοι αλλά και ντόπιοι παράγοντες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι το τέλος τα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης στην χώρα μας.
    Μην περιμένετε σωτήρες και θαύματα. Οι ήσυχες μέρες στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση είναι πλέον παρελθόν. Δυστυχώς οι περισσότεροι νομίζουν ακόμη πως πρόκειται για αστείο και αυτό θα το πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η λίστα του Τζίμη

    -Αλευρομάγειρος (στρατιωτικός)
    -Βαγενά (ηθοποιός)
    -Βαρώτσος (καθηγητής)
    -Βερνίκος (εφοπλιστής)
    -Βούλγαρης (σκηνοθέτης)
    -Γαληνού (συγγραφέας-δημοσιογράφος)
    -Γιαλλουρίδης (καθηγητής)
    -Γιανναράς (καθηγητής)
    -Γκατζούλη (ΗΠΑ- πρόεδρος Παμμακεδονικής)
    -Γκίνης (τουρισμός)
    -Γκόνης (θέατρο)
    -Γλύκατζη-Αρβελέρ (Γαλλία-Ακαδημαϊκός)
    -Γουλανδρή (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας)
    -Γραμματικόπουλος (Γιουρτσίχιν) (Ρωσία-κοσμοναύτης)
    -Γρίβας (ψυχίατρος)
    -Εμφιετζόγλου (κατασκευαστής)
    -Ευρυβιάδης (καθηγητής)
    -Εφραίμογλου (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού)
    -Ζουράρις (καθηγητής)
    -Ήφαιστος (καθηγητής)
    -Θεοδωρακίδης (στρατιωτικός-ΝΑΤΟ)
    -Καλαμίτσης (θεατρικός συγγραφέας)
    -Καλεντερίδης (στρατιωτικός-συγγραφέας-εκδότης)
    -Καραμπελιάς (εκδότης)
    -Καργάκος (καθηγητής)
    -Κρανιδιώτης (νομικός)
    -Κωνσταντακόπουλος (δημοσιογράφος)
    -Λαζαρίδης (δημοσιογράφος)
    -Λάλας (ΗΠΑ-ομογένεια)
    -Λαμπράκη-Πλάκα (Εθνική Πινακοθήκη)
    -Λαπαβίτσας (Λονδίνο-καθηγητής)
    -Λυγερός (δημοσιογράφος)
    -Λυμπέρης (στρατιωτικός)
    -Μαζαράκης (δημοσιογράφος)
    -Μάζης (καθηγητής)
    -Μάργαρης (καθηγητής-περιβάλλον)
    -Μαρκεζίνης (καθηγητής)
    -Μελισσανίδης (επιχειρηματίας)
    -π. Μεταλληνός (θεολόγος)
    -Μπαμπινιώτης (καθηγητής)
    -Μπονίκος (καθηγητής)
    -Νανόπουλος (καθηγητής)
    -Ναξάκης (στρατιωτικός)
    -Νικοπούλου (δασκάλα)
    -Πανούσης (μουσικός-σατυρικός)
    -Παντερμαλής (αρχαιολόγος)
    -Παπά (ηθοποιός)
    -Παπαθανασίου (συνθέτης)
    -Πισαρίδης (οικονομολόγος)
    -Πουλιανός (παλαιοντολόγος)
    -Ράφτης (ίδρυμα "Δώρα Στράτου")
    -Σαββίδης (δημοσιογράφος)
    -Σαρρής (καθηγητής)
    -Σιμόπουλος (Αστεροσκοπείο Αθήνας)
    -Σπανουδάκης (μουσικοσυνθέτης)
    -Σπύρου (ΗΠΑ-ομογένεια)
    -Τριανταφυλλίδης (σατυρικός)
    -Tσουκαλάς (κοινοτάρχης/Ανάβρα Μαγνησίας)
    -Φίλιας (καθηγητής)
    -Χαραλαμπίδης (συγγραφέας)
    -Χαριτόπουλος (συγγραφέας)
    -Χατζάρας (εκδότης αυτο/μοτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με δυο προηγούμενα σχόλια 10.41, 12.44

    Ο συγγραφέας χρειάζεται ψυχίατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η λίστα του Τζίμη
    27 Μαρτίου 2011 3:24 μ.μ.

    Τζατζικι εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γρίβας (ψυχίατρος)
    η λίστα του Τζίμη
    27 Μαρτίου 2011 3:24 μ.μ

    Μονον αυτος χρειαζεται για να εξετασει επισταμενα ολους τους υπολοιπους που αναφερει ο Τζιμης.Εχει να πεσει πολυ γελιο απο το πορισμα του ψυχιατρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΙΕΣ ... ΑΙΣΧΟΣ .. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1909 ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΠΤΕΟ ... ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΣΑΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βγαλε από τη λίστα του τζίμη τα λαμόγια........
    δυστυχώς ποτέ δεν θα πάψουμε να είμαστε πλανημένοι, όσο αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη είναι πουλημένοι.........
    ωραία λίστα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι μια απόφαση θα δούμε σε βάθος χρόνου εάν αντέξει και τι έχουν να πουν.
    Αλλά σκεφτείτε εάν όλοι οι στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους όταν έρθει η ώρα ψηφίσουν το Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας τότε τα δεδομένα στο πολίτικο σύστημα θα αλλάξουν τελείως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.