2/3/11

Ερντογάν: "Με κορόιδεψε ο Γιώργος"

"We adopted not the science but the immoralities of the West"


Για μη τήρηση του λόγου του Γιώργου Παπανδρέου, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο. Στη δυτική Θράκη, οι μουσουλμάνοι δεν έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν μόνοι τους το μουφτή τους
Κατηγορίες προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν τήρησε την προεκλογική υπόσχεσή του, σχετικά με το δικαίωμα των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης να εκλέγουν τον μουφτή τους, απηύθυνε ο  πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Ντίσελντορφ.
Σημείωσε μάλιστα ότι εκείνος μάλιστα δέχθηκε να δοθεί η τουρκική υπηκοότητα σε μέλη της Ιεράς Συνόδου, ώστε να μπορεί στο μέλλον να εκλεγεί νέος Πατριάρχης.
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Ερντογάν, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σημείωναν ότι «θέματα Ελλήνων πολιτών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης» και δεν πρόκειται να εμπλακεί σε συζήτηση για τα θέματα αυτά με τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Star, ο κ. Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον του τουρκογερμανικού οικονομικού συνεδρίου στο Ντίσελντορφ, αναφέρθηκε στις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία λέγοντας:
«Στην Τουρκία υπάρχει Πατριαρχείο, του οποίου τα μέλη εκλέγονται από την Ιερά Σύνοδο. Τα μέλη της Συνόδου πρέπει να είναι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στην τελευταία εκλογή, η Ιερά Σύνοδος δεν αποτελούνταν από Τούρκους υπηκόους. Με αυτά τα δεδομένα έγινε και η εκλογή του Πατριάρχη. Η εκλογή αυτή δεν ήταν νόμιμη. Αυτό το ανέφερα στον τότε Πρωθυπουργό Καραμανλή».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «κατά την περίοδο Παπανδρέου, επανέφερα το θέμα. Στο μεταξύ εξήγησα την κατάσταση και στον αξιότιμο Βαρθολομαίο. Είπα να ζητήσουν να γίνουν υπήκοοί μας, ώστε να είναι όλα σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης. Έκαναν τις αιτήσεις τους, τους δώσαμε την τουρκική υπηκοότητα και έτσι επιτεύχθηκε η νομιμότητα».
Ελληνικές πηγές διευκρίνιζαν πάντως ότι στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν αναφέρεται η ανάγκη τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να έχουν τουρκική υπηκοότητα. Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Στη συνέχεια όμως, ο κ. Ερντογάν επανήλθε στη γνωστή γραμμή της αμοιβαιότητας, συνδέοντας το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους μουφτήδες στη δυτική Θράκη.
«Αυτό γιατί το λέω; Δεν είχαμε την ίδια ανταπόκριση στη δυτική Θράκη. Στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται τους εκλεγμένους μουφτήδες στη δυτική Θράκη, επιθυμεί να τους διορίζει η ίδια. Πώς μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο; Οι θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων μπορούν να διορίζονται από την κυβέρνηση της χώρας ως δημόσιοι υπάλληλοι; Θα πρέπει οι μουσουλμάνοι να εκλέγουν τον μουφτή τους οι ίδιοι».
Και κατέληξε: «Μου έδωσαν το λόγο τους αλλά δεν τον τήρησαν. Παρακολουθούμε το θέμα».

19 σχόλια:

  1. Αμα βαζουν πλατη οι εβραιοι...
    αλλαζει το πραγμα...
    Εχουν αυτοι ποδι τωρα εδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Έρντογαν ψεύδεται ασυστόλως και δεν αξίζει να σχολιάσω τα όσα λέει.

    Δίπλα, δεξιά, βλέπω την "δημοκρατία" και λέει ότι ο Δρούτσας είναι απατεώνας, επειδή το παίζει καθηγητής, χωρίς διδακτορικό! Χαίρομαι αφάνταστα, αν είναι έτσι, διότι θα πει ότι έχει και κάτι ελληνικό μέσα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι Ευρωπαίοι των οποίων οι χώρες φιλοξενούν τουρκικές μειονότητες γνωρίζουν πολύ καλά τί ζητάει ο Ερντογαν. Και για αυτό δεν πρόκειται ποτέ να τον υποστηρίξουν.
    Τώρα το εάν θεωρεί μεγάλη "παραχώρηση" πως επέτρεψε και την πολιτογράφηση ιερέων προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο, συμβολική αξία έχει και μόνο- στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει απομείνει και σοβαρή ελληνική κοινότητα με αποτέλεσμα ακόμα και το Πατριαρχείο να μην έχει ποίμνιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επανήλθε στη γνωστή γραμμή της αμοιβαιότητας,//Την αρχη της αμοιβαιοτητας πρεπει να ακολουθησουμε και να απελασουμε την μειονοτητα που υποστηριζει οτι ειναι Τουρκοι στο μεγεθος της μειονοτητας των Κων/πολιτων ητοι 2.000 ατομα .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι Οικουμενικό και το ποίμνιό του βρίσκεται παντού σε όλο τον Κόσμο.
    Οι δε διαφορές του με το τουρκικό κράτος δεν συνιστούν ελληνοτουρκικές διαφορές.

    Ο Ερντογάν δεν αναγνωρίζει τον Οικουμενικό του χαρακτήρα και πονηρά το υποβιβάζει σε ελληνικό Πατριαρχείο, ακριβώς για να μπορεί να ζητά "δικαιώματα" των μουσουλμάνων στην Δ.Θράκη.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2 Μαρτίου 2011 6:40 μ.μ.

    Μάλλον ανάποδα πρέπει να το δείς.
    Να απελάσουμε όλους τους Τούρκους και τουρκόσπορους και να αφήσουμε μόνο 2000 ώστε ο αριθμός να είναι ίσος και εδώ και εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρώτησε κανείς τον Ερντογάν σε ποιό μέρος τής Τουρκίας εκλέγονται από τον ΛΑό οι Μουφτήδες ?
    Οι δικοί μας πάντως 'δημοσιογράφοι' κουβέντα επ' αυτού, όταν έρχονται εδώ Υπουργοί ΤΟυρκίας και μάς το παίζουν θιγμένοι.
    Οι εκλογές δεν ήταν δα και το φόρτε τών Τούρκων.
    Γ. Κακαρελίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε για Συνθήκη της Λωζάννης!!! Βρε ουστ από δω!!! ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.......

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ακολουθήσουν πολλά τέτοια τώρα από τον Μόγγολο

    1)Γιατί ετοιμάζετε για την σύντομα ερχόμενη εκλογική περίοδο

    2)Γιατί το μέλλον του Γιωργάκη δεν είναι καθόλου βέβαιο υπαρχή μια μεγάλη πιθανότητα εκλογών στην χωρά μας κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει και θα συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ.

    3)Δεν θα γίνει συνεκμετάλλευση του αιγαίου όχι γιατί ο Γιωργάκης σκέφτηκε τα συμφέροντα της χωράς αλά για τι δεν το επιθυμούν Ρωσία, Ισραήλ και ΗΠΑ!

    4)Αφού θα πάμε για αναδιαπραγμάτευση του χρέους πρακτικά έχουμε πτωχεύσει και είναι ζήτημα χρόνου η επιστροφή στην Δραχμή (όποιος πιστεύει ότι θα παραμείνουμε στο Ευρώ και θα ανακάμψουμε οικονομικά έστω και σε 20 χρόνια είναι αδιόρθωτα ρομαντικός) και η τέλεια ευκαιρία για τα μογγόλια να αυξήσουν τους τόνους , τα θερμά επεισόδια και να επιδιώξουν μια κατάληψη κάποιον νησιών και Θράκης.

    Ο θεός να μας προφυλάξει από τους δικούς μας ανίκανους 300 στην βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2 Μαρτίου 2011 7:17 μ.μ Αυτο εννοω να μεινουν μονο 2000 τουρκοι εδω ,οσοι ειναι οι Ελληνες εκει.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1)Δέν ήξερα ότι στην Ελλάδα θα έχουμε και Οικουμενικό Μουφτή Τούρκο πράκτορα που θα ελέγχει όλους τους Ισλαμιστές του κόσμου κατά τις πανισλαμικές ιδέες του γείτονα.
    2) Ούτε και κατάλαβα ποτέ ότι υπάρχει Συνοδικό Σύστημα στο Ισλάμ αφού αυτό απωλέσθηκε και απο μερίδα του Χριστιανισμού.
    2) Αφού υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία γιατί δεν ανοίγει η Θεολογική της Χάλκης, γιατί όπου λειτουργεί ο Πατριάρχης γίνεται πανικός, γιατί οι Χριστιανοί οι περισσότεροι ακόμη λειτουργούν κάτω από τη γή και κυρίως γιατί ο Ναός της του Θεού Σοφίας ακόμη είναι μουσείο και όχι αυτό που είναι και ο κυρίως ρόλος του: Τόπος Λατρείας. Σκέψου πανικό: Λειτουργία εκεί. Αυτό είναι θρησκευτική ελευθερία. Όμως φοβούνται αν αφήσουν ελεύθερους τους Ορθόδοξους θα καταρεύσουν "εν ριπή οφθαλμού." Είναι τόσο τρελοί αυτοί οι Ορθόδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΑΡΑΒΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΓΙΑ ΙΜΑΜΗ?ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΕΙ,ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά του τα ψέλνει του "καρντάση Γιώργκου" αφού ο Γκιόργκος δεν ανοίγει τη γλώσσα του να του απαντήσει...όπως του πρέπει.
    Π.χ "κοίτα ποιός μιλάει για κοροιδία και μη τήρηση συμφωνιών κ. Ερντογάν;"
    Πάντως ο αέρας μυρίζει ότι όσο στενεύει ο κύκλος για τα δικαιώματα της ελληνικής ΑΟΖ, τόσο θα δημιουργεί η Τουρκία πιεστικά ζητήματα στη Θράκη.
    Το θέμα είναι να της πεί η Ελλάδα ότι ζητάει παράλογα πράγματα, ενώ η ίδια δεν είναι διόλου εντάξει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το καθεστώς των Μουφτήδων στην Ελλάδα, είναι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής και νομοθεσίας του ελληνικού κράτους (από καταβολής του) προς τους εν Ελλάδι Μουσουλμάνους.
    Αυτά έχουν καθοριστεί από ιδρύσεως του νεώτερου ελληνικού κράτους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ειναι καλα ο παπαρας ερντογκαν που μας κανει και γελαμε τετοιες δυσκολες εποχες,το ανησυχητικο ειναι οτι απο τις παπαριες το εχει γυρισει στην μακακια και την εχει κανει επιστημη.Αναμενω με αγωνια το επομενο βιβλιου του μουστακια υποτακτικου του,οσο για το τιτλο τον γνωριζω απο τωρα : Η μακακια ως μεσον της συγχρονης εξαπλωσης του παντουρκισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΕΛΙΝΑ ΓΑΛΗΝΟΥ
    ΄΄Το καθεστώς των Μουφτήδων στην Ελλάδα΄΄ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι δύο νόμιμοι μουφτήδες στην Θράκη με έδρα την Κομοτηνή και την Ξάνθη, είναι Πομάκοι και όχι τουρκογενείς όπως θέλει η Τουρκία η οποία πραξικοπηματικά έχει χρήσει δύο δικά της λαμόγια ως μουφτήδες.
    Οι οποίοι έπρεπε να είχαν πάει φυλακή για αντιποίηση αρχής.
    Είναι σαν να ντυθεί με ράσο ο ...γιωργάκης και να μας το παίξει ΚΑΙ Αρχιεπίσκοπος!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΑΚΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ?ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.