7/3/16

Γιατί 340 Ελληνικές επιχειρήσεις την ημέρα, πάνε στη Βουλγαρία

Ο βασικός λόγος που φεύγουν οι Έλληνες για τη Βουλγαρία, δεν είναι μόνο το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, αλλά οι απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης και το σταθερό φορολογικό σύστημα.
«...Υπάρχει ένα φάσμα πλεονεκτημάτων για να δραστηριοποιηθεί μια ελληνική επιχείρηση σε χώρες όπως η Κύπρος ή η Βουλγαρία.
Χαμηλός φορολογικός συντελεστής 10% έως 12,5% για τον βασικό φόρο και λίγο υψηλότερος για τη φορολόγηση μερισμάτων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, ευκολότερη δανειοδότηση από τις τράπεζες, χαμηλό κόστος παραγωγής και απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανική παραγωγή», λέει ο Χρίστος Σερέτης λογιστής, φοροτεχνικός, με έδρα την Αθήνα.

Σε τρεις ώρες έχεις εταιρία

«...Εννέα το πρωί είσαι εκεί, στις δώδεκα το μεσημέρι υπάρχει η εταιρία σου, σε 7 εργάσιμες βγαίνει το ΑΦΜ σου και εγγράφεσαι στο εμπορικό μητρώο και μέσα σε 10 μέρες με δύο εβδομάδες από το πρώτο σου ταξίδι, μπορείς να τιμολογήσεις.
Στη Βουλγαρία το κράτος λειτουργεί πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει «γρηγορόσημο».
Ξέρεις ότι συγκεκριμένη ημερομηνία θα μπει στο λογαριασμό σου η επιστροφή του ΦΠΑ, δεν έρχεται να σε ελέγξει κανείς, γιατί όλα γίνονται ηλεκτρονικά.
Δεν πας στην εφορία. Ούτε καν ξέρεις πού είναι η εφορία, καθώς ο έλεγχος γίνεται κάθε φορά και σε διαφορετικό φορολογικό κατάστημα. Με λίγα λόγια σε αφήνουν στην ησυχία σου να δουλέψεις και σε διευκολύνουν όσο μπορούν...», αναφέρει ο κ. Ελευθεριάδης, επιχειρηματίας στο Πετρίτσι.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, επιβεβαιώνει την τάση αύξησης μεταφοράς έδρας ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, αλλά κυρίως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και όπως λέει: «είναι πολύ ανησυχητικό, από την άποψη ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες εκροές από το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, λόγω των capital controls».

Για τη συνέχεια EyeDoll

3 σχόλια:

  1. πόσες επιχειρήσεις έχουμε πια που φεύγουν 340 την ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε με το καλό να γίνουμε Βουλγαρία! Βλέπεις ο Καραμανλής ήθελε να ανήκομεν εις την Δύσην και όχι στα Βαλκάνια που είναι και η Βουλγαρία και είναι και δίπλα μας! Πάντως έτσι που τα λέει το άρθρο βλέπω να ανησυχούν οι παντοδύναμες οικονομίες του Βορά. Ολανδία Σουηδία τρέμετε, η Βουλγαρία έρχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάληξη του άρθρου της babydol, συγνώμη eyedol, τα λέει όλα:

    «Σύμφωνα με στοιχεία των Βουλγαρικών αρχών, σε μια ημέρα αιχμής μπορεί να ιδρυθούν ακόμη και 340 ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις στη γείτονα χώρα, κάτι που συνεπάγεται κέρδος 510.000 ημερησίως για το βουλγαρικό Δημόσιο και τους διαμεσολαβούντες στη διαδικασία.»

    • Ανήκουμε στους «διαμεσολαβούντες στη διαδικασία»; Αν ναι, ποιο το κέρδος;

    • Πότε προβλέπεται, βάσει του στρατηγικού κεντρικού σχεδιασμού, να μεταφερθεί ο όμιλος Ινφογνώμων στη Βουλγαρία;

    • Να προετοιμαστώ δηλαδή; γιατί δεν ξέρω Βουλγαρικά, και δεν πρόκειται να μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.