15/3/16

Τσίπρας-Τασία-Μουζάλας έφεραν σε δύσκολη θέση και την Κύπρο. λόγω της εγκληματικής τους πολιτικής στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Ο Τουσκ στη Λευκωσία - Πιέσεις για άνοιγμα κεφαλαίων 
Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η σημερινή επίσκεψη στην Κύπρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Ο κ. Τουσκ θα έχει στις 10.00 το πρωί στη Λευκωσία συνομιλίες με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της νέας Συνόδου ΕΕ –Τουρκίας στις 17 και 18 Μαρτίου, καθώς ολόκληρη η Ευρώπη έχει καταστεί, πλέον, όμηρος της Τουρκίας, στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. Θ’ ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, θα παρακαθίσει σε γεύμα, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση δεν αναμένει άσκηση πιέσεων από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστουδουλίδης. Η Λευκωσία, είπε, χαιρετίζει την ανάληψη της πρωτοβουλίας των κινήσεων από τον Ντόναλντ Τουσκ.

"Θεσμικά", ανέφερε, "αυτή είναι η ορθή διαδικασία, αφού ο κ. Τουσκ εκπροσωπεί τα 28 κράτη-μέλη". Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και εκφράστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η Λευκωσία θα συναινέσει, εφόσον η Άγκυρα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου.

07:52
Οι εκτιμήσεις του ΕΣ και της Κομισιόν
Κύκλοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν εκτιμούν ότι η επίσκεψη του Ντόναλντ Τουσκ στοχεύει περισσότερο στην αναζήτηση μιας φραστικής διατύπωσης, η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να περιληφθεί το πραγματικό άνοιγμα κεφαλαίων στην τελική λύση, που θα προταθεί στην Άγκυρα.

07:50
Aναζητείται κοινά αποδεκτή διατύπωση για το άνοιγμα κεφαλαίων
Στόχος της επίσκεψης Τουσκ, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, είναι η εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής διατύπωσης όσον αφορά το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, που να ικανοποιεί τόσο την Άγκυρα, όσο και τη Λευκωσία. Η Άγκυρα έχει ζητήσει να ανοίξουν πέντε κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία.

Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Αυτή ειναι μια πολυ τραγική εξέλιξη! Ελπιζω οι Ελληνοκύπριοι τους οποίους θεωρώ πιο Έλληνες από τους Ελλαδίτες να μην δοθούν αυτή την εξέλιξη! Μην αφήσουν τους εαυτούς τους ομήρους στα χέρια της Τασίας τιυ Τσιπρα και του Κοτζια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.