17/3/16

Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι «το PSI κατέστρεψε τα ταμεία» τότε χρήζεις, αν δεν είσαι κομματικό στέλεχος, ιατρικής παρακολούθησης.

«Το PSI κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία». Σοβαρά;

To PSI κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία!  Αυτή είναι η μόνιμη επωδός Τσιπροκαμμένων και λοιπών σχετικά με την επίπτωση που είχε το PSI στα ταμεία.



Αλήθεια;

Στο site του Υπουργείου Οικονομικών/χρονολογικές σειρές Κεντρική Κυβέρνηση μπορεί κάποιος να βρει εύκολα τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τα ταμεία (Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης – ΟΚΑ).

Επιχορήγηση στα ταμεία είναι η κρατική κάλυψη του gap του εκάστοτε ταμείου ανάμεσα στις εισφορές που εισπράττει και στις συντάξεις που δίνει. Στον πίνακα μπορείτε να δείτε το gap ανάμεσα σε εισφορές και συντάξεις (στοιχεία για τους ΟΚΑ στο αντίστοιχο σημείο Χρονολογικές σειρές ΟΚΑ - ποσά σε δισ €)
Για να επιχορηγεί το κράτος τα ταμεία θα πρέπει να περισσεύουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή να τα δανείζεται. Αλλιώς επιχορήγηση δεν μπορεί να υφίσταται, τα ταμεία χρεοκοπούν και συντάξεις δεν καταβάλλονται.

Την περίοδο 2013-2015 το κράτος επιχορήγησε τα ασφαλιστικά ταμεία με το συνολικό ποσό των 40,39 δισ €. Μόνο το 2013 η επιχορήγηση ήταν 15,74 δισ €
Για τη συνέχεια imperatorlex

5 σχόλια:

  1. Πρέπει νά δῆ κανείς ἀνά Ταμεῖο, τί ἀκριβῶς ἔχασε, ἀφοῦ "ἐπένδυσε" τό Δ.Σ. του σέ ὁμόλογα τοῦ Δημοσίου, καί ἡ τοποθέτησήτου αὐτή μειώθηκε ἀναγκαστικῶς μέ τό λεγόμενο Πί Σί Ἄϊ, καί τί ἔλαβε τό συγκεκριμένο Ταμεῖο ἀπό τό Δημόσιο ὡς ἐνίσχυσή του γιά τήν πληρωμή τῶν συντάξεων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα εφαγαν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Στο κάτω-κάτω σε ότι αφορά τουλάχιστον το ΙΚΑ αρκούν οι ελάχιστες γνώσεις μαθηματικών για να καταλάβει κάποιος ότι η άθροιση κρατήσεων και εισφορών που ανέρχονται στο 45% και άνω για διάστημα 35 ετών (διάστημα που αντιστοιχούσε για την πλήρη συνταξη) δεν μπορεί να μην δίνει απόδοση 100% για 10 ή 15 ετη.

    Αληθεύει λοιπόν το :
    45x35 > 100x15 ; (45=επι τοις εκατό, 35 τα έτη ασφαλισης, 100=το ποσοστο αναπλήρωσης, 15 τα έτη απολαβής των συντάξεων
    ήτοι: 1575 > 1500 ;

    Αν λοιπόν αληθεύει η ως άνω ανισότητα τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα έπρεπε να είχαν περίσσευμα (1575 - 1500 = 75) για να το αναδιανέμουν υπερ των χαμηλώτερων συντάξεων.

    Συνεπώς τα χρήματα των ασφαλισμένων τα ΕΚΛΕΨΑΝ ή τα ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ οι κατά καιρούς διορισμένες διοικήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος.

    Το PSI κατέστρεψε πλήν των άλλων, ΚΑΙ τα ασφαλιστικά Ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ποιο δικαιωμα μετετρεψαν τις καταθεσεις των ταμειων σε ευρω (υποχρεωτικα στην ΤτΕ) σε ομολογα του ελληνικου δημοσιου εν μια νυκτι (για να κουρευτουν προφανως)?????? Αμφιβαλλετε οτι ρημαξαν και με το PSI τα ταμεια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάγκες, μπείτε να διαβάσετε προσεκτικά τι παρατίθεται. Όλη η ζημιά που έπαθαν είναι ίση με την μισή ετήσια κρατική επιχορήγηση. Τα ίδια ίσχυαν και το 2009 και πιο πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.