18/4/17

Τι σημαίνει για το Κυπριακό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;(Bίντεο)

Το αποτέλεσμα στην Τουρκία είναι μια αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Νιαζί Κιζιγκιουρέκ.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MegaOne, ο καθηγητής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ερντογάν και δεν αποκλείεται  αυτό να  είναι η αρχή του τέλους, για τον Τούρκο Πρόεδρο.
Από εδώ και πέρα εναπόκειται στον ίδιο πως θα προχωρήσει, θα «αγκαλιάσει» και τους υπόλοιπους ή θα πορευθεί με το μισούς, διερωτήθηκε ο κ. Κιζιγκιουρεκ.
Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Κιζιγκιουρεκ, ανέφερε ότι σε αυτή τη μάχη υπάρχει ήττα στο κόμμα των εθνικιστών, το οποίο έχει και πιο σκληρές θέσεις στο Κυπριακό. Ο κ. Ερντογάν πλέον έχει όλες τις εξουσίες να πάρει μια σωστή απόφαση για λύση του Κυπριακού, ανέφερε ο Νιαζί Κιζιγκιουρέκ, λέγοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ανάγκη να αναθεωρήσει  την εξωτερική του πολιτική, επισημαίνοντας ότι Ερντογάν έχει όλη την ευχέρεια χωρίς πιέσεις να πάρει μια ορθολογική απόφαση στο Κυπριακό.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα στα κατεχόμενα και το «όχι» των εποίκων, ο κ. Νιαζί Κιζιγκιουρέκ, σημείωσε ότι στα κατεχόμενα οι έποικοι δεν είναι οργανική κοινότητα που ελέγχεται από την Τουρκία, ενώ όπως ανέφερε αρκετοί από τους έποικους είναι Κουρδικής καταγωγής, τονίζοντας παράλληλα ότι η  μη συμμετοχή στις κάλπες ήταν όχι στον Ερντογάν. 
TVONENews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.