5/4/17

Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Κόλλια Ελευθερία 
Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου με ψήφους 3-2
Αποφυλακίζεται μετά από πέντε χρόνια ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε με ψήφους 3-2 την αντικατάσταση της ποινής των 20 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για τις «χρυσές μίζες» με περιοριστικούς όρους.
Η αποφυλάκιση αποφασίστηκε μετά από σχετική σύσταση της εισαγγελέως για λόγους υγείας.
Όπως είπε η Εισαγγελέας, η υγεία του κατηγορουμένου κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη.
«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή ή όχι την εισήγηση της εισαγγελέως.
ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. http://www.newsit.gr/politikh/Apofylakisi-Tsoxatzopoyloy-Panigyria-sto-Ippokrateio-I-antidrasi-toy-Aki-otan-emathe-ta-nea/712458

    Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

    Με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ (κατά πλειοψηφία 4-1, μια δικαστής ήθελε 100.000 ευρώ), της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτων μέσων, της παράδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας και του διαβατηρίου, της απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ δυο φορές το μήνα (από τον Μάιο του 2017 όταν πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο) αφήνεται ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

    «Καθίσταται η απόφασή σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορει να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φυλακές», ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή. «Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός», τόνισε επίσης ο κ. Κότσαλης.
    «Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι μα βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας»" επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγοροπουλος.

    «Τεράστιες ευθύνες», φώναξε η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.

    Οι συνήγοροι του ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Το αίτημα απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ο Παρασκευόπουλος έβγαλε απ' τις φυλακές αδίστακτους δολοφόνους χωρίς περιοριστικά μέτρα. Μετά σου λένε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή...Όλοι τους είναι ανθρωπάκια, βγάζουν αποφάσεις για να πάρουν περισσότερα λεφτά και υπακούν τυφλά στις εντολές του οποιουδήποτε πολιτικού τους προϊστάμενου. Αυτό θα πει κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αν βγει, ή δεν βγει ο Τσοχατζόπουλος από την φυλακή, προσωπικά μ' αφήνει αδιάφορο. Το κακό είναι ότι τα χρήματα που έκλεψε παραμένουν στα χέρια του και τα χέρια τής οικογένειάς του, διότι έχουν περάσει ... δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι και το έγκλημα τής κλοπής έχει παραγραφεί. Αλλά και να μην είχε παραγραφεί, πάλι δεν υπάρχει τρόπος να τον αναγκάσουν να τα επιστρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκη για πού προγραμματίστηκε το αερόπλανο; Λατινική Αμερική ή σε εξωτικούς παραδείσους στον Ειρηνικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Τσοχατζόπουλος - δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ της εγγύησης

    Διαφθορά, σκάνδαλα, απάτες, το χαρακτηριστικό τής Μεταπολίτευσης, τής πιο βρώμικης περιόδου από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

    Ποινική δίωξη κατά Γιώργου Προβόπουλου και Μιχάλη Σάλλα

    Σήμερα, επί τη συμπληρώσει των 50 χρόνων από το Απριλιανό πραξικόπημα τού '67, όλα τα ΜΜ"Ε" έχουν βαλθεί να μάς θυμίσουν πόσο "μαύρες" (sic) ήσαν οι ημέρες εκείνες, καθώς και τα ... οικονομικά σκάνδαλα (αυτό κι αν είναι θράσος!) τής 7ετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.