17/4/17

Εξαρτόμαστε και από τη Ζιμπάμπουε!


Ένα ταλέντο να μην τους βγαίνει τίποτα επί δύο χρόνια το έχουν (εκτός από το να πείθουν ακόμη τμήμα του λαού, ότι αντιστέκονται). Τελευταίο επίτευγμα, η δήλωση του Διοικητή της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ότι η έγκριση του δανείου (3 δις) που ζητά η Ελλάδα, είναι δύσκολο να εγκριθεί, καθώς «ένα δάνειο προς την Ελλάδα, είναι ένα εντελώς διαφορετικό βήμα» για την τράπεζα. Πολύ περισσότερο που θα πρέπει να εγκριθεί όχι μόνο από ανεπτυγμένες χώρες όπως ΗΠΑ και Βρετανία, «αλλά και τη Ζιμπάουε».
Έτσι η… αντιμνημονιακή κυβέρνηση με την ψευδή συνείδηση πραγμάτων, ξαναβλέπει το σχέδιό της να ακυρώνεται, αφού το «Εντελώς διαφορετικό βήμα - ο δανεισμός της Ελλάδας», το πολύ να μας αποδώσει 1 δις, με υψηλότερο επιτόκιο από το 1% των τοκογλύφων δανειστών, και φυσικά με σκληρούς ελέγχους.
Ουδείς αντιλέγει, ότι οι δανειστές μας χρηματοδότησαν όχι στα πλαίσιο κάποιας αλληλεγγύης (πουθενά και τίποτα δεν είναι τζάμπα), αλλά στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν υγειονομική ζώνη γύρω από τις γαλλικές κυρίως, και τις γερμανικές τράπεζες, που μας είχαν δανείσει, προκειμένου να μην τιναχτούν αυτές στον αέρα από τα χρέη μας, και λάβει δραματικότερη μορφή η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο η προσπάθεια αυτή έφερε εύκολο χρήμα με χαμηλά επιτόκια, δημιουργώντας μια ψευδή συνείδηση στην τότε αντιπολίτευση, και νυν κυβέρνηση, ότι λεφτά υπάρχουν, είναι εύκολο να τα απαιτήσουμε από τους δανειστές, απλό να αιτηθούμε τη διαγραφή τους, και ριζοσπαστικό να τους καταγγέλλουμε, ενώ παράλληλα τους ζητάμε κι άλλα. Η ρήση του κ. Κίμ ότι θα χρειαστεί να εγκρίνουν χώρες όπως η Ζιμπάουε, μας προσγειώνει.

Για τη συνέχεια Liberal 

1 σχόλιο:

  1. Βεβαίως και θα συμφωνήσει κανείς με αυτό που αναφέρεται στο κείμενο περί δημιουργίας "υγειονομικής ζώνης" όπως λέει γύρω από τις γαλλικές, γερμανικές και δεν ξέρω ποιες ακόμα τράπεζες οι οποίες θα τινάζονταν στον αέρα ειδικά τότε, στην αρχή της κρίσης εάν φυσικά η χώρα υπό μία στιβαρή ηγεσία προχωρούσε σε μονομερή διαγραφή του ψευτο-χρέους! Αυτός ήταν ο σκοπός των ξένων παρότι καμώνονταν τον σωτήρα της Ελλαδας, και τον πέτυχαν, αφήνοντας έκθετες τις κυβερνήσεις που υπέγραψαν μνημόνια, ένα συμπέρασμα που προκύπτει από μία εντελώς διαφορετική οπτική από αυτήν που θα 'θελε να οδηγήσει το άρθρο τον αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.