6/4/17

Στη Ρουμανία σιχαίνονται τον κομμουνισμό!



Η σκηνή της έντασης μετά το 2.15.00

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κοντράστ υποκρισίας, από το να έχεις μπροστά σου μία κόρη μεγαλοαστικής οικογένειας δυτικής χώρας που καθυβρίζει μία γυναίκα που η δική της οικογένεια επιβίωσε από ένα απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς. Είναι σχεδόν σχιζοφρενική η αίσθηση που σου μεταδίδει η εικόνα κάποιου ανθρώπου που ωρύεται εκ του ασφαλούς, εναντίον της «καπιταλιστικής» Ευρώπης, προσπαθώντας να αντιπαρατεθεί σε κάποιον άλλον που θεωρεί την Ευρώπη καταφύγιο μετά τα δεινά που υπέστη η χώρα του.
Το επεισόδιο έγινε χθες το απόγευμα και πρωταγωνίστρια ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέναντι στην Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Γκάζι, παρουσία επίσης, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά,  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
Το ότι η κ. Κωνσταντοπούλου υπήρξε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι ενδεικτικό το πόσο έντονα ενοχική ήταν η διάθεση του πολιτικού συστήματος, απέναντι στον «αριστερό εξτρεμισμό». Γιατί και πριν από την προεδρία της, ήταν γνωστές οι «σουρεαλιστικές» επιδόσεις της. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον κ. Μεϊμαράκη να την υποδεχθεί με λουλούδια, απολαμβάνοντας την ιπποτική του διάθεση…
Για τη συνέχεια Liberal

8 σχόλια:

  1. Η πραγματικότητα είναι πως σε κάποια φάση η κ. Κωνσταντοπούλου χωρίς να έχει στη διάθεση της μικρόφωνο αντέδρασε στα όσα ωραία για την Ευρώπη περιέγραφε η Ρουμάνα επίτροπος, λέγοντας οτι η Ευρώπη δεν βοηθάει καθόλου την Ελλάδα, εννοώντας στα όσα τεκταινόμενα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Και νομίζω οτι δεν έχει άδικο. Στη συνέχεια δε, η επίτροπος υπερέβη των αρμοδιοτήτων συμπεριφερόμενη μάλλον με εθνικά κριτήρια, ισχυριζόμενη οτι η Ελλάδα έχει λάβει σαν δώρο από την Ευρώπη 80 δισεκατομμυρίων, ένα γεγονός που όπως το περιέγραψε είναι για πέρα για πέρα ψέμα. Καθότι η Ελλάδα τουλάχιστον από το 1996 και μετά για να λάβει κοινοτικά χρηματικά ποσά αφενός είχε και ίδια συμμετοχή και αφετέρου όποιο ποσό ελάμβανε η χώρα μας έπρεπε να το χρηματοδοτήσουμε με ίδια κεφάλαιο τουλάχιστον στο 60% και περισσότερο.

    Χρηματοδότηση που συνολικά και συχνά πήγαινε εμμέσως ή αμέσως σε γερμανικές εταιρίες. Για παράδειγμα τα δισεκατομμύρια για το μετρό και την Αττική οδό και το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" κτλ κτλ κτλ.

    Συνεπώς απορώ αν υπάρχει κατι αρνητικό στην όλη αντιπαράθεση, πως και ο συγγραφέας παίρνει το απόλυτο μέρος της ρουμάνας επιτρόπου αποκρύπτοντας ωστόσο την ουσία της αντιπαράθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >υπερέβη των αρμοδιοτήτων<
      υπερέβη τις αρμοδιότητες (υπερβαίνω τα όρια, τα εσκαμμένα κλπ). Συντάσσεται με αιτιατική.

      >ισχυριζόμενη οτι η Ελλάδα έχει λάβει σαν δώρο από την Ευρώπη 80 δισεκατομμυρίων<

      Συγγνώμη, έχεις κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στην γενική;

      Διαγραφή
  2. Συμπληρωματικά στο προηγούμενο σχόλιο να προσθέσω και τα εξής. Η Ρουμάνα επίτροπος Κρέτσου είπε το εξής (εξου και το εθνικό που πιο πριν επικαλουμαι):

    Μακαρι -είπε- η χώρα μου η Ρουμανία να είχε λαβει από την Ευρώπη τόσες βοήθειες όσο η χώρα σας η Ελλάδα. Τι και αν, η Ρουμανία της κυρίας Κρέτσου όταν η Ελλάδα έδινε χρήμα και αίμα και ιδρώτα η κύρια "Κρέτσου" τεμπέλευε κάπου μεταξύ ναζιστικών και κομμουνιστικών καθεστώτων;

    Θα φτάσουμε στο σημειο το κάθε πρώην ανατολικό και τώρα ευρωφρικιό να ρίχνει το βάρος σε εμάς τους έλληνες. Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πραγματικότητα είναι ότι η Κωνσταντοπούλου είχε στήσει το επεισόδιο και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.
    Επιτέθηκε για τα κακά της Ευρώπης σε μια γυναίκα που εχει ζήσει στο πετσί της τα δεινά του κομμουνισμού, σύστημα που στην Κωνσταντοπουλου αρέσει.
    Αντί να ντρέπεται μιλάει κι απο πάνω.
    Και στο τέλος δεν ειπε να μάθει ο κόσμος αν η Ελλάδα υπέφερε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή ωφεληθηκε απο αυτήν ?
    Και υπάρχουν και κάποιοι που την υποστηρίζουν και πολιτικα και με σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Στη Ρουμανία σιχαίνονται τον κομμουνισμό!<

    Κανών άνευ εξαιρέσεων: Όποιος έχει ζήσει τον κομμουνισμό και δεν τον σιχαίνεται, πρέπει να ανήκε στην νομεκλατούρα τού κόμματος και να απελάμβανε τα "τυχηρά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H υποκρισία ΠΟΥ υφίσταται;
    Στην πρώτη την ελληνίδα ή στη δεύτερη, τη ρουμάνα;
    Στην "κόρη μεγαλοαστικής οικογένειας δυτικής χώρας" επειδή "καθυβρίζει μία γυναίκα που η δική της οικογένεια επιβίωσε από ένα απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς" ώστε να γίνει λυσσασμένο σκυλί του ευρώ-γερμανικού ιμπεριαλισμού τέτοιο που την έχουν ανταμείψει με καλοπληρωμένη θεσάρα στις Βρυξέλλες ενώ όπως η ίδια λέει στη χώρα της "πεθαίνει κόσμος από την πείνα" εξαιτίας ακριβώς του ευρώ-γερμανικού ιμπεριαλισμού που αυτή υπηρετεί;
    Ντροπή σε όσους "έλληνες πατριώτες" εδώ και αλλού, από αντι-αριστερή εμπάθεια δικαιολόγησαν το ρουμάνικο σκυλί του Σώυμπλε απέναντι στην Κωνσταντοπούλου που πολλά μπορούν να της καταλογισθούν αλλά πάντως ΟΧΙ γερμανοδοσιλογισμός και Ευρώ-δουλεία.
    Αθωώστε και το Σώυμπλε για όσα μας έχει κάνει, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι κομμουνιστής -γιατί και πού είναι στην πράξη ναζιστής, ΠΟΛΥ σας νοιάζει και σας κόπτει ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΕΣ μου ελληνάδικες, δεξιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύσπεπτη η σαρωτική ήττα του κομμουνισμού "από τα μέσα" πολύ δύσπεπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθεια αυτό το "δεν έχετε ζήσει σε χώρα με δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα" που είπε η ρουμάνα Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου στη βουλή, είναι το καλύτερο επιχείρημα κατά του κομμουνισμού που έχει ακουστεί πότε!
    Γιατί το καθεστώς που δεν σου επιτρέπει να παρακολουθήσεις τέσσερις ώρες την ημέρα Survivor, δύο ώρες Μπογδάνο, άλλες τρεις Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά και να βγάζεις το καλοκαίρι με ολοήμερες επαναλήψεις του "Ρετιρέ", είναι αναμφίβολα ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου και ΠΟΛΥ χειρότερο από κάθε κομμουνιστικό.
    Συνεχίστε παρακαλώ να υμνείτε το ρουμάνικο σκυλί του Σώυμπλε που σας εμπαίζει έτσι δημόσια στη βουλή και βρίστε ξανά την Κωνσταντοπούλου μόνο και μόνο επειδή είναι "αριστερή"... έτσι δεξιές ελληνάδικες πατριωτάρες μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.