24/4/17

Τουρκο-Αλβανικές Σχέσεις (Μέρος Γ΄)Μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να δημιουργείται ένα φιλοτουρκικό κίνημα στην Αλβανία, κυρίως, με την εγκατάσταση στη χώρα τουρκικών επενδύσεων.
Η Τουρκία προσπαθεί να εισέλθει σε πολλούς τομείς στο αλβανικό κράτος που εκτός από την οικονομία και την εκπαίδευση προσπαθεί να προσελκύσει  και  το στρατό διοργανώνοντας προτάσεις για στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία, αλλά και με την πρόταση να ανασυγκροτήσει μια κοινή στρατιωτική βάση στο εσωτερικό της Αλβανίας, στο αεροδρόμιο Kuçovë (sot.com.al).
Πριν από οκτώ χρόνια άρχισαν να δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο οι ιστορικές σχέσεις μεταξύ των Αλβανών και των Τούρκων με κείμενα που έλεγαν ότι «είναι πολύ δύσκολο, στην πραγματικότητα να καταμετρηθούν οι Αλβανοί στην Τουρκία με μοναδικό κριτήριο την αλβανική γλώσσα».
 Σύμφωνα με το «tungjatjeta.blogcu.com» μπορεί κανείς να καταμετρήσει τους Αρμένιους και τους Έλληνες, αλλά δεν μπορεί τους Αλβανούς που έχουν ενσωματωθεί στον τουρκικό πληθυσμό.
Ωστόσο, υπολογίζονται (θεωρητικά) περί το ένα εκατομμύριο, αφού σε πολλές δημόσιες θέσεις, ως «Τούρκοι», οι Αλβανοί υπηρέτησαν τον τουρκικό στρατό.
«Σήμερα, στα κατάλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μπορεί κανείς να δει στα ερείπια των αποικιών μας, την παρουσία των Αλβανών, στη Λιβύη, Συρία, Σαουδική Αραβία που διετέλεσαν ως  διπλωμάτες, επιχειρηματίες, αλλά και ανώτεροι  πολιτικοί», θα τονίσει περαιτέρω την «αδελφική σχέση» μεταξύ των Τούρκων και των Αλβανών, η οποία σχέση αναγνωρίζεται και από τις δύο πλευρές.
Για τη συνέχεια Echedoros

1 σχόλιο:

 1. εμεις,δεν θελαμε την απαξιωτικη ¨κωλο"δραχμη με την οποια μπορουσαμε να διεισδυσουμε σολα τα βαλκανια και να εδραιωθουμε εσαει...
  θελαμε το ευρω με τα φθηνα δανεια του...
  κιακομη επιμενουμε...
  μεχρι την τελικη καταστροφη...
  εκτος κιαν μας το πουνε οι αμερικανοι ή πιθηκισουμε την όποια εξοδο της γαλλιας.
  Οπως και ναχει,το χασαμε το τραινο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.