25/4/17

Δεν είναι «Fake New» ούτε πρωταπριλιάτικη φάρσα: Η Σαουδική Αραβία εξελέγη την περασμένη εβδομάδα από τον ΟΗΕ «για να προστατέψει τα δικαιώματα των γυναικών»

ALEX CHRISTOFOROU
Δεν πρόκειται για φάρσα: Ο ΟΗΕ εξέλεξε τη Σαουδική Αραβία στην επιτροπή δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Σαουδική Αραβία είναι σήμερα μία από τις 45 χώρες που, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο  στην  «προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, τεκμηριώνοντας τη πραγματικότητα της ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο, και διαμορφώνοντας παγκόσμια πρότυπα για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.»

Η Σαουδική Αραβία εξελέγη με μυστική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα στο  Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC).

«Το πιο μισογυνιστικό καθεστώς στον κόσμο,» στη θητεία 2018-2022 της  Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών «αφιερωμένη αποκλειστικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.»

Ο Hillel Neuer, εκτελεστικός διευθυντής του παρατηρητηρίου του ΟΗΕ συνεχίζει ...
«Η εκλογή της Σαουδικής Αραβίας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών είναι σαν να βάλεις έναν εμπρηστή αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας μιας πόλης».
«Είναι παράλογο.»
«Κάθε σαουδαράβισσα γυναίκα πρέπει να έχει έναν αρσενικό κηδεμόνα ο οποίος παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για λογαριασμό της, ελέγχοντας τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννησή της μέχρι το θάνατο. Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει επίσης στις γυναίκες να οδηγήσουν αυτοκίνητο».

«Μακάρι να μπορούσα να βρω τις λέξεις για να εκφράσω το πώς αισθάνομαι ακριβώς αυτή τη στιγμή. Είμαι «Σαουδαράβισσα» και αυτό το αισθάνομαι σαν προδοσία»  έγραψε  μια Σαουδαράβισσα γυναίκα που κάνει το διδακτορικό της στο διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αυστραλία.

At least 5 EU states voted FOR the Saudis.
Belgium?
Czech?
Estonia?
Finland?
France?
Germany?
Greece?
Ireland?
Italy?
Portugal?
Sweden?
UK? pic.twitter.com/e4FPK1PgMB
@HillelNeuer @UN_CSW @UNECOSOC I wish I could find the words to express how I feel right know. I'm 'saudi' and this feels like betrayal.

The absurdity was not lost on many twitter users…


At least 5 EU states voted FOR the Saudis.
Belgium?
Czech?
Estonia?
Finland?
France?
Germany?
Greece?
Ireland?
Italy?
Portugal?
Sweden?
UK?
Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

theduran

1 σχόλιο:

  1. Ἐδῶ μιλᾶμε γιὰ ἐξωτερικὴ πολιτική, προφανῶς ποιός νοιάζεται γιὰ τὶς γυναῖκες. Νοιάζονται γιὰ τοὺς νεκροὺς στὴν Συρία κι ἀλλαχοῦ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.